StoryEditor
CROPIX
 GORAN MEHKEK
IZVRSNI REPREZENTATIVAC

‘Pjanićev nasljednik!‘: Talijani tvrde da je sjajni dinamovac jako blizu transfera u redove velikana

Već ga se i ranije spominjalo u kontekstu Serie A, ali i Schalkea, Werdera, Seville, Getafea...
Autor: Tomo NičotaObjavljeno: 30. svibanj 2020. 08:21

Ne znaju još u Maksimiru što mogu očekivati od ljetnog (jesenskog) prijelaznog roka, koje će uopće svote biti u igri i koji će se igrači tražiti. Sve ovisi o tome kad će i kako krenuti ostale najjače lige. Nijemci igraju, Francuzi ne, ali čeka se povratak nogometa u Engleskoj, Italiji i Španjolskoj. Tek kad taj motor krene i ‘zalaufa’ se, ta će energija pokrenuti sve ostalo, poglavito kad je tržište u pitanju. Uvijek veliki diktiraju tempo, a manji mogu dotad samo maštati.


No, to ne znači da nema priča vezanih za mercato (u ovom slučaju baš mercato), koje se tiču Dinamovih nogometaša. U središte najnovije glasine je Amer Gojak. BiH reprezentativac je tako, kaže poznavatelj transfernih kretanja u Italiji Bernardo Brovarone, želja Fiorentine.

image
Zagreb, 290520.
Stadion Maksimir.
Prijateljska utakmica izmadju prvoligasa GNK Dinamo Zagreb i NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Antonio Bosec, Borislav Tsonev, Amer Gojak.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
DAMIR KRAJAC/CROPIX

- Uporniji u duelima od Castrovillija, radi se o izvrsnom BiH reprezentativcu - rekao je Brovarone u radijskoj emisiji.

Koliko ima dima i vatre u toj priči, trenutno je teško reći, ali nije tajna da je Gojak vrlo zanimljiv u nogometnom izlogu, već ga se i ranije spominjalo u kontekstu Fiorentine, ali i Schalkea, Werdera, Seville, Getafea, Mallorce... U Italiji ga često spominju kao nasljednika Miralema Pjanića u reprezentaciji, što tamo ima posebnu težinu. Nije isključeno da upravo Gojak bude prvi igrač iz ove Dinamove momčadi koji će ostvariti ljetni transfer, prije hrvatskih reprezentativaca Livakovića, Petkovića ili Oršića. Teško je trenutno predvidjeti, ali nije nemoguće. 

Linker
17. lipanj 2020 14:04