PIERO CRUCIATTI Afp
EKSPLOZIJA ODUŠEVLJENJA

Pogledajte ludilo u Milanu: Tisuće navijača slave na ulicama i trgovima, stigla reakcija Broza i Perišića

Ivan Perišić je u zadnje dvije godine osvojio Bundesligu, Serie A i Ligu prvaka. Fantastično!
Piše: Damir Dobrinić/SNObjavljeno: 02. svibanj 2021. 18:48

Bilo je jasno da će se dogoditi, bilo je samo pitanje dana kad će se dogoditi. I nedjelja, 2. svibnja 2021. godine, taj je dan. Football Club Internazionale Milano nakon 11 godina posta osvojio je svoj 19. naslov prvaka Italije pretekavši gradskog rivala Milan za jednu titulu te prekinuvši Juventusov niz od čak devet uzastopnih scudetta. Bio je to znak za početak veliko slavlja, deseci tisuča navijača izašli su na ulice i trgove kako bi proslavili titulu.


- Svaka čast Interu na tituli u sezoni 2020./21. - prva je čestitka novim prvacima stigla upravo iz Juventusa, koji se tim riječima oglasio preko Twittera.

image
PIERO CRUCIATTI Afp


- Svaka čast Steven! Sretan sam zbog tebe i ponosan zbog toga što sam ti lojalan suparnik na terenu i prijatelj izvan terena. Vratit ćemo se - napisao je, pak, na Twitteru predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, koji je čestitao kolegi Stevenu Zhangu, prvom čovjeku Nerazzurra.


Inter je postao prvak u nedjelju, iako je svoju utakmicu odigrao još u subotu. Momčad Antonija Contea slavila je s 2:0 kod Crotonea i čekala reakciju svog najbližeg pratitelja Atalante u nedjelju. Nije to bila laka zadaća za Božicu, jer je u 34. kolu morala na gostovanje kod Sassuola. Već u 23. minuti gostima je isključen vratar Pierluigi Gollini, ali su u 32. minuti ipak poveli preko Robina Gosensa. U 52. minuti Domenico Berardi izjednačio je na 1:1, a da to ostane konačni rezultat pobrinuo se Andrea Consigli, koji je u 76. minuti obranio kazneni udarac Luisu Murielu.

image
PIERO CRUCIATTI Afp

I Sassuolo je od tada igrao s desetoricom jer je drugi žuti karton dobio Marlon, no Atalanti, s čije su klupe utakmicu odgledali Mario Pašalić i Boško Šutalo, to nije pomoglo. Približila se na 13 bodova zaostatka za liderom, ali ostala su još samo četiri kola. Slavlje u crno-plavom dijelu Milana moglo je početi, tisuće navijača Intera izašle su na Piazzu Duomo kako bi se razveselili u ovo turobno doba. Inter je svoje fanove, naravno, upozorio da prilikom proslave pripaze na restrikcije vezane uz COVID.


- Čestitamo Interu i Antoniju Conteu. Zaslužili su scudetto i skidamo im šešir na tome - izjavio je još jedan od vodećih ljudi Juventusa, Fabio Paratici, te naglasio kako će Andrea Pirlo i sljedeće sezone biti trener Juvea.

image
PIERO CRUCIATTI Afp


Antonio Conte je nakon tri naslova s Juventusom uzeo i prvi s Interom. Približava se 51-godišnji stručnjak iz Leccea vrhu na kojem je zasad nedodirljivi Giovanni Trapattoni sa sedam naslova, također ostvarenih s Juventusom i Interom. Massimiliano Allegri osvojio ih je šest (Milan 1, Juventus 6), a po pet titula imaju Fabio Capello (Milan 4, Roma 1) i Marcello Lippi (Juventus 5).

image
PIERO CRUCIATTI Afp


Za približavanje tom društvu svom su treneru pomogla i dvojica Hrvata. Nakon dominacije Marija Mandžukića s Juventusom, čiji je član bio od 2015. do 2020. (prošle sezone nije zaigrao za Juve, tako da mu se taj naslov ne piše) na vrhu Italije su Marcelo Brozović i Ivan Perišić. Brozović je s 28 na leđima došao do prvog inozemnog trofeja u karijeri, općenito je klupske dosad uzimao samo sa zagrebačkim Dinamom.

image
PIERO CRUCIATTI Afp

Kod četiri godine starijeg Perišića priča je malo drugačija. On je trofeje osvajao i s Borussijom Dortmund i s Wolfsburgom i s Bayernom, u kojem je prošle sezone, između ostalog, osvojio i Bundesligu. Sada je ljevokrilni napadač uzeo i Serie A te ponovio Mandžukićev uspjeh koji također ima titule u ta dva natjecanja. Interovi Hrvati mogli su odahnuti, dugo su ovo čekali. Obojica su u klub osnovan 1908. godine stigli 2015.

image
PIERO CRUCIATTI Afp


Brozović i Perišić oglasili su se vrlo brzo na društvenim mrežama s istom porukom, a Broz je posebnu čestitku dobio od talijanskog tenisača Fabija Fogninija koji je Hrvatu poručio: 'Sad se možeš odmoriti'.

Mislio je očito luckasti Talijan i veliki navijač Intera na još jednu Brozovu maratonsku sezonu u kojoj je neumorni Vatreni ponovno rušio rekorde u pretrčanim kilometrima.

image
PIERO CRUCIATTI Afp

image
PIERO CRUCIATTI Afp

image
PIERO CRUCIATTI Afp

image
PIERO CRUCIATTI Afp

Linker
20. travanj 2024 17:25