FILIPPO MONTEFORTE AFP
UMJETNIČKI NASTROJENI

PORUKA IZ ZEMLJE KOJU JE VIRUS BACIO NA KOLJENA: NADAMO SE DA ĆE TEREN REĆI TKO ĆE U RAJ, A TKO U PAKAO Zbog titule spremni poduzeti i drastične mjere

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2020. 20:49

Iako zadnjih dana iz Italije dolaze ohrabrujuće poruke glede pandemije koronavirusa koja je ondje uzela najviše maha, izvanredno stanje u zemlji naših prekomorskih susjeda traje do 3. svibnja. Zasad najmanje do toga dana zabranjeno je kretanje izvan domova, osim ako se ne ide po hranu ili ljekove.

Za to vrijeme, nogometaši muku muče što i kako s kalendarom do kraja sezone. Završiti, poništiti, odigrati ili ne preostale utakmice, kola, natjecanja. Ostalo je još desetak kola Serie A, završnica Kupa... Ako se pita upravu Lazija na čelu s kontroverznim predsjednikom Claudiom Lotitom, trebalo bi se sve odigrati do kraja.

- Ako se ova sezona ne završi prirodnim putem onda će sljedeća biti uništena jer će sve to sigurno završiti na sudu. Nadamo se da će teren odlučiti o tome tko će slaviti, a tko će izgubiti. Tko će u raj, a tko u pakao. Ako se sezona sada prekine, sigurno idemo na sud, a to nikome neće donijeti ništa dobro - rekao je glasnogovornik Lazija, Arturo Diaconale u priopćenju koje je poslano iz rimskog kluba.

Ovo s rajem i paklom je, idemo reći, malo pretjerano, ali je jasno na što se misli. Lazio trenutno vodi veliku borbu s Juventusom za titulu, a određivanjem prvaka bez odigravanja preostalih utakmica značilo bi da titula još jednom ide u Torino. I to za samo jedan bod, koliko trenutno iznosi prednost Juventusa.

Nagađa se da bi dan nakon izlaska Italije iz "lockdowna", dakle već 4. svibnja, igrači mogli dobiti dopuštenje za treniranje, što znači da bi se krajem svibnja već moglo nastaviti igrati.

Linker
19. travanj 2024 22:28