INA FASSBENDER
BRAK IZ INTERESA

Postignut veliki dogovor u Interu, sad je još neizvjesnije što će se dogoditi s Marcelom Brozovićem!

Riječ o ‘braku iz interesa‘, gdje su radi viših ciljeva obje strane pristale na određene kompromise
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. kolovoz 2020. 20:59

Iako je mnogo toga ukazivalo na mogući rastanak Intera i Antonija Contea, talijanski će stručnjak ostati za kormilom kluba iz Milana. Čovjek koji nikad nije previše mario za diplomatske manire i ovaj put je jasno i glasno davao do znanja da nije sretan i zadovoljan, te su talijanski mediji najavljivali utorak kao potencijalni dan rastanka.


Ipak, brak Intera i Contea je zasad opstao. Čini se da je riječ o 'braku iz interesa', gdje su radi viših ciljeva obje strane pristale na određene kompromise. Conte se s Interovim čelnikom Stevenom Zhangom susreo u vili izvan Milana, a nazočni su bili i njihovi odvjetnici.


''Sastanak kluba i Contea bio je konstruktivan, u ime kontinuiteta i zajedničke strategije. Postavljeni su temelji za zajednički nastavak projekta'', glasi službeno priopćenje Intera.


Conte je nakon poraza od Seville u finalu Europske lige izjavio kako nije siguran u svoju budućnost u Interu. Prošla sezona, iako bez trofeja, bila je prilično dobra za Nerazzurre, koji su osvojili drugo mjesto u talijanskom prvenstvu, stigli na korak do osvajanja Europske lige te do polufinala Kupa Italije.

image
INA FASSBENDER


U novoj će bivši izbornik Italije s Interom pokušati napasti talijanski naslov i prekinuti Juventusov niz koji traje već devet godina. I dok je u prošloj sezoni na terenu sve manje-više išlo kako treba, jer jasno je da za nešto više Interu trebaju i pojačanja, Conte je vodio ratove s klupskim čelnicima. Osobito su mu smetali sportski direktor Piero Ausilio i glavni operativac Beppe Marotta, no sva trojica na kraju ostaju u klubu.


- Rad igrača i moj rad nisu bili priznati. Svi mi smo od kluba dobili vrlo malo zaštite. Ne volim kad ljudi uskaču na pobjednički vlak; trebaju biti ovdje u dobrim i u lošim vremenima, a ovdje u Interu to nije bilo tako, žao mi je što to moram reći. Moramo rasti i razvijati se u svim područjima, također i izvan terena. Veliki klub bi trebao više štititi svoje igrače – govorio je Conte po završetku Serie A.


Kako pišu Talijani, Conte je bio nesretan zbog toga što su u medije procurile neke odluke kluba vezane uz prijelazni rok, a navodno ga je frustrirao dolazak Christiana Eriksena iz Tottenhama u siječnju ove godine, iako je on tražio Artura Vidala iz Barcelone. Pokazao je to i minutažom koju je dobivao danski veznjak; uglavnom je ulazio s klupe jer se ne uklapa u Conteovu omiljenu 3-5-2 formaciju u kojoj prednost imaju vezni igrači s više radnih navika. No, s druge strane, Conte je iz Lukakua napravio stroj za golove, nastavio je podizati vrijednost Lautara Martineza, promovirao je mlade potencijale Barellu i Bastonija, itd.


Na kraju priče, Conte će s Interom krenuti u novi pokušaj rušenja Juventusa. Ostanak talijanskog trenera na klupi nije dobra vijest kad je u pitanju budućnost hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića u Interu. On je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bayernu s kojim je osvojio Ligu prvaka, neće biti čudno otkupe li ga Bavarci ili neki drugi zainteresirani klub.


Isto tako je pitanje što će biti s Marcelom Brozovićem, koji se također spominje kao Bayernova želja. Međutim, Brozo je kod Contea bio standardan član prve momčadi i pitanje je bi li ga se trener odrekao dvije godine prije isteka ugovora...

Linker
20. travanj 2024 09:04