Mario Pašalić
 Emilio Andreoli/Getty Images
SERIE A

ROGOVA MOMČAD VELIKI HIT U ITALIJI, ATALANTA ZAPELA NAKON POVIJESNOG BODA KONTRA CITYJA U taboru idućeg Dinamovog protivnika ogorčeni zbog suđenja

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 10. studeni 2019. 22:00

Cagliari je u lunch terminu deklasirao Fiorentinu(5:2), a u listu strijelaca upisao se i Marko Rog koji je odigrao cijelu utakmicu. Hrvatski veznjak načeo je mrežu Viola u 17. minuti nakon dodavanja Nainggolana. Potvrda je to dobre njegove forme, čini se kako je pogodio kad je stigao na posudbu na Sardiniju. Bio je to drugi Rogov pogodak u dresu Cagliarija, prvijenac je zabio protiv Chieva u Kupu. Cagliari je posao riješio do poluvremena budući da je na semaforu stajalo 3:0, a zabijali su Pisacane i Simeone.

U nastavku su još poentirali Joao Pedro i trostruki asistent Nainggolan koji je na najbolji mogući način okrunio fantastičnu partiju. Poraz je donekle ublažio Vlahović s dva postignuta gola... Inače, bila je ovo deseta uzastopna Cagliarijeva utakmica bez poraza i sada su na diobi trećeg mjesta sa 24 boda.

- Ovo što radimo je čudesno, tko bi na početku sezone rekao da ćemo biti tu gdje smo sada. Ovakav entuzijazam nisam u Cagliariju vidio godinama. Uvijek se piše o velikim klubovima, ali rekao bih da smo i mi sada zaslužili koju stranicu više - rekao je Nainngolan nakon utakmice i dodao: - Ipak, moramo ostati s nogama na zemlji, ima kvalitetnijih ekipa od nas, ali mislim da nitko nije gladan uspjeha kao mi - zaključio je.
Vrijedi još spomenuti da je Milan Badelj odradio svih 90 minuta za Fiorentinu.

Nakon povijesnog boda protiv Manchester Cityja Atalantu je čekalo gostovanje u Genoi kod Sampdorije. Nadala se momčad iz Bergama da se može vratiti na pobjednički kolosijek, no naposljetku se morala zadovoljiti bodom (0:0). Atalanta je bila bolji takmac, djelovala je konkretnije, opasnije, ali realizacija nije bila na potrebnoj razini. Najviše je prijetio Malinovskij koji je imao nekoliko opasnih udaraca, dok s druge strane možemo izdvojiti pokušaje Jakuba Jankta, ali niti on nije namjestio svoje nišanske sprave. Inače, Atalanta je zadnijh 15-ak minuta igrala s deset igrača jer je Malinovskij zaradio drugi žuti karton. Naš Mario Pašalić je kod gostiju odradio svih 90 minuta, zaigrao je kao povučena špica, ali bez pravog učinka.

Veoma su ljuti bili gosti nakon utakmice smatrajući da je Sampdoria ranije trebala ostati s igračem manje, Alex Ferrari je oštro startao na Barrowa, ali sudac je pokazao 'samo' žuti karton.

- Ne razumijemo zašto Ferrari nije dobio crveni karton, jako smo ljuti zbog toga. Smatramo da smo zaslužili pobjedu, pokazali smo puno više - rekao je direktor Umberto Marino obzirom da prema pisanju talijanskih medija Gasperini nije bio raspoložen za komentar.

Na kraju treba spomenuti pobjedu Lazija nad Lecceom (4:2). Briljirao je Correa s dva postignuta gola, dok su još zabijali Milinković-Savić i Immobile, a za goste su poentirali Lapadula i La Mantia. Udinese i SPAL remizirali su bez golova, a Letica je odgledao susret s klupe za pričuve.

Linker
19. travanj 2024 03:42