ANDREAS SOLARO
RAZJARENI KAPETAN

Show na poluvremenu: ‘Pa što je ovo?! Ljudi, dajte malo! Jesmo li muškarci ili...?

Juve je gubio u gradskom derbiju protiv Torina, na velikom odmoru zvijezda je održala govor.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2020. 09:40

Činilo se da će se aktualni deveterostruki uzastopni talijanski prvak opet "poskliznuti". Gradski derbiji Juventusa i Torina uvijek su napeti, kako na terenu, tako i na tribinama, dok je publika prisutna. Tenzija nije nedostajalo na terenu Allianzovog stadiona ni ovoga puta, a umalo se dogodilo i prvorazredno iznenađenje.

Torino je tek na 18. mjestu Serie A, pa bi njihova pobjeda na igralištu mrskog im gradskog rivala bila okarakterizirana kao velika senzacija. I bilo je 0:1 do 78. minute. Bilo je to 78 Juventusovih minuta za brzi zaborav. Kritičari Stare dame već su puno toga našli za zamjeriti treneru Andrei Pirlu, a možda i njegovu pomoćniku Igoru Tudoru. Postalo je, naime poznato da baš Tudor s igračima radi na taktici.

Taktika preokreta ovoga se puta isplatila. Amerikanac McKennie u 78. minuti, odnosno Talijan Bonucci minutu prije kraja zabijali su kako bi Juve ipak pobijedio. A to mu je u datom trenutku ipak bilo najvažnije. Upravo je Bonucci, iskusni kapetan i lider po iskustvu na poluvremenu prodrmao svlačionicu koja je ostala šokirana ranim primljenim golom.

- Što je ovo? Kako to igramo? Gdje je srce, gdje su emocije za ovaj klub? Ljudi, dajte malo... - bile su riječi 33-godišnjeg stopera.

I zaista, upalilo je to... Juve je zaigrao puno bolje u nastavku dvoboja, na koncu su i preokrenuli vodstvo Torina. Nakon utakmice Bonucci je dao i izjavu za Sky Italia:

- Svaka čast Torinu i dužno im poštovanje, ali sve ono što su oni napravili u prvom poluvremenu je zbog nas. Nismo uopće bili tijelima prisutni na utakmici. Bili smo spori, predavali im lopte i gubili u duelima. Drugo poluvrijeme pokazalo je kakvi zaista trebamo biti. Neću ponavljati što smo si rekli na poluvremenu, ali muškarci smo. Nismo od stakla... - rekao je Bonucci.

Linker
16. travanj 2024 20:14