Marcelo Brozović slavi gol

 ISABELLA BONOTTO Afp
POGLEDAJTE GOLOVE

Slavlje Milana: Brozović zabio prvi, Džeko zadnji gol na utakmici, ali junak se zove Rafael Leao!

Derby della Madonnina dobili su crveno-crni bez ozlijeđenog Rebića i tako izbili na drugo mjesto
Piše: JL.Objavljeno: 03. rujan 2022. 20:05

Djelovalo je u početku da će kultni Derby della Madonnina biti poslijepodnevna ‘uspavanka‘, ali na kraju su nam milanski rivali priredili pravi spektakl, a započeo je pogotkom Marcela Brozovića (21‘).

POGODAK MARCELA BROZOVIĆA ZA 0:1 POGLEDAJTE OVDJE

Veznjak hrvatske reprezentacije osjetio je pravi trenutak i utrčao u protivnički kazneni prostor gdje ga je dočekala dubinska lopta Dumfriesa. Ostao je Brozović miran pred više od 70 tisuća gledatelja na San Siru i bez poteškoća realizirao izglednu prigodu pored nemoćnog Maignana za prvi svoj pogodak sezone.

No, ostatak poluvremena za Inter je bio sve osim miran – slavlje gostiju brzo prekida Rafael Leao (28‘) pogotkom na asistenciju Tonalija. Portugalac je bio uvjerljivo najopasniji igrač na terenu i, unatoč nešto lošijem startu u sezonu, ponovno pokazao da se na njega može računati kada je najpotrebnije. Pogodak je proslavio raširivši dres suigrača Alessandra Florenzija, kojeg čeka nekoliko tjedana odmora poslije ozljede zadobivene u prošlom kolu protiv Sassuola.

POGODAK RAFAELA LEAA ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE

Milan je osjetio pogubljenost rivala ‘iz susjedstva‘ i žustro tražio vodstvo prije isteka prvog poluvremena. Pokušavao je Theo Hernandez s distance, De Ketelaere se dokopao nekolicine lopti u opasnoj zoni po protivnika, ali obojici je nedostajalo preciznosti.

Inter je ‘preživio‘ prvu dionicu, ali u drugoj ponovno kreće show Rafalea Leaa. Prvo je povratnom loptom gurnuo u priliku iskusnog Girouda (54‘) koji spretno gađa suprotni kut, a šest minuta kasnije vještom se minijaturom probio u protivničkih 16 pored trojice Interovih braniča i matirao Handanoviča.

POGODAK GIROUDA ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE

Bila je to potpuna dominacija Rossonera, sve dok se Interove nade nisu probudile pogotkom Edina Džeke (67‘) samo tri minute nakon što je ušao u igru. U ‘srcu‘ šesnaesterca niskom loptom pronašao ga je Darmian, a Džeko je loptu zavukao u bliži kut vratara Maignana.

POGODAK RAFAELA LEAA ZA 3:1 POGLEDAJTE OVDJE

Francuskom vrataru također treba pripisati velike zasluge - Lautaro je pucao s distance u 77. minuti u potrazi za egalom i pritom perfektno naciljao u gornji desni kut, ali Maignan se ispružio koliko je ‘dug i širok‘ i sačuvao 3:2, a rezultat je ostao nepromijenjen do kraja ogleda. Nije bilo kreativnosti u napadačkoj liniji Intera i izostanak Romelua Lukakua bio je i više nego osjetan. Ante Rebić ostao je izvan milanskog sastava zbog bolova u leđima.

POGODAK EDINA DŽEKE ZA 3:2 POGLEDAJTE OVDJE

Milan je na drugom mjestu prvenstvene ljestvice i još uvijek je neporažen poslije pet utakmica u Serie A. Već u utorak Rossonere čeka ogled u Salzburgu protiv Red Bulla u sklopu E skupine Lige prvaka, a Inter će ugostiti Bayern.

Lazio teško oštećen, Napoli slavio i izbio na vrh

Nogometaši Napolija preuzeli su čelo ljestvice talijanskog prvenstva nakon 2-1 (1-1) gostujuće pobjede protiv Lazija u Rimu.

Lazio je poveo u samom otvaranju utakmice preciznim udarcem Zaccagnija (4), Napoli je poravnao udarcem glavom Kima (38) nakon kornera, da bi potpuni preokret u nastavku osigurao Kvarackelija (61) snažnim udarcem sa 12-ak metara.

Nekoliko minuta potom domaći je sastav teško oštećen jer nije dobio kazneni udarac iako se jasno vidjelo kako je Mario Rui udario laktom u glavu Felipea Andersona. Nevjerojatno je kako se suci u VAR sobi nsu oglasili u toj situaciji.

Hrvatski veznjak Toma Bašić ušao je u igru za Lazio u 75. minuti.

Linker
14. travanj 2024 01:59