STEFANO NICOLI/SPEED MEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Vatreni je hit-roba

Smiješi se veliki transfer: U novu borbu za naslov žele s - Pašalićem! U igri je impresivna ponuda

Trenutačno je najbolji strijelac kluba iz Bergama i najbolji strijelac od svih veznjaka Serie A
Piše: R. KrnjićObjavljeno: 07. svibanj 2022. 15:12

Dok svira radio u Napoli bi mogao Pašalić Mario. Predsjednik kluba iz južne Italije Aurelio De Laurentiis slaže momčad s kojom će krenuti u novi pohod na ligaški naslov, a jedna od želja mu je i 27-godišnji hrvatski reprezentativac.

Momčad Luciana Spallettija ovo će ljeto najvjerojatnije napustiti veznjaci Fabian Ruiz i Piotr Zielinski, a njih bi mogao zamijeniti upravo Pašalić, objavio je Calcionapoli24. Talijani navode i kako bi vrijednost tog potencijalnog transfera trebala iznositi 25 milijuna eura.

image
ETTORE GRIFFONI Nurphoto Via Afp

Pašalić uživa u vrhunskoj formi, prvi je put nakon odlaska iz Hajduka u jednoj sezoni postigao dvoznamenkasti broj pogodaka. Za Atalantu je 13 puta zabijao u svim natjecanjima, a tome je dodao i devet asistencija. Trenutačno je najbolji strijelac kluba iz Bergama i najbolji strijelac od svih veznjaka Serie A. Unatoč sjajnom učinku, 27-godišnjak nije standardni član udarne Gasperinijeve postave. Ove sezone nastupio je u 34 utakmice, pri čemu je u svega 60% slučajeva susrete počinjao od prve minute.

Uspješnim transferom i kontinuitetom dobrih igara Pašalić bi podebljao svoje izglede za prvi sastav reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U ovoj sezoni je kao veznjak zabio više golova nego hrvatski napadači Kramarić (11), Petković (10) i Budimir (9).

Linker
17. travanj 2024 00:25