Ivan Jurić

 Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
GROM IZ VEDRA NEBA

Šokantna vijest iz Italije: Hrvatski trener je jako nezadovoljan i uskoro bi mogao ‘dići sidro‘?

Vijest je došla iznenadno - hrvatski nogometni stručnjak mogao bi uskoro napustiti redove svog kluba
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. rujan 2022. 11:39

Ivan Jurić mogao bi u siječnju zatražiti raskid ugovora s Torinom. To prenosi današnje izdanje Tuttosporta, analizirajući riječi hrvatskog trenera izrečene na jučerašnjoj press konferenciji, te uspoređujući to s onim što se dogodilo u drugoj godini njegova boravka u Veroni, kada nije želio ostati u (neambicioznom) klubu. Napokon, Jurić je i ljetos imao veliku svađu s nadređenima u Torinu, jer mu nisu ispunili obećanja glede pojačanja.

Siječanj je dakle mjesec odluke. Predsjednik Urbano Cairo će zapravo morati dati čvrsti signal svom treneru da mu stižu prava pojačanja, jer je Jurić ostao nezadovoljan s onim što je dobio tijekom ljeta te svoju momčad smatra - nekompletnom. Jurić bi želio raditi s igračima koji su u vlasništvu momčadi, a ne s igračima na posudbi koji nisu sigurni u svoju budućnost. Jedan od njih je i Nikola Vlašić, ali navodno je Torino već krenuo u akciju da u zimi otkupi njegovov ugovor.

image
SYLVAIN THOMAS Afp

S druge strane, Jurić traži devetku koja zabija. Aktualni centarfor Antonio Sanabria posljednji je gol kod kuće zabio još u siječnju, a inače je u ovoj sezoni na samo jednom golu u sedam utakmica.

"Brojke mojih napadača su takve kakve jesu", gorko i otvoreno razmišlja Jurić, koji se vraća na klupu nakon što je zbog upale pluća pauzirao protiv Leccea i Intera.

"Izgubili smo nekoliko igrača koji su zabijali i sada tko god bude tu mora nadmašiti očekivanja i napraviti sezonu karijere. Belotti je otišao, ostali su Sanabria i Pellegri. Prvi bi imao 9 na leđima, ali on nema osobine golgetera. Imamo zato problem realizacije. Pellegri (21) je mlad, zabio je šest golova u seniorskoj karijeri ukupno."

Ivan Jurić zato hvali dva druga igrača, riječ je o Vlašiću i Radonjiću:

"Imaju zadatke kao i svi kad je u pitanju obrana, ali ja im ostavljam dosta slobodne ruke u napadu. Radonjić tek treba pokazati što može, jer ponekad radi gluposti na terenu. No, radi ih i Leao, ali onda zablista. Vlašić je puno staloženiji. Obojica daju osjećaj da rade stvari koje nadilaze trenera, koje vam daju nešto više."

Golgeterski osporavani Sanabria isto hvali Vlašića, kao i igru kompletne momčadi.

"Možemo imati sjajnu sezonu, što pokazuju sve dosadašnje predstave. Vlašić? Zabio je već tri gola, fizički je vrlo jak. Da, on je vrhunski igrač. Radonjić i Mirančuk također mogu pomoći da napravimo iskorak u kvaliteti."

Samo da predsjednik u međuvremenu ispoštuje zahtjeve Ivana Jurića...

Linker
18. travanj 2024 09:09