RONALD GORSIC/CROPIX
NAKON DUGO VREMENA

Vatreni ima novi klub: Na njemu su ‘rentanjem‘ zaradili preko 20 milijuna eura

Atalanta je konačno završila posao pa se bivši igrač Hajduka može u miru posvetiti kraju sezone.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. lipanj 2020. 08:10

Mario Pašalić u finiš sezone ulazi kao igrač pod ugovorom s Atalantom, konačno, prvi put nakon što je napustio Hajduk i potpisao za londonski klub više neće igrati na posudbi. Atalanta je otkupila Pašalića od Chelseaja za 15 milijuna eura, a on je s njom potpisao četverogodišnji ugovor. Dakle do 2024. s opcijom produženja do 2025. godine. Za plaću 1,5 milijuna eura po sezoni.

Pašalić je pri kraju druge sezone koju je odigrao na posudbi u klubu iz Bergama, i čeka ga još velik i važan posao, no sada će se moći mirno posvetiti Serie A i Ligi prvaka. Napokon je i to doživio. U srpnju 2014. otišao je iz Hajduka u Chelsea za 2,5 milijuna eura. Englezi na njega nikad nisu računali, a isplatili su mu samo jednu ili dvije mjesečne plaće. Kompletno ostalo vrijeme držali s ga “u najmu“. Rentanje Pašalića pokazalo se kao unosan posao. Išao je redom u Elche, Monaco, Milan, Spartak i Atalantu. Prvo su u to ime inkasirali 5,5 milijuna eura, a sada ga i prodali za 15 milijuna eura. Dakle, dali su za njega 2,5, a uzeli 20,5 milijuna.

image
MATTEO CIAMBELLI

U nedjelju na terenu

Pašalić i njegova ekipa u nedjelju dočekuju Sassuolo s četvrtoga mjesta Serie A, a isti dan Inter, koji je treći, igra protiv Sampdorije. Za razliku od Pašalića, drugi Vatreni, Marcelo Brozović, nije riješio svoj status. Dojam je da je sklon ostanku u Interu, ali nije točna informacija da se dogovorio s upravom Crno-plavih o novom ugovoru. Pregovori nisu niti otvoreni, kamoli zaključeni. Prema trenutačnom ugovoru koji vrijedi do 30. lipnja 2022. godine, Brozović će uskoro, u razdoblju od 1. do 15. srpnja, imati pravo otići ako Interu isplati 60 milijuna eura. Nakon toga samo pod uvjetima koje odredi klub, a to može biti i 80 ili 100 milijuna. Zaštitna klauzula je na snazi tek petnaest dana i to dok još traje sezona. Tako je ispalo zbog poremećenog kalendara.

Prvi dvoboji obnovljene Serie A na programu su u subotu, Cagliari Marka Roga gostuje kod Jurićeve Verone, a prije toga sastaju se Torino i Parma. Napoli je osvajanjem Kupa osigurao Europu, a svi ostali odgovori trebaju doći u jakom ritmu utakmica.

Linker
22. travanj 2024 07:00