WONDER WOMAN 1984

Prva saga koju istodobno gledamo i doma i u kinima: Ulog je velik, film je koštao 200 mil. dolara

Wonder Woman 1984
 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia
Za razliku od prvog filma, kritičari su ovaj (oba režirala Patty Jenkins) primili razmjerno mlako. Baš kao i nakon Nolanova "Teneta"

Još se nisu smirile strasti nakon što su u studiju Warner najavili da će sve svoje kino blockbustere za 2021. istodobno besplatno nuditi na HBO Max streaming platformi. Gledamo li uživo smrt kina ili će se jednom kad korona prođe stvari vratiti u normalu? Nitko ne zna, a puno će ovisiti o prođi filma "Wonder Woman 1984", nastavku istoimenog hita iz 2017., svojevrsnom pokusnom kuniću novog načina distribucije.

Ulog je velik, jer ova je adaptacija stajala 200 milijuna dolara, a tko zna koliko još je potrošeno u godinu dana dugoj marketinškoj kampanji. Film je već odgađan nekoliko puta. Ideja je stoga sljedeća: zbog strogih mjera u vašoj zemlji kina ne rade ili, ako rade, strah vas je u njih ići? Ne očajavajte, WW1984. vam je dostupan i kod kuće, na HBO-u Max, gdje se besplatno lansira na sam Božić, par dana nakon premijere u kinima. Što će fanovi odlučiti - otići u kino i riskirati ili #ostatidoma? I puno važnije za budućnost biznisa - hoće li Warner vratiti uloženi novac?

Film je već krenuo u svjetska kina, pa tako i u hrvatska, ali prvi rezultati pokazuju da je zarada od samo 40 milijuna dolara u prvih tjedan dana mršava. Hrvati zasad, osim ako nisu spretni s VPN makinacijama, izbora nemaju jer HBO Max kod nas još nije dostupan (ne zna se kada će biti), ali u Cinestaru, primjerice, film normalno igra. Malo i o filmu: Wonder Woman (senzacionalna Gal Gadot) je stripovska heroina iz DC univerzuma, frendica od Batmana i Supermana, da skratimo, a u novoj avanturi u 1984. godini bori se protiv negativke Cheetah, inače omiljene kod fanova stripova.

Za razliku od prvog filma, kritičari su ovaj (oba režirala i radnju napisala Patty Jenkins) primili razmjerno mlako. Baš kao i nakon Nolanova "Teneta", koji je nedavno iznevjerio očekivanja, financijska i umjetnička, možemo se samo nadati da će ova godina proći - što prije.

Stadion, trofeji, stolci s tribina i plakati za U2 i Bowieja stižu u MGZ

Izložba "Stadion Maksimir (sportska Arhitektura Vladimira Turine)" održava se od 24. prosinca do 28. ožujka 2021. u Muzeju grada Zagreba. Autorica izložbe je dr. sc. Hela Vukadin Doronjga. Cilj izložbe je dati povijesni presjek i naglasiti važnost Stadiona i okolnog prostora kao inspirativnog okruženja, afirmirati taj prostor kao izvorišnu točku zagrebačkog sporta, njegovu arhitekturu i urbanizam, povezanost s klubom, navijačima, čovjekom, s gradom i parkom Maksimir. Izložbu čine dvije grupe predmeta: nacrti, fotografije i publikacije etapa projektiranja i izgradnje Stadiona (1945.-1969.) i drugih građevina Vladimira Turine (1941.-1968.) te predmeti koji pojašnjavaju navedenu građu. To su trofeji GNK Dinamo, plastični stolci s tribina, trava, "lutke" za slobodne udarce, projekcije mitskih utakmica, plakati i katalozi dvaju velikih koncerata, Davida Bowieja i U2.

image
Dinamov stadion
Vladimir Turina

Umjetna inteligencija u radovima ruske umjetnice u Rijeci

Helena Nikonole je umjetnica, kustosica i predavačica koja živi i radi u Moskvi. Djeluje u području hibridne umjetnosti i nove estetike, a ključne teme kojima se bavi su umjetna inteligencija i Internet stvari (IoT). Na izložbi "Zarazni algoritmi" riječkoj Galeriji Filodrammatica predstavlja radove koje povezuju motivi hakiranja nadzornih kamera korisnika diljem svijeta.

U subotu kreće utrka u Zaprešiću, sav novac ide onima u nevolji

Sportski događaj u Zaprešiću, Božićna utrka, ovaj put je humanitarnog karaktera te će se održati u drukčijem izdanju. Neće to biti prava utrka, više "virtualno" trčanje na način da će staza, mjesto starta i cilj biti obilježeni, a na zainteresiranima je da istrče zadanu dionicu u razdoblju od 26. prosinca (00:01h) do 27. prosinca (u 23:20h) i dostave svoj rezultat putem maila.

Popularne šansone i prigodni evergreeni na Badnjak u Splitu

Na Badnjak, u četvrtak ujutro, vokalno-instrumentalni sastav Music Forever izvodit će popularne šansone i prigodne evergreene, a koncert će se prenositi uživo od 10 sati iz prostora gotičke dvorane Muzeja grada Splita. Svi zainteresirani građani moći će pratiti prijenos koncerta putem Facebook stranice Turističke zajednice grada Splita na dan izvedbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:13