Rafael Leao slavi treći gol protiv Intera

 ISABELLA BONOTTO Afp
ZVONIN MILJENIK

Svi slave čudesnog majstora koji je razbio Inter! Boban: Bit će Zlatna lopta. Ima samo jednu manu...

Već je prošle sezone bio najbolji igrač Serie A, a danas je jedan od najtraženijih na svijetu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. rujan 2022. 11:33

Još kada je radio u Milanu Boban mi je pričao o Rafaelu Leãu (23) kao o igraču koji jednom mora biti Zlatna lopta.

"Kakva moć, kakva kontrola lopte, ali i kakav pregled igre, osjećaj za igru. Ima samo jednu manu - nije gladan gola. Nevjerojatno za takvog igrača, napadača, ali gol ga ne zanima. Zato sam zadužio Zlatana čim sam ga doveo u klub da na svakom treningu radi s njim kako bi riješio taj problem. Dečko može sve, ali mora zabijati."

Zlatan je svoje napravio, ali i Leao sazrijeva. Već je prošle sezone bio najbolji igrač Serie A, a danas je jedan od najtraženijih igrača na svijetu. Milan ga ljetos nije želio prodati, postavio je početnu cijenu od 150 milijuna eura, plus bonusi. PSG i Chelsea su na koncu odustali.

Sinoć je - ispred novih vlasnika kluba - Rafael Leão nadahnuo i vodio Milan do pobjede od 3:2 u derbiju sa žestokim gradskim rivalom Interom. Sa svojim suigračima i trenerom Stefanom Piolijem, Leão je burno slavio s navijačima nakon utakmice dok su radosno plesali i pjevali: "Pioli‘s on fire."

image

Naslovnica La Gazzette dello Sport: StraLeao, u slobodnom prijevodu ‘Čudesan igrač‘

Screenshot: Gazzetta.it

"Osim pjesme, toliko me veseli energija. I podijeliti to s navijačima," rekao je Pioli. "Bila je to važna utakmica... Stvarno sam sretan trener."

Leão je imao prste u sva tri pogotka Milana, zabio je dva i namjestio jedan za Oliviera Girouda.

"Da biste napredovali, potrebni su vam talent i inteligencija. Rafa ima talenta i vrlo je inteligentan momak", rekao je Pioli o Leãu. "Morate dati mladima vremena da rastu i slobodu da griješe na terenu. Pokušavamo ga staviti u najbolje uvjete, on je jedno od naših oružja, ne jedino, ali jako važno... Rafa je netko tko razumije, sluša i zna da nikad ne smije biti zadovoljan. Zna da s ovim talentom može stići do nogometnog neba."

Gazzetta je na naslovnicu stavila: "StraLeao". Čudesan igrač. Boban je to odmah znao... Ove je sezone u pet kola zabio tri gola uz dvije asistencije. Čini se da je shvatio koliko je važno zabijati, biti ‘gladan‘ golova...

Linker
24. travanj 2024 12:11