MARCO BERTORELLO Afp
U MINUSU DO GRLA

Talijani ovo ne pamte godinama! Potresi u Torinu: Juventus ostvario drugi najveći gubitak u povijesti Serie A

Skupština dioničara Juventusa sastala se danas u Torinu te je odobrila financijsko izvješće za prošlu sezonu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. prosinac 2022. 23:20

Izvješće sadrži minus od čak 239,3 milijuna eura, te se radi o drugom najvećem gubitku kojeg je ikad ostvario jedan klub iz Serie A, javlja Football Italia.

Posljednji put je skupštinu vodio predsjednik Andrea Agnelli, koji se povukao 28. studenoga, kao i kompletni upravni odbor.

- Odluka o povlačenju bila je teška. Osim što volim Juve, naporno sam radio kako bih postigao izvanredne rezultate posljednjih godina, na terenu i izvan njega. Ovu sam odluku donio s punim mirom, i dalje sam čvrsto uvjeren u dobar rad svih ovih godina, te da će Juventus pokazati svoj legitimitet na svakom koraku. Smatrao sam prikladnim napraviti korak unatrag, kako bi se izbjeglo da netko uopće pomisli da su izbori i odluke koje će se od sada donositi uvjetovani mojim osobnim angažmanom. Bila je čast biti predsjednik Juventusa, koji je ispred svega i svakoga – zaključio je Agnelli.

Na čelu velikana iz Torina bio je od 2010. godine te je u njegovom mandatu osvojeno 19 trofeja.

Povukao se nakon što su se klub i njegovih 12 sadašnjih i bivših direktora našli pod istragom zbog navodnog lažnog računovodstva i lažne komunikacije s tržištem.

Linker
20. travanj 2024 09:00