Stefano Pioli 

 OSCAR DEL POZO Afp
ČEKA SE POTVRDA

Uskoro pada veliki dogovor: Pioli će produžiti s Milanom, nova plaća svrstat će ga u sami vrh Serie A

Produljenje ugovora danima je već u zraku, premda je odavno jasno da Pioli ne bježi od Milanella
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. studeni 2021. 14:57

Nije bilo potrebno izvesti podvig u Madridu, ali neće škoditi Stefanu Pioliju za najavljeno sutrašnje produljenje ugovora. Gazzetta dello sport je objavila da se čeka večerašnje finiširanje detalja kako bi u petak Pioli produžio ugovor sa Milanom koji ističe sljedeće ljeto.

Budu li završni pregovori odvijali prema dosadašnjim predviđanjima, Pioli će sa Rossonerima produžiti za dvije sezone, do ljeta 2024. godine uz gotovo dvostruko veću plaću. Dosada je zarađivao 2,5 milijuna eura, a po novom ugovoru njegova godišnja zarada u Rossonerima otišla bi do raspona od 3,5 do 4 milijuna eura, objavio je Corriere della Sera.

Produljenje ugovora danima je već u zraku, premda je odavno jasno da Pioli ne bježi od Milanella. Uostalom, dvojbi nije bilo ni sa druge, klupske strane. Klub i njegov trener nastavit će zajedno, ruku pod ruku. Pritom, nije samo pitanje rezultata, nego i stila igre kojeg je prikazao Milan sa Piolijem u protekle dvije godine. Stila koji se dobro slaže s filozofijom kluba sa San Sira. Ali, čekao se pogodan trenutak i očito dočekao nakon važne pobjede protiv Atletica u Madridu.

S novim ugovorom Pioli će ući u sam vrh platežne ljestvice talijanskih trenera u Serie A. Spalletti je u Napoliju na razini četiri milijuna eura sa bonusima, što je ipak manje od plaće koju je primjerice imao u Interu. Aktualni trener Nerrazzurra, Simone Inzaghi zarađuje preko četiri milijuna eura, a na vrhu poretka je Massimiliano Allegri, strateg Juventusa sa osam milijuna eura po sezoni.

Linker
20. travanj 2024 06:43