Izašli iz turizma

Fortenova prodala Kompas Springwater Capitalu

Iz Fortenove su poručili kako su zadovoljni sklopljenim poslom obzirom da SWC, tvrde, ima ‘dubinska znanja kad je riječ o investicijama u turističkom sektoru‘
James Pearson
 Domagoj Kunic

Nastavlja se Fortenovin proces izaska iz turističkih investicija i portfelja: nakon što su krajem rujna objavili kako su svoj udio u Karisma Hotels Adriatic prodali najvećem touroperateru TUI-ju, danas je stigla obavijest kako je tvrtka pronašla kupca i za agenciju Kompas d.d Ljubljana te Kompas d.d Poreč.

Riječ je o tvrtki Springwater Capital (SWC) s kojom je Fortenova potpisala sporazum o kupoprodaji Kompasa.

Iako nije poznato koliko je bila vrijedna ova investicija, iz Fortenove su poručili kako će transakcija formalno - pravno biti dovršena nakon što slovenska Agencija za tržišno natjecanje odobri koncentraciju SWC-a i Kompasa.

"Ovom transakcijom će Fortenova grupa u većoj mjeri zaključiti proces izlaska iz turističkih investicija koje su predstavljale značajan segment našeg nematičnog poslovanja iz kojeg uspješno sukcesivno izlazimo tijekom cijele ove godine. Vrlo smo zadovoljni što smo za Kompasovu mrežu i njezine zaposlenike pronašli izvrsnog strateškog partnera koji ima vrlo jaku ekspertizu i znanje u turističkim operacijama i koji će dalje investirati i jačati biznis. Vjerujem da će ova transakcija donijeti značajne koristi postojećem biznisu i zaposlenicima kojima bih se, u ime Upravnog odbora i Izvršnih direktora Fortenova grupe, želio zahvaliti na njihovoj izrazitoj posvećenosti i radu u iznimno izazovnoj godini za turistički sektor", poručio je glavni financijski direktor Fortenova grupe James Pearson te najavi kako izlazak iz turizma omogućava kompaniji da se dodatno fokusira na osnovne biznise, odnsono maloprodaju, prehranu i poljoprivredu.

Iz Fortenove su također poručili kako su zadovoljni sklopljenim poslom obzirom da SWC, tvrde, ima "dubinska znanja kad je riječ o investicijama u turističkom sektoru".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:56