REUTERS
SPEKTAKL NA SAN SIRU

VIDEO: ČOVJEK KOJI JE ISTISNUO MARIJA MANDŽUKIĆA JUNAK VELIKOG DERBIJA Osporavani trener povukao potez sezone, uveo dvojac s klupe i riješio utakmicu!

U velikom derbiju talijanskog nogometa Juventus je na gostovanju pobijedio Inter s 2:1 preuzevši vrh ljestvice Serie A.
Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2019. 23:12

Strijelci za torinsku "Staru damu" bili su Argentinci Paulo Dybala (4') i Gonzalo Higuain (80'), dok je pogodak za Inter zabio također Argentinac, Lautaro Martinez (18'-11m).

Juve je ovom pobjedom preskočio Inter i prvi put ove sezone preuzeo vodstvo na ljestvici.

Juve je poveo već u 4. minuti sjajnim pogotkom Paula Dybale na asistenciju Miralema Pjanića, a pet minuta kasnije Cristiano Ronaldo je uzdrmao vratnicu. Inter je izjednačio u 18. minuti pogotkom Lautara Martineza iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Matthijs de Ligt igrajući rukom.

U 43. minuti gosti su zabili i drugi pogodak, Cristiano Ronaldo je lijepim udarcem svladao Samira Handanoviča, ali je Dybala, koji mu je asistirao, bio u zaleđu, pa je sudac Gianluca Rocchi poništio pogodak nakon pregleda VAR-om.

Prvu veliku priliku u nastavku imao je Inter u 68. minuti, pucao je Vecino, lopta je pogodila De Ligta u leđa i završila u vratnici. U trenucima dok je Inter bio nešto bolji, Juventus je u 80. minuti još jednom poveo, a sjajnu akciju pogotkom je okrunio Higuain. Dvije minute kasnije Inter je mogao izjednačiti, ali je Szczesny zaustavio Vecinov udarac.

Marcelo Brozović je za Inter odigrao cijeli susret, dok Mario Mandžukić nije konkurirao za gostujući sastav.

INTER - JUVENTUS 1:2 (Martinez 18' p. / Dybala 4', Higuain 80')

INTER: Handanovič - Škriniar, de Vrij, Godin - Asamoah, Sensi, Brozović, Barella, D'Ambrosio - Martinez, Lukaku

JUVENTUS: Szczesny - Alex Sandro, de Ligt, Bonucci, Cuadrado - Matuidi, Pjanić, Khedira - Bernardeschi - Dybala, Ronaldo

-----------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

80' - GOOOL! Džokeri s klupe donijeli su Sarriju novo vodstvo! Bentancur je fantastično proigrao Higuaina i gurnuo ga u šansu koju Argentinac sjajno koristi i pogađa mrežu iza nemoćnog Handanoviča!

78' - Posljednji put mijenja i Conte. Izašao je Lautaro Martinez, zamijenit će ga Matteo Politano.

71' - Posljednja zamjena kod Juventusa. Umjesto Dybale u igri je Emre Can.

69' - Strašna šansa za Inter! Pucao je Vecino, lopta se odbila od de Ligta i prevarila Szczesnyja koji je ostao u raskoraku, a udarac se od vratnice odbio u korner!

62' - Dvostruku zamjenu radi Sarri. Iz igre je izvadio Khediru i Bernardeschija, priliku će dobiti Bentancur i Higuain.

57' - Što je sada skinuo Handanovič! Dybala je šutirao iz blizine, a vratar Intera čudesno brani taj zicer!

54' - Još jedna zamjena u momčadi Intera. Primijetio je Conte da 'curi' preko Godina, zamijenit će ga Alessandro Bastoni.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na San Siru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

41' - GOOOL! I NIŠTA OD POGOTKA! Samo dvadesetak sekundi poslije Cristiano je ispravio pogrešku... odigrao je dupli pas s Dybalom i izbacio 'pola' obrane Intera, a zatim majstorski pogodio mrežu pored nemoćnog Handanoviča! Međutim, ništa od pogotka! Pomoćni je sudac ustanovio da je Portugalac bio u zaleđu i poništen je taj sjajan pogodak!

41' - Kakva šansa za Juve! Cristiano je opalio s vrha šesnaesterca, a Handanovič čudesno brani!

33' - Problemi za Contea. Ozlijedio se Sensi i neće moći nastaviti igru. Umjesto njega u igru će Matias Vecino.

18' - GOOOL! Siguran realizator je 22-godišnji Lautaro Martinez! Szczesny je pogodio stranu, ali udarac je bio prejak i dovoljno precizan... Inter je došao do izjednačenja!

17' - JEDANAESTERAC ZA INTER! De Ligt je igrao rukom u šesnaestercu, a glavni sudac Gianluca Rocchi je nakon pregledavanja VAR snimke zaključio da je tu bilo namjere te da će Inter izvesti udarac s bijele točke!

9' - TRESE SE GREDA NA SAN SIRU! Ronaldo je kao kroz maslac prošao kroz obranu Intera, opalio je s vrha šesnaesterca i zatresao gredu! Kakva majstorija Cristiana Ronalda...

Ronaldo hits the crossbar from r/soccer

4' - GOOOL! Pjanić je fantastičnom dugačkom loptom pronašao Dybalu koji uspijeva prevariti Škriniara i zakucati loptu u suprotni kut pored Handanoviča! Juve u Milanu vodi 1:0!

1' - Počela je utakmica na San Siru!

-----------------------------------------------------

Linker
21. travanj 2024 02:17