Igor Tudor i Nikola Kalinić

 DAVIDE CASENTINI/IPA/PA IMAGES/PROFIMEDIA Davide Casentini/Ipa/Pa Images/Profimedia
VELIKA HAJDUKOVA ŽELJA

VIDEO: Hrvatski napadač zabio za pobjedu! Tudor ga je uveo, a 11 minuta kasnije odlučio je utakmicu

Nikola Kalinić zabio je pogodak u službenoj utakmici nakon 118 dana. Vrijedilo ga je čekati.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2022. 22:42

Ušao je u 74. minuti, a zabio 11 minuta kasnije. Ubačaj Kevina Lasagne pretvorio je u pogodak hrvatski napadač i bivši reprezentativac Nikola Kalinić. Bilo je to za konačnih 2:1 i veliku pobjedu Verone, bilo je to glavom, za velika tri boda protiv Bologne. Susret 23. kola Serie A svojim je šestim pogotkom ukupno za Hellas ove sezone, a četvrtim u prvenstvu okrunio čovjek kojeg čekaju na Poljudu...

Nije tajna, već dugo nije tajna da je Nikola Kalinić želja Hajduka, ali čovjek kojem suradnja u Veroni ističe 30. lipnja i dalje je u velikim planovima trenera Igora Tudora. A Tudor je znao da ga nakon što je bio u zaostatku, golom Orsolinija u 14. minuti i izjednačenja kojeg je producirao Caprari u 38. minuti do pobjede može dovesti jedino prekaljeni hrvatski internacionalac.

Dakle, Tudor je pogodio, i to ne samo s Kalinićem. Jer, čitavu akciju iz 85. minute realizirali su mu džokeri s klupe. Akciju je pokrenuo Tameze (ušao u 63. minuti), a nastavio Lasagna (isto tako ušao u 63. minuti), a zaključio Kalinić koji će ući nešto kasnije.

Nikola Kalinić svoj posljednji pogodak prije današnjeg u službenoj utakmici zabio je 25. rujna na gostovanju kod Genoe (3:3) u utakmici 6. kola talijanskog prvenstva. Bilo je to prije točno 118 dana. Vrijedilo ga je čekati...

Jer, Verona je ovom pobjedom stigla na 33 boda, čime je preskočila Torino, od kojeg ima dvije utakmice više, na devetoj poziciji. U sljedećem kolu Igor Tudor će se ponovno vratiti na Allianz Stadion, jer igraju Juventus i Verona. Ovoga puta u ulozi gostujućeg trenera.

Kalinićev pogodak pogledajte u nastavku:

Linker
31. svibanj 2022 07:53