Marco Luzzani Getty Images
PRIJELOMNI TRENUTAK SEZONE

VIDEO: OVA DVA GOLA SVE SU PROMIJENILA! ANTE REBIĆ SE OTVORIO BIVŠEM KLUBU I PROGOVORIO O VRUĆIM TEMAMA 'Ibra i Prince? Nije važno s kim igram...'

ANTE REBIĆ Reprezentativac Hrvatske u razgovoru za internetsku stranicu Eintrachta iz Frankfurta otkrio je kako provodi vrijeme dok traje prisilna stanka zbog virusa
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. travanj 2020. 20:21

Ako netko može žaliti zbog prekida nogometne sezone, onda je to svako Ante Rebić. Reprezentativac Hrvatske se nakon početnog nesnalaženja, odnosno neuklapanja u koncepciju oba trenera Milana, Marca Giampaolija i Stefana Piolija, nametnuo potonjem i postao, slobodno se može reći, prvo ime sedmerostrukog prvaka Europe.

Iskoristio priliku

Premda statistika zna varati, u Rebićevu slučaju to nije tako, do 15. siječnja i utakmice Kupa Italije sa SPAL-om skupio je tek osam nastupa i uz skromnu minutažu.

No, spomenuti dvoboj sve je promijenio, tri dana kasnije krenula je njegova serija pogodaka, sam je s dva gola protiv Udinesea preokrenuo poraz u pobjedu, potom je zabio Brescii, Interu, Torinu i Fiorentini u prvenstvu, te Juventusu u polufinalu Kupa. Od igrača za kojeg se mislilo da će ga Milan vratiti Eintrachtu prije isteka dvogodišnje posudbe, Rebić je postao igrač kojeg pod svaku cijenu moraju otkupiti od bundesligaša.

Početak sezone Rebić je proveo u Eintrachtu i tu je ostavio trag postigavši hat-trick u kup-pobjedi kod Waldhofa. Premda se činilo da je njegov odlazak u Milan pokidao spone s klubom iz Frankfurta, to nije tako, često je Rebić znao svratiti do donedavnih suigrača, a ovih dana razgovarao je za internetsku stranicu bundesligaša.

- Moj početak u Milanu nije bio onakav kako sam si zamišljao i što sam očekivao od sebe i kluba. No, u drugoj polovici sezone dobio sam prigodu i maksimalno je iskoristio, kao što vidite stvari su išle sve bolje sve do prisilne stanke - objasnio je Rebić kako se snašao u Milanu koji za hrvatskog reprezentativca u Frankfurt poslao napadača Andrea Silvu.

- Moja prednost kada sam se odlučio na odlazak u Italiju je poznavanje lige, jer sam tamo proveo dvije sezone. Navikao sam se na stil i način igranja, no samo na tome graditi nešto nije bilo moguće. Najvažnije je da svakodnevni rad koji ulažem na kraju se isplati na terenu - nastavio je 25-godišnjak iz Vinjana.

Milan je šesti seniorski klub u Rebićevoj karijeri, koja je u jednom trenutku zastala, ali je odlaskom u Eintracht kod Nike Kovača oživjela, pa je Rebić od nebrušenog talenta postao iznimno bitan igrač bundesligaša i Vatrenih.

- Naravno da sam pratio igre Eintrachta, uostalom skoro se svakodnevno čujem s Gaćinovićem. Eintracht u meni ima vjernog navijača. Vidio sam da je momčad igrala dobro, ali je nedostajalo sreće, nadam se da će se to promijeniti u nastavku. U kontaktu sam i ostalim dečkima, često si šaljemo poruke ohrabrenja u ovim vremenima - nastavio je Rebić kojeg je novinar Eintrachtova portala upitao nedostaju li mu utakmice europskih kupova.

- U ovom trenutku mi nedostaje trening, utakmice, Serie A, Kup, nedostaje mi sve u vezi nogometa - jasno je poručio četvrti najskuplji Hrvat u ovom trenutku.

Kao i svi tijekom prisilne stanke bio je primoran prestati s radom, dio vremena proveo kod obitelji u Hrvatskoj.

- Da, bio sam kod obitelji, a nedavno sam se vratio u Milano i nestrpljivo čekam dozvolu za treniranje.

Čuvajte najmilije

Je li slučajno ili se tako poklopilo, činjenica da se Rebić vrlo dobro nadopunjavao s igračima znalcima, ali karakterno teškim, poput Kevina Princea Boatenga u Eintrachtu, te Zlatana Ibrahimovića u Milanu.

- Prije svega, obojica su sjajni igrači. Općenito, mislim da je to slučajnost, iako lijepa, da sam imao priliku igrati s njima kroz duži vremenski period. Ali bez obzira na svoje suigrače, znam kako podržati momčad svojim vještinama. Mislim da nije važno s kim igram, ali važno je da imam stalnu priliku pokazati se na terenu - rekao je o toj temi Rebić i poslao poruku navijačima Eintrachta.

- Lombardija je pokrajina koja je bila žarište korona-krize, ali ja nisam pravi sugovornik za tu temu. Kao i svima moja je dužnost pratiti preporuke stručnjaka. Nadam se što skorijem povratku normalnom životu, a navijačima Eintrachta bih poručio: Ostanite doma i čuvajte sebe i najmilije, te ostanite najbolji navijači na svijetu - kao što ste to uvijek bili.

Prije nekoliko mjeseci Rebić je njemačkim medijima rekao da će se jednom vratiti u Eintracht, no pred njime je još puno posla u Milanu, posrnulom divu koji se želi vratiti na stazu uspjeha...

Linker
24. travanj 2024 03:26