MIGUEL MEDINA Afp
NAPOLI MARŠIRA PRVENSTVOM

VIDEO: Pogledajte Pašalićev pogodak Milanu u sudačkoj nadoknadi, Rebić odigrao cijeli susret kod Atalante

Stopostotnom Napoliju za vrat puše Milan, zatim slijedi branitelj naslova Inter pa Mourinhova Roma
Piše: HinaObjavljeno: 03. listopad 2021. 23:06

Nogometaši Milana slavili su s 3-2 (2-0) na gostovanju kod Atalante u Bergamu i zadržali dva boda zaostatka za vodećim Napolijem nakon sedam odigranih kola u Serie A.

Milan je već nakon 28 sekundi igre došao do vodstva, a za najbrži pogodak u ovoj sezoni Serie A zaslužan je bio Davide Calabria. U 43. minuti prednost Milana udvostručio je Sandro Tonali, a u 79. minuti Rafael Leao pogodio je za 3-0.

Do kraja utakmice Atalanta je uspjela samo ublažiti poraz. Duvan Zapata je u 86. minuti postigao pogodak iz kaznenog udarca, a u trećoj minuti sučevog dodatka je asistirao Mariju Pašaliću koji je postigao gol za konačnih 2-3. Hrvatski reprezentativac je ušao u igru u 87. minuti. Kod Milana je Ante Rebić odigrao cijelu utakmicu.

PAŠALIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Nogometaši Napolija i nakon sedmog kola Serie A imaju stopostotan učinak, a do sedme uzastopne pobjede stigli su na gostovanju u Firenci, gdje su svladali Fiorentinu s 2-1 (1-1).

Domaća momčad je prva stigla do prednosti, kad je na asistenciju srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića mrežu pogodio Argentinac Lucas Martinez Quarta. Gosti su izjednačili u 39. minuti. Iako je domaći vratar, Poljak Dragowski, obranio kazneni udarac Lorenzu Insigneu, prvi je na odbijenu loptu dotrčao Meksikanac Hirving Lozano i poslao ju u mrežu.

Pogodak za preokret i pobjedu Napolija u 50. minuti je postigao nekadašnji branič Dinama Amir Rrahmani nakon ubačaja Piotra Zielinskog. Rrahmaniju je to već drugi pogodak u ovoj sezoni.

Napoli je s maksimalnim 21 bodom na vrhu ljestvice, ispred Milana s 19. Branitelja naslova Inter ima 17 bodova, a četvrta je s 15 bodova Roma koja je na Olimpicu s 2-0 svladala Empoli.

Henrikh Mkhitaryan je bio najbolji igrač Mourinhove momčadi. U 42. minuti je armenski nogometaš asistirao Lorenzu Pellegriniju za vodeći pogodak, a u 48. minuti je i sam pogodio mrežu Empolija za konačnih 2-0.

Verona je stigla do druge ovosezonske pobjede u Serie A pod vodstvom Igora Tudora, a na svom je terenu svladala Speziju s uvjerljivih 4-0.

Argentinac Giovanni Simeone je već u 4. minuti postigao vodeći pogodak za Veronu. Za 2-0 je pogodio Davide Faraoni u 15. minuti, a Gianluca Caprari je u 42. minuti povećao prednost domaćih na 3-0. Za konačnih 4-0 strijelac je bio Brazilac Daniel Bessa u 71. minuti.

Bessu je u 73. minuti zamijenio Nikola Kalinić, dok su Boško Šutalo i vratar Ivor Pandur ostali na klupi za pričuve.

Sampdoria i Udinese su odigrali utakmicu sa šest pogodaka iz koje su obje momčadi izašle sa po jednim bodom. Pereyra (15), Beto (44) i Forestieri (84) bili su strijelci za goste koji su vodili 1-0 i 2-1. Domaća momčad do prvog izjednačenja stigla autogolom Strygera Larsena (24), za 2-2 je strijelac bio Quagliarella (47) iz kaznenog udarca, a za 3-2 je pogodio Candreva (69).

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Bologna je svladala Lazio s 3-0, a strijelci su bili Barrow (14), Theate (17), Hickey (68).

Linker
25. travanj 2024 04:22