ISABELLA BONOTTO Afp
ODLIČNA PARTIJA

Video: Vatreni je tek stigao, a već je očarao Talijane! ‘Njega je samo izvanredni Handanovič mogao zaustaviti‘

U nekoliko izvještaja bivši hajdukovac se navodi kao najbolji igrač utakmice, zajedno s Handanovičem
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. rujan 2022. 08:23

Nikola Vlašić (24) sinoć protiv Intera nije nastavio svoju golgetersku seriju, ali odigrao je odličnu utakmicu, ukupno najbolju od kako je postao igrač Torina. Gazzetta mu je udijelila ocjenu 7, u Torinu su još samo dvojica njegovih suigrača dobila takvu ocjenu. Sedmicu je dobio i Handanovič, koji je branio fantastično. Strijelac Brozović dobio je ocjenu 6,5.

Corriere dello sport Handanaviču je dalo ocjenu 8, Brozoviću 7, baš kao i Vlašiću, koji je bio najbolje ocijenjeni igrač gostiju. Uz Handanovičevu ocjenu stoji i objašnjenje: "Izgledalo je kao da je jedini koji se u stanju suprotstaviti Vlašiću." Kod Vlašića pak piše da se "činilo kao da nema nikoga između njega i Handanoviča, ali falilo mu je još malo preciznosti u završnici". Škriniar koji je ljetos bio meta PSG-a za 40-tak milijuna eura dobio je ocjenu 5 uz kritiku da je "Vlašić oko njega radio puno nereda".

Posebno je slovenski golman dobro reagirao u prvom poluvremenu, nakon sjajnog prodora Vlašića koji se "prošetao" kroz kazneni prostor domaće momčadi, potom dobro pucao, ali je Handanovič to obranio. Imao je Vlašić odličnu asistenciju za Sanabriju koji je potom pucao glavom, te kasnije još jedan jako dobar pokušaj s ruba kaznenog prostora. Međutim, Sanabria je bio nezaustavljiv.

U nekoliko izvještaja Vlašić se navodi kao najbolji igrač utakmice, zajedno s Handanovičem. Kako god, njegova forma je u stalnom usponu, Ivan Jurić ga je odmah uspio preporoditi i Vlašić sada igra vjerojatno najozbiljniji nogomet karijere. Serie A i zahtjevi u Torinu ipak su razina više od onog što je igrao u CSKA.

Linker
25. travanj 2024 04:21