ALESSANDRO SABATTINI
NE DA NA SEBE

‘Vrijeđali su me, vikali da sam Balkanac!‘ Hrvat zamalo srušio Juventus pa objasnio zašto je ‘poludio‘

‘To nam je prvi put uspjelo u zadnje 32 godine? Drago mi je da je tako, ali nije mi drago da smo stali‘
Piše: Sportske novosti/I. KneževićObjavljeno: 26. listopad 2020. 09:15

"Dobro smo reagirali nakon što smo primili taj prvi gol, ali ne bismo si smjeli dozvoliti da moramo dobiti takav šamar i tek onda početi igrati", prokomentirao je legendarni Andrea Pirlo nakon što njegov Juventus u 5. kolu sinoć nije uspio svladati Jurićevu Veronu (1:1).

Hellas Verona se već pokazala neugodnim suparnikom za Juventus kada je prošle sezone u veljači slavila rezultatom 2:1, dok su u prvom susretu izgubili s istim rezulttaom, iako su i tada igrali rame uz rame s prvakom, čak i vodili.

Dakle, Juventus je već i prije susreta znao da Hrvat na klupi Verone Ivan Jurić zna kako igrati s torinskim sastavom. Drukčije nije bilo ni sinoć na Allianz Stadionu. Jurićeva Verona, po igračkom kadru slabija u odnosu na prošlu sezonu, ponovno je ozbiljno konkurirala protiv talijanskog prvaka, na trenutke izgledala i bolja.

Od prvog zvižduka se vidio visoki pritisak Verone, koji je često ostavljao ranjivu obranu. Juventus u prvom dijelu ipak nije uspio spojiti previše ozbiljnih napada, do završne faze poluvremena se moglo čak i reći da je Verona bila ta s većim prilikama, ali onda prvo Cuadrado silovito pogađa gredu, pa Morata zabija sjajni pogodak, lob preko Silvestrija. Španjolac se međutim nalazio u sitnom zaleđu što je VAR vidio, pa je pogodak domaćina poništen. Tresla se ranije i mreža Juventusa, ali se i to radilo o zaleđu Ebrime Colleyja.

Raspad u prvom dijelu

Nakon desetak minuta drugog poluvremena Jurić u igru pušta Andreu Favillija, koji samo pet minuta poslije zabija za vodstvo i velike probleme Juventusa. Vodstvo je Veroni omogućila slaba reakcija obrane, ali i sjajno proigravanje Mattije Zaccagnija.

Juventus je potom ubacio u brzinu više i igra se u potpunosti prebacila pred vrata Verone. Konačno su došli do izjednačenja u 78. minuti, također preko igrača s klupe Dejana Kuluševskog. Šveđanin je vrlo lijepom samostalnom akcijom došao do pogotka za 1:1. Pri kraju je u uzavrelim strastima došlo i do naguravanja igrača, no susret je mirno doveden do kraja za remi 1:1.

Nikola Kalinić dobio je svoj prvi start kod Jurića, odigrao nešto je manje od sat vremena i dok se nije našao u nijednoj pretjerano opasnoj situaciji, stvarao je dosta problema za obranu Juventusa, posebno Bonucciju i Demiralu s kojima se praktički hrvao cijelo poluvrijeme. Remi Juventusa diže na peto mjesto, dok Verona ostaje osma.

image
SERGEI SUPINSKY

"Nismo bili dovoljno agresivni u tom prvom poluvremenu. Dali smo im previše prostora, ali opet smo stvorili dobre prilike. Kada igrate protiv Verone ili Atalante, imate problem, jer oni igraju jedan na jedan po cijelom terenu i ulaze u mnogo duela. Puno smo radili da bismo izbjegli taj presing i to je bolje funkcioniralo u drugom poluvremenu. Bilo je teško, ali mogli smo to i bolje napraviti", rekao je Pirlo, dok je Ivan Jurić bio iznenađen jednim podatkom - ovo je bilo prvi put od 1998. godine da je Verona uzela bod kod kluba koji je aktualni talijanski prvak te osvajač 9 naslova zaredom.

"To je Veroni prvi put uspjelo u zadnje 32 godine? Drago mi je da je tako, ali nije mi drago da smo oko 70. minuti prestali igrati. Do tada smo bili bolja momčad, i zato ostaje žal za pobjedom, tim više što su moji igrači dali sve što su mogli, odigrali su fantastično. Sve su to mladi igrači, igrali su kao u transu, pokazali nevjerojatan duh i ja im zbog toga zahvalujuem", rekao je Jurić i prokomentirao nastup Nikole Kalinića.

"Nikola je odigrao jako dobro. Daleko je to još od njegovih najboljih izdanja, i zato sam ga zamijenio u 55. minuti, ali on je za nas jako važan igrač", rekao je hrvatski stručnjak i na kraju objasnio uvrede koje je doživio od nekih Juventusovih igrača nakon završetka utakmice.

Jurićeva reakcija bile je žestoka, ušao u sukob s nekim zvijezdama Juventusa, a novinari su ga pitali zašto je tako reagirao nakon zadnjeg sučevog zvižduka..

"Vrijeđali su me, vikali da sam Balkanac, rugali su se mom porijeklu i ja sam na to morao odgovoriti", objasnio Jurić.

Linker
25. travanj 2024 18:43