Matthias Hangst/Getty Images
PODUŽI POPIS

SERIJA PEHOVA S OZLJEDAMA VATRENIH BRANIČA GOTOVO JE NEVJEROJATNA Vrsaljko i Pivarić samo su posljednji u nizu 'nastradalih'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 31. siječanj 2019. 18:50

Gotovo nevjerojatna serija pehova zahvatila je hrvatske reprezentativce koji djeluju u obrani. Poglavito se to odnosi na bekove.

Od ovog tjedna izvan stroja su zbog težih ozljeda i nužnih operacija križnih ligamenata Šime Vrsaljko i Josip Pivarić. Oni će izbivati s terena od šest mjeseci nadalje, ovisno o stanju koljena nakon operacije odnosno dinamici rehabilitacije. Kod Vrsaljka, zbog ozbiljnih problema s koljenom, gotovo dvije godine, ta pauza može biti i duža te se protegnuti do studenog.

Prema tome, Zadranin bi mogao biti aut za cjelokupne kvalifikacije za EP. Ivan Strinić morao je mirovati zbog srčanih smetnji, nakon toga se oporavio, ali je onda imao problem s listom, zbog čega je njegov oporavak dodatno kasnio.

Bez utakmica je i pitanje je kada će dobiti prostor u Milanu, koji mu je ponudio i opciju posudbe da se vrati u ritam, ali je igrač odlučio ostati. Kako Jedvaj nije u prvom planu kod novog trenera u Leverkusenu, do daljnjega, treba vidjeti kako će biti s njegovom formom. Na lijevoj strani, eto, radi potvrde niske problema, treba reći da se Marin Leovac tek vratio u puni pogon nakon operacije trbušnog zida, a da je mladi Borna Sosa veći dio jeseni bio aut zbog ozljede pubične kosti.

Kako Antonio Milić, jedan od onih koji su ordinirali po lijevom boku, nema status prvotimca u Anderlecthu, sasvim je vidljiva Dalićeva muka s braničima. Što je još gore, osim Vide, problemi su i sa stoperima jer Ćaleta Car ne igra, Mitrović također, a Dejan Lovren zbog kazne nema pravo nastupa protiv Azerbajdžana.

Linker
17. travanj 2024 07:22