Belgija pred sobom ima težak zadatak

 JACK GUEZ Afp
UDŽBENIK ZA IZBORNIKA

Belgijski mediji: Ovo je pet koraka kako srediti Hrvatsku! Evo što savjetuju u ključnoj utakmici SP-a

‘Njih dvojica su najslabije karike Hrvatske, a Modrić je zbog jedne stvari u opasnosti‘, pišu.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. studeni 2022. 19:53

Reprezentacija Belgije ne dočekuje odlučujuću utakmicu protiv Hrvatske u idealnoj situaciji. Uoči posljednjeg kola bodovno zaostaju za Hrvatskom i Marokom, a istovremeno se igrači javno prepucavaju. Istovremeno belgijski mediji pokušali su olakšati izborniku Robertu Martinezu pripremu utakmice protiv Hrvatske s pet konkretnih savjeta.

1. Ne dozvolite Kovačiću i Modriću trik zamjene

Ne dopustiti hrvatskom trokutu u sredini da igra lakše je reći nego učiniti. S Marcelom Brozovićem, Mateom Kovačićem i Lukom Modrićem Hrvatska ima možda imaju najbolji vezni trokut ovog Svjetskog prvenstva. Modrić i Kovačić imaju izvrsnu interakciju: Kada se Modrić spušta, Kovačić u isto vrijeme napravi suprotni pokret kako bi ušao u prazan prostor. Modrić mu potom dodaje loptu, nakon čega Kovačić ima vremena odabrati napadača kojeg će uposliti.

2. Ne podcjenjujte "​​niže Bogove"

S Andrejom Kramarićem i Markom Livajom Hrvatska nema najveća imena u napadu, ali dvojac je bio učinkovit protiv Kanade. Kramarić je zabio dva gola, a Livaja je u dobroj formi.

image

Pet načina kako dobiti Hrvatsku

SCREENSHOT

3. Čuvajte se orkestriranog kaosa

Pozicija igrača Hrvatske se često mijenja u igri čime su nanijeli veliku štetu Kanadi. Kramarić je počeo kao desno krilo, ali je zabio za 1:1 iznenada se pojavivši s lijeve strane gdje je igrao Perišić koji je cijeli susret nizao pametna dodavanja. Kanađani nisu tako brzo imali rješenje za tog dodatnog čovjeka u toj zoni.

4. Napadajte preko bokova

Čim Hrvati izgube loptu, trojac Brozović - Kovačić - Modrić ne trči odmah unatrag, već se vrlo agresivno brani prema naprijed kako bi vratio loptu. Kao rezultat toga, Kanada nikada nije mogla razviti kontranapad. Ako im je i uspjelo, to su napravili preko bokova. I to ne slučajno. Bekovi Sosa i Juranović su slabe točke ove Hrvatske.

5. Modrić u opasnosti

Luka Modrić je i prije Svjetskog prvenstva najavio da će mu ovo biti posljednje Svjetsko prvenstvo, a Zlatna lopta 2018. silno želi da to potraje što dulje. Utakmicu protiv Kanade završio je sa žutim kartonom što znači da će morati biti oprezan protiv Crvenih vragova. Još jedan žuti karton značio bi mu suspenziju u osmini finala.

Linker
19. travanj 2024 14:18