TOM DUBRAVEC Cropix
POGLED STRUČNJAKA

Neopisivo, nestvarno, trijumfalno… Zapravo, ispred Hrvatske je samo jedna reprezentacija svijeta!

Moram izraziti zahvalnost svima, najprije Daliću, pa svim igračima predvođenih velikanom Modrićem
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 17. prosinac 2022. 21:54

KOMENTAR IVANA KATALINIĆA:

Fantastično, neopisivo, nestvarno, trijumfalno… Koja je to bila erupcija radosti, čim se čuo zvižduk katarskog suca, taj posljednji. U taj čas Split je, kao sigurno i cijeloj Hrvatska, pa i dijaspora, eksplodirao od sreće. Ovo je bila apsolutno zaslužena pobjeda naše reprezentacije. Nadigrali smo, a po borbenosti i nadjačali, neugodne rivale. Moram izraziti zahvalnost svima, najprije Zlatku Daliću, onda svim igračima predvođenih velikanom Lukom Modrićem, ali i drugima iz stožera, naravno i predsjedniku Marijanu Kustiću. Jer bronca je i rezultat višegodišnjeg rada našeg Saveza.

image
KARIM JAAFAR Afp

Što se tiče utakmice, lako je zaključiti da je to bila najbolja igra naše reprezentacije na Mundijalu. Baš kad je bilo najpotrebnije odigrali smo maestralno. Od prve do zadnje minute naši nisu posustajali, izvukli su zadnje atome snage, ostali su bistri, nepomućeni, koncentrirani, doslovno veličanstveni. Dakle, Dalić je povukao hrabar, ali rekao bih i neophodan potez. Uveo je čak pet novih igrača, uz to je promijenio poziciju Ivana Perišića, tako je postigao da Hrvatska igra ofenzivno i opasno.

image

Ivan Katalinić

VOJKO BASIC/CROPIX

Igra je bila baš naelektrizirana i borbena. Naši su djelovali mirnije, dizali su ritam, dok su Marokanci bili žestoki, možda u nekim duelima i na rubu regularnosti, u pojedinim situacijama u odnosu na katarskog suca čak nasilni sa svojim prigovorima.

Dva naša gola izvedena su poslije osmišljenih akcija, oni su svoj gol dali pod sretnim okolnostima, strijelac Achraf Dari našao se u prilici slučajno, poslije nesretnog odbijanca glavom Lovre Majera. Vodeći gol Gvardiola bio je sjajan, a drugi, koji je zabio Oršić, vjerojatno će ući u izbor za najljepši pogodak na prvenstvu. Bio je to baš gol na njegov način, velemajstorski.

Sada sam proživljavao onu našu borbu za treće mjesto u Parizu, ostvarenu na sličan način. I onda kao i danas trebalo je imati srca da bi izdržali svih sedam teških utakmica. Hrvatska je na ova dva prošla prvenstva, po jednom druga i treća na svijetu, ispred nas je jedino Francuska.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska je osvojila treće mjesto na SP-u u Kataru, a odmah po završetku utakmice između Hrvatske i Maroka u Mundocastu je analizu utakmice donio Ilija Lončarević. Proslavljeni trener je opisao zbog čega je Luka Modrić fenomen, Joško Gvardiol najbolji stoper na svijetu, a Ivan Perišić nevjerojatan na ovoj poziciji. Pogledajte cijelu Mundocast:

Linker
23. travanj 2024 08:43