Gianni Infantino

 FRANCK FIFE Afp
KRAJ PRIČE?

Hladan tuš za Italiju! Nadali se preokretu i ubacivanju na SP, ali Infantino je jasan: ‘Uozbiljite se...‘

Ništa od izbacivanja Irana, ali i da se to dogodi - Talijani neće biti ti koji će profitirati!
Piše: SNObjavljeno: 05. travanj 2022. 10:54

"Nismo razgovarali o izbacivanju Irana sa Svjetskog prvenstva", poručili su prije nekoliko dana iz FIFA-e. Da se kojim slučajem to i dogodi, u Kataru bi zaigrala neka druga azijska reprezentacija, a ne Italija - bila je jasan odgovor na glasine.

Podsjetimo, već se nekoliko dana piše o tome kako su se Talijani nadali da bi mogli na SP upasti umjesto Irana koji se našao pod povećalom nakon što se saznalo da na njihovoj posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Libanona ženama nije bio dopušten ulazak na stadion.

image

Gianni Infantino

KARIM JAAFAR Afp

Nadali su se, dakle, neki snažnoj poruci FIFA-e koja bi uključivala izbacivanje Irana i ubacivanje Italije, ali to izgleda uopće ne dolazi u obzir. A da je tako potvrdio je i iz Firence sam predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

"Molim vas, uozbiljite se...", glasio je njegov kratak komentar na ideju po kojoj bi Italija ipak mogla zaigrati na Mundijalu.

Podsjetimo, Talijani su bez SP-a ostali nakon što ih je u doigravanju šokirala Sjeverna Makedonija koja je potom u finalu izgubila od Portugala.

Linker
19. travanj 2024 15:28