FABRICE COFFRINI Afp
REAKCIJE NAKON DEBAKLA

Igrači Srbije potonuli: ‘Htjeli smo ispisati povijest i obradovati naciju, a na kraju je bilo teško za gledati‘

Kapetan Dušan Tadić prvi je stao pred mikrofone, a odmah za njim i Strahinja Pavlović.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2022. 22:51

Nakon poraza Srbije od Švicarske u posljednjem kolu skupine G i saznanja da su Srbi ispali sa Svjetskog prvenstva s tek jednim osvojenim bodom prvi se oglasio kapetan Dušan Tadić.

- Ovo je težak trenutak za nas. Neke stvari nam se ne smiju događati. Ponavlja se situacija da naporavimo preokret, pa dopustimo protivniku da se vrati u život - rekao je Tadić.

Srbiju je skupo koštalo to što je u tri utakmice primila čak 8 golova.

- Kada u tri utakmice primiš osam golova, to je puno za neki prolazak. Nije krivica samo obrane nego napada i veznog reda. Ako mi dobro radimo presing i njima je lakše. Veliko razočaranje za nas. Željeli smo da proći, ali nismo uspjeli - zaključio je Dušan Tadić.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Čekala se press-konferencija izbornika Stojkovića. Prije toga, Strahinja Pavlović:

- Utakmica je preslikala cijeli turnir kako smo odigrali. Ostavili smo dosta prostora i na glup način primali golove, pa se nismo uspjeli vratiti drugi put i izgubili. Svi smo željeli ispisati povijest i obradovati naciju i sada nam je teško zbog toga. Vidjet ćemo što će biti dalje. Obrana je cijela momčad i napad je cijela momčad. Gurali smo lopte u otvoreni prostor i davali golove, ali oni su iskoristili naše pogreške i lako stvarali prilike i davali nam golove, pa je bilo baš teško za gledati - rekao je srpski stoper.

Linker
20. travanj 2024 11:37