PAUL ELLIS Afp
NAJVEĆE POJAČANJE

Kraj neizvjesnosti: Englezi konačno saznali sjajne vijesti o Harryju Kaneu

‘Radio je u posljednjih dana malo više individualno, ali bit će spreman za SAD‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. studeni 2022. 15:21

Laknulo je Englezima, nakon nekoliko dana neizvjesnosti konačno je stigla potvrda kako ozljeda gležnja Harryja Kanea ipak nije teže prirode. Kapetan Tri lava konkurirat će za utakmicu protiv SAD-a nakon što je prije vremena napustio dvoboj s Iranom u kojem je asistirao za dva od šest golova Engleza.

- Dobar je. Radio je u posljednjih dana malo više individualno, ali bit će spreman za SAD. Zadržavao sam dah kada je izašao na teren, ali sve je bilo dobro - kazao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Pao je Southgateu kamen sa srca, ali mnogima u Engleskoj i dalje je nejasno zašto je Kane igrao s bolnim gležnjem još 25 minuta prije nego što je zamijenjen i zašto kod komotnog vodstva nije zamijenjen odmah nakon što mu je u 51. nakon jednog protivničkog starta ukazivana liječnička pomoć.

- Neke igrače treba spasiti od samih sebe. On je strijelac. Vjerujem da je razmišljao: "bit će golova u ovoj utakmici protiv Irana i ostat ću na terenu". Mislim da ga je izbornik trebao odmah izvaditi jer u tom trenutku već je imao 3:0 vodstvo, ne moraš više riskirati. Ali znam kako on želi biti najbolji strijelac Svjetskog prvenstva i kako će se ponašati sebično u takvim situacijama. Treba ga spasiti od sebe - prokomentirao je Graeme Souness.

Linker
25. travanj 2024 04:15