Lovro Majer

 TOM DUBRAVEC Cropix
BIT ĆE VIŠE RIZIKA

Majer poslao poruku ohrabrenja naciji: ‘Nema brige, ovo ništa ne mijenja, vjerujem da prolazimo skupinu!‘

‘Nije ovo danas bilo samo tako. Prva utakmica na SP-u... A pričat ćemo kad se stvari malo slegnu.‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. studeni 2022. 17:11

Lovro Majer ušao je u završnici utakmice. Priznao je da to nije bila prava Hrvatska.

- Nije to bila naša najbolja utakmica. Bila je čvrsta, Maroko je izgledao dobro i organizirano, imaju kvalitetnu ekipu. Ne bih rekao da smo loše igrali, ali nismo bili u svojem najboljem izdanju. To je prvi susret i nije lako.

Dojam je da ste trebali preuzeti više rizika.

- Sigurno. Ne može se ništa drugo reći. To je bio dojam, sad kad je završila utakmica možemo reći da je to bilo tako, ali nije to samo tako lako. Prva je utakmica na Svjetskom prvenstvu, teško je uzeti preveliki rizik. Ovaj rezultat ništa ne mijenja, i dalje smo u vrlo dobroj situaciji. Sve ovisi o nama i vjerujem da ćemo proći skupinu.

Što ste si rekli u svlačionici nakon utakmice?

- Nismo puno pričali, to najčešće radimo sljedeći dan kad se stvari malo slegnu. Trebamo sve lijepo proanalizirati.

Prvi vam je to bio nastup na velikom natjecanju. Jeste li zadovoljni ili nezadovoljni?

- Ne mogu to reći, igrao sam desetak minuta, dobro sam se osjećao, najbitniji je rezultat, htjeli smo pobjedu, nismo je dobili. Sretan sam zbog debija na Svjetskom prvenstvu, a naravno da bih bio još sretniji da smo uspjeli pobijediti.

Morate sada tuči Kanadu?

- Moramo, naravno da ćemo ići na pobjedu, uzet ćemo sigurno puno više rizika i vjerujem da ćemo osvojiti tri boda.

Je li vas Maroko s nečim iznenadio?

- Nije, nisu nas iznenadili ni sa čime. Znali smo da je to kvalitetna ekipa s puno vrsnih igrača koji igraju u svjetskim klubovima. Osim toga organizirani su, dobro su se branili, prema naprijed su bili dosta solidno. Odigrali su jako dobru utakmicu.

Moramo li se sad brinuti za prolaz?

- Ne moramo se brinuti, vjerujem da ćemo proći skupinu.

Josip Juranović kazao je kako su bolje igrali drugo poluvrijeme nego prvi dio utakmice s Marokom.

- Imali smo šanse koje nismo zabili, ali što je najbolje bili smo dobri u defenzivi, nismo im dopustili previše i to je znak da idemo dalje – rekao je Juranović.

O vrijednosti boda kazao je:

- Glavno je da nismo prosuli sva tri boda.

Odigrali su na sigurno.

- Nije to bio dogovor, tako je išlo od početka do kraja, to ćemo analizirati i ići na sva tri boda u sljedećoj utakmici. Treba nam pobjeda nad Kanadom, no nećemo si stavljati nikakav pritisak, nemojte ni vi. Što se tiče moje igre uvijek može bolje, u sljedećoj utakmici bit će bolje.


"Imali smo igrače koji su bili jako vidljivi na terenu i neke koji su bili previše samozatajni. Tri igrača Vatrenih nisu bila na razini utakmice." Tim je riječima naš proslavljeni trener Ilija Lončarević komentirao utakmicu između Hrvatske i Maroka u našem novom Mundocastu. Pogledajte što je još legendarni Lončarević rekao u našem podcastu:

Linker
23. studeni 2022 17:28