AGENCE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Agence/Bestimage/Profimedia
PRESKAČE ARGENTINU

Messi još neće na travnjak! Otkriven novi detalj, imao je teži oblik covida-19: ‘Ozbiljno ga je uzdrmalo‘

‘Najvažnije je da se do kraja oporavi. Tjelesnu formu i kondiciju lakše će vratiti kroz treninge‘
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 27. siječanj 2022. 09:41

Lionel Messi propustit će sljedećih dana dvije utakmice Argentine u kvalifikacijama za Katar 2022 jer se još nije potpuno oporavio od težeg oblika covida-19, otkrio je izbornik Lionel Scaloni. Argentince očekuju utakmice s Čileom (28. siječnja) i Kolumbijom (2. veljače), ali vizu za Svjetsko prvenstvo su izvadili ranije tako da mogu bez stresa odraditi ostatak kvalifikacija.

Messi se, usput rečeno, prošlog vikenda napokon vratio na teren poslije jednomjesečne stanke. Ušao je s klupe umjesto Di Marije i odradio tridesetak minuta u pobjedi protiv Reimsa, a sada će Di Mariji prepustiti kapetansku vrpcu nacionalne momčadi. Posljednju utakmicu prije Reimsa odigrao je neposredno uoči blagdana s Lorientom i zatim za božićni dar dobio koronu. Sada doznajemo – prilično težak oblik.

image
THOMAS SAMSON Afp

- U razgovoru s Messijem saznao sam da ga je covid-19 ozbiljno uzdrmao i zato sam odlučio da ostane u klubu. Najvažnije je da se do kraja oporavi. Tjelesnu formu i kondiciju lakše će vratiti kroz treninge nego kroz putovanja i utakmice – dodaje Scaloni.

Messi se priključio izbornikovoj press-konferenciji, kurtoazno je pozdravio okupljene, ali o zdravstvenom stanju nije govorio. Za razliku od svoje prve zvijezde Scaloni nije imao zdravstvenih problema uvjetovanih koronom, ali zbog pozitivnog PCR testa ne može voditi momčad na gostovanju u Čileu. Kao njegov blizak kontakt iz igre je ispao i član stožera Pablo Aimar, tako da reprezentacija ostaje u rukama Waltera Samuela.

Linker
19. travanj 2024 20:06