FRANCK FIFE Afp
INTERVJU ZA ESPN

Modrić otvorio dušu Amerikancima: Ovo je momčad koja je po meni možda i glavni favorit u Kataru!

Kapetan hrvatske reprezentacije tvrdi: Igrali smo s njima u Rusiji, ali sada mi se čine puno jačima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. lipanj 2022. 14:34

Na utakmici Francuske i Hrvatske u Parizu bili su i novinari američkog ESPN-a, koji su nakon trijumfa Vatrenih imali priliku kratko porazgovarati s kapetanom hrvatske reprezentacije Lukom Modrićem.

Tema je bila Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Modrić je istaknuo kako Argentinu smatra jednim od glavnih favorita Mundijala.

Gaučosi su na prošloj svjetskoj smotri u Rusiji od Hrvatske izgubili 3:0 u skupini, da bi ih potom u osmini finala eliminirala Francuska. Međutim, pod vodstvom novog izbornika Lionela Scalonija Argentinci su nanizali odlične rezultate, a Lionel Messi napokon je osvojio i trofej s reprezentacijom, riječ je o prošlogodišnjoj Copi America.

- Na prošlom Svjetskom prvenstvu pobijedili smo Argentinu koja mi se sad čini puno jača nego prije par godina. Igraju jako dobro, stvorili su moćnu momčad oko Messija, posebnog igrača. O njihovoj ujedinjenosti govori i niz utakmica bez poraza, a s Messijem su uvijek favoriti za zlatnu medalju - izjavio je Luka Modrić.

Osim Argentine, dobro izgleda i Brazil. Dvije najjače južnoameričke reprezentacije mogle bi u Kataru parirati europskima. Nedavno je Kylian Mbappé kazao kako su južnoameričke nogometne vrste puno slabije od europskih i da je to razlog što već dugo nisu postali svjetskim prvacima, no Modrić nije želio ulaziti u neku dublju raspravu po tom pitanju.

- Svaki kontinent ima svoj stil, a Južna Amerika ima odlične momčadi i velik broj talenata. Isto tako je i u Europi, svaka utakmica je jako teška – zaključio je Modrić.

Linker
24. travanj 2024 05:45