OZAN KOSE Afp
TEŠKOM MUKOM

Možda nismo željeli drugo mjesto, ali smo ga krvavo zaradili! Tek sad bi Hrvatska mogla biti najopasnija...

Hrvatska može izbaciti svakoga i ne mora gledati tko je s druge strane, no napadači će morati nuditi više
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. prosinac 2022. 06:16

Drugo mjesto nije sve što smo željeli, ali kako smo "krvavo" do njega došli treba ga prigrabiti kao šansu, odigrati u osmini finala još bolje i pokazati da Vatreni idu daleko kad prođu skupinu. Tek sad Hrvatska bi mogla biti najopasnija...

Bacila je na koljena i poslala kući velikog protivnika, čuvene zvijezde poput Lukakua, De Bruynea i kolega hvataju avion za Bruxelles a Dalićeva momčad ostala je na pobjedničkom putu iako je od tri utakmice u skupini dobila samo jednu. Ovaj put demonstrirali su da znaju biti "Talijani" u najboljem izdanju, to itekako ohrabruje.

Možda će nakon ove utakmice biti i ambivalentnih osjeća kod onih koji su mislili da će se Hrvati poigrati s Crveni vragovima o kojima se govorilo kao o raštimanoj družini, no to se nije dogodilo zato jer Belgija je pokazala dio svojeg pravog lica, a Hrvatska nije zabila iako je imala šanse. Na kraju sretni smo što je 0:0 naš pobjednički rezultat. Iako su se treneri kleli da neće igrati na bod to je na kraju u dobrom dijelu susreta bila šahovska partije dok Roberto Martinez nije bacio karte na stol i krenuo na sve ili ništa.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Hrvatska nije bila raspucana kao s Kanadom, ali nije to isti profil utakmice. Tamo se radilo o reprezentaciji koja nikad nije slavila na svjetskim prvenstvima, a ovaj je put trebalo dekapitirati kapitalca. Vatreni su napravili veliko djelo koje će ih dodatni napuniti samopouzdanjem i okuražiti uoči osmine finala. Iako je Vedran Ćorluka bio jasan govoreći da "Luka Modrić ne ide na Svjetsko prvenstvo proći skupinu", jedna ozbiljna etapa je prevaljena i sad bi psihološki moralo biti lakše. Mlinski kamen pao je s leđa... Otići doma nakon grupe sa svjetsko srebro iz Rusije bio bi fijasko i s time nije bilo lako igrati. Sad se bude svi mogući motivi, pa i potencijala utakmica svih utakmica s Brazilom u četvrtfinalu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Joško Gvardiol igra kolosalno, na Mundijalu se pokazuje kao div koji bi i dalje u nokaut fazi trebao biti jamstvo kvalitete hrvatske obrane. Golema je nova snaga. Dominik Livaković puno je toga obranio. Momčad je pokazala pobjednički karakter i na način koji nije bio pravilo za Hrvate, remijem kad je on bio dovoljan, prevalila veliku barijeru. Mateo Kovačić igra u formi, narastao je ekspresno poput bambusa, Luka Modrić vodi ekipu i kroz najteža iskušenja.

Hrvatska može izbaciti svakoga i ne mora gledati tko je s druge strane, no napadači će morati nuditi više, ova su put ostali uštopani i sterilni, a izbornik sad ima golem izazov. Sljedeća utakmica igra se već 5. prosinca, drugim mjestom nisu si kupili dan odmora više i trebat će precizno odvagnuti tko ima koliko energije za još jedan ljutit boj.

Linker
18. travanj 2024 07:30