PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
LOŠE VIJESTI ZA FRANCUZE

Novi peh za francusku zvijezdu uoči Mundijala! Svjetski prvaci kreću u obranu naslova bez dva poznata lica?

Deschamps će morati prelomiti, no s obzirom na okolnosti, teško je očekivati da će ulaziti u rizik
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. listopad 2022. 13:04

Paul Pogba i N‘Golo Kante bili su važni članovi reprezentacije Francuske koja je 2018. godine u Rusiji osvojila naslov svjetskog prvaka. Međutim, Tricolori na njih vjerojatno neće moći računati u misiji obrane naslova na katarskom Mundijalu.

Obojica su dulje vrijeme izvan stroja, no čini se da su Pogbini izgledi pali na minimum minimuma nakon informacije koja se pojavila prošlog vikenda.

Naime, Pogba se oporavlja od operacije koljena, te je na treningu doživio novu ozljedu, ovaj put je u pitanju ozljeda mišića. Čak i da se od nje oporavi u kratkom roku, visokom veznjaku nedostaju utakmice.

Naime, ove sezone nije upisao još niti jedan nastup za Juventus od povratka iz Manchester Uniteda prošlog ljeta.

Ozlijedio je menisk koljena još tijekom priprema u SAD-u u srpnju. Kako konzervativno liječenje nije uspjelo, morao je obaviti operativni zahvat kao jedinu preostalu opciju.

Očekivalo se da bi se ipak mogao spremiti za Svjetsko prvenstvo koje počinje u drugoj polovici studenoga, no La Gazzetta dello Sport piše da će ga ozljeda mišića udaljiti s terena na novih 10 dana.

Dider Deschamps morat će prelomiti, no s obzirom na okolnosti, teško je očekivati da će s Pogbom ulaziti u rizik. Čak i da se oporavi na vrijeme, pitanje je što na najvišoj razini može pružiti igrač koji pola godine nije odigrao ni minute.

Komplicirana je i situacija s Kanteom, koji je posljednji put za Chelsea nastupio 14. kolovoza. Od tog dana oporavlja se od ozljede mišića stražnje lože, dok je ranije imao i problema s ozljedom koljena.

Linker
25. travanj 2024 14:35