TOM DUBRAVEC/CROPIX
IMPRESIONIRAN SUPARNIK

‘Pa vidite li vi kakav igrač nema mjesta u udarnoj postavi Hrvatske?! Eto, toliko su dobri...‘

Belgijci otkrivaju dio Martinezovog sastava i upozoravaju: ‘Kod nas vlada strah zbog mogućih nereda‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. prosinac 2022. 10:14

Belgijski dnevnik Nieuwsblad pokušao je odgonetnuti početni sastav kojeg će belgijski izbornik Roberto Martinez danas poslati na teren protiv Hrvatske.

Sigurnih je navodno samo šest startera, to su vratar Courtois, stoperi Alderweireld i Vertonghen, veznjaci De Bruyne i Witsel te krilni napadač Eden Hazard.

Na poziciju trećeg stopera mogao bi Dendoncker, s obzirom na to da Meunier nije briljirao kao desni bočni, pa bi ga na tom mjestu mogao zamijeniti Castagne.

U veznom redu otpao je Onana zbog kartona, pa je jedna od mogućnosti, koju je tijekom tjedna spominjao i izbornik, povlačenje De Bruynea u sredinu, gdje bi ordinirao u paru s Witselom. Druge su opcije Tielemans i Vanaken.

image

Kakav će sastav na Vatrene poslati belgijski izbornik Roberto Martinez?

JACK GUEZ Afp

Na lijevoj strani, kako navodi Nieuwsblad, Thorgan Hazard ima malu prednost u odnosu na Carrasca jer je defenzivno bio bolji protiv Maroka nego Carrasco protiv Kanade.

Spusti li se De Bruyne u sredinu, tada bi od početka na poziciji desnog krila mogao krenuti Trossard, no opcija je i Doku, isto tako i Mertens.

Još uvijek se čeka informacija je li Romelu Lukaku dovoljno spreman kako bi započeo utakmicu. Očekuje se da će biti, alternacije su mu Batshuayi i Openda.

Stručni komentator Nieuwsblada Gert Verheyen, bivši belgijski reprezentativac koji je nastupao za Anderlecht i Club Brugge, analizirao je snagu Hrvatske. Kazao je kako Belgija nije bez izgleda u posljednjoj utakmici u skupini, no priznao je da je impresioniran snagom veznog reda Vatrenih.

- Prema nogometnim mogućnostima, mislim da je od hrvatskog bolji samo vezni red Španjolske. Dajte mi Modrića, Brozovića i Kovačića radije nego Casemira, Paquetu i Freda, ili Griezmanna, Rabiota i Tchouaménija. Hrvatski trojac je toliko dobar da Lovro Majer, vrlo dobar veznjak Rennesa, nema mjesta u toj momčadi – naglašava Verheyen.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Het Laatste Nieuws donosi anketu s pitanjem ‘vjerujete li da se Crveni vragovi mogu plasirati u osminu finala?‘, a raspoloženje čitatelja nije odveć pozitivno. Naime, glasovalo je njih više od 16.000, a samo 26 % odgovorilo je potvrdno.

Stručni komentator Le Soira, bivši belgijski reprezentativac Philippe Albert, smatra da je jedna od ključnih stvari u ogledu s Hrvatskom sprječavanje dotoka lopte Luki Modriću.

‘‘U prve dvije utakmice Belgije na ovom turniru inzistirao sam da bih De Bruynea želio vidjeti uz Witsela u veznom redu. Ovaj put, kad se svi, pa i ja, boje hrvatskog trojca u veznoj liniji, ponio bih se potpuno drugačije. Ostavio bih De Bruynea visoko, blizu Lukakua i Hazarda, kako bi pritiskali suparničku obranu i spriječili distribuciju lopti prema veznom redu i Luki Modriću‘‘, ističe Albert.

Osvrnuo se i na De Bruyneove kritike upućene ostatku momčadi.

- De Bruyne je zaboravio da su ga suigrači branili 10 godina...

List DH otkriva kako niti jedan belgijski političar neće putovati u Katar na današnju utakmicu s Hrvatskom, poručili su kako imaju previše posla.

Dodajmo na kraju i kako u Belgiji vlada strah zbog mogućih nereda nakon odlučujućih utakmica u kojima danas nastupaju reprezentacije Belgije i Maroka. Stoga se poziva na budnost i odlučnost policije...


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
18. travanj 2024 15:54