CHARLY TRIBALLEAU Afp
VELIKI PREOKRET?

Plan koji bi Hrvatskoj mogao otežati posao na SP-u! Vraćaju se ‘otpisani‘, Vaha dobio jasnu poruku?

‘Ni on, kao ni ja ili bilo tko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi‘, poručio je predsjednik Saveza
Piše: SNObjavljeno: 07. travanj 2022. 18:46

Uz Belgiju i Kanadu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji će u skupini F na Svjetskom prvenstvu prijetiti i Maroko za čijim je kormilom bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić.

Legendarni Vaha na svjetska prvenstva plasirao se s čak četiri različite reprezentacije, jedini u povijesti nogometa. Prije uspjeha Maroka, podsjetimo, zaslužan je bio i za one Alžira, Obale Bjelokosti te Japana, ali na koncu je samo Alžirce vodio na najvećem nogometnom natjecanju. Iz Obale Bjelokosti i Japana uručili su mu otkaz, a mnogi će reći kako mu ni danas pozicija nije najstabilnija. Naime, oko Vahe se ponovno lome koplja i očito mu u Maroku dio javnosti zamjera što je od reprezentacije udaljio najveće zvijezde poput Hakima Ziyecha (Chelsea) i Noussaira Mazraouija (Ajax).

"Vahid Halilhodžić ima podršku Nogometnog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo tko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi", poručio je predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzi Lekjaa pa se osvrnuo na priču o zvijezdama koje zasad nisu u Vahinim planovima:

"Uvelike radimo na tome da se neki igrači vrate u reprezentaciju. Postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Mazraoui, Ziyech, Hamdallah i ostali vratili u reprezentaciju."

image
KARIM JAAFAR Afp

Nedavno je i sam Vaha komentirao sukob sa zvijezdama marokanskog nogometa. Preciznije, dotaknuo se Ziyecha i Mazraouija.

"Često pričam s predsjednikom Saveza Fouzijem Lekjaaom o njima dvojici. Bili su na popisu za ovu akciju, ali su odlučili odbiti reprezentaciju. Poštujemo njihovu odluku i to je to, gotovo je. Neću više nikada pričati o tome, fokusiran sam na igrače koje imam", izjavio je bivši trener Dinama još sredinom ožujka.

Oba spomenuta igrača su još prije navedene Vahine izjave objavili kako se neće odazvati Halilhodžićevom pozivu.

"Volim svoju državu i iznimna mi je čas igrati za reprezentaciju pa stoga s velikim žaljenjem objavljujem da se neću odazvati pozivu i zaigrati za Maroko. Žao mi je što ću razočarati navijače, ovo nije bila lagana odluka, ali sa žaljenjem ističem kako nisam imao drugog izbora", napisao je Ziyech tada na svojem Instagramu.

Nogometaš Chelseaja nije tom prigodom istaknuo razloge zbog kojih se neće odazvati pozivu, ali jasno je da je do toga došlo zbog svađe koju je imao s Halilhodžićem.

Sličnog je razmišljanja bio i Ajaxov Mazraoui.

"Godinu i pol dana nisam bio pozivan u reprezentaciju bez bilo kakvog objašnjenja pa sa žaljenjem moram reći kako sam odlučio da neću igrati za reprezentaciju u sljedećem razdoblju", istaknuo je Mazraoui.

Linker
19. travanj 2024 15:20