Vahid Halilhodžić, izbornik Maroka

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
MAROKO NA VELIKOM TESTU

Suparnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu dogovorio dvije jake pripremne utakmice

Marokanci će igrati dvije prijateljske utakmice u Španjolskoj, protiv Čilea i Paragvaja
Piše: HinaObjavljeno: 23. srpanj 2022. 11:19

Protivnik Hrvatske u skupini mundijala Maroko će se susresti s dvije jake južnoameričke momčadi u prijateljskim utakmicama u rujnu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Marokanci će igrati dvije prijateljske utakmice u Španjolskoj, protiv Čilea u Barceloni 23. rujna i Paragvaja u Sevilli 27. rujna, objavio je Marokanski nogometni savez.

Maroko je dobio slobodne termine nakon što je njihov rujanski protivnik Zimbabve izbačen iz kvalifikacija za Afrički kup nacija zbog zabrane FIFA-e.

Između 19. i 27. rujna bit će posljednja prilika da se nacionalne momčadi okupe do tjedan dana prije početka Svjetskog prvenstva u Doha 21. studenoga.

Hrvatska i Maroko su u skupini s Belgijom i Kanadom na SP-u.

Svi drugi afrički predstavnici Svjetskog prvenstva - Kamerun, Gana, Senegal i Tunis - moraju u to vrijeme igrati kvalifikacije za Afrički Kup nacija sa slabim protivnicima.

Senegal igra protiv Mozambika, koji se nalazi na 118. mjestu najnovije FIFA-ine ljestvice, Kamerun se susreće s Namibijom (117.), Tunis se susreće sa susjedima Libijom (120.), a Gana protiv Angole (122. mjesto).

Linker
23. srpanj 2022 11:21