Kramaric i Modrić slave treći gol

 ADRIAN DENNIS Afp
STRANI MEDIJI

Svi hvale Kramarića, ali BBC se divi drugom Vatrenom: ‘Najbolji na terenu! On, a ne Modrić!‘

Talijani: Hrvatska je dugo tražila centarfora, pronašla ga je kad je Kramarića stavila na krilo!
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 27. studeni 2022. 22:19

Hrvatska je u svojoj drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru deklasirala Kanadu i zasjela na čelo skupine F, a prezentaciji Dalićevih odabranika na Khalifa International stadionu naklonili su se svi relevantni europski mediji.

Engleski BBC u svom izvještaju tako piše da se "kanadski polet pretvorio u očaj protiv lukave, iskusne i hladnokrvne Hrvatske", ističući ulogu Andreja Kramarića u preokretu, osobito njegov drugi "veličanstveni" pogodak. Osim za napadača Hoffenheima, BBC-evi stručni komentatori imali su brojne riječi hvale i za Matea Kovačića.

- Bio je briljantan, najbolji igrač na terenu. On kontrolira tempo utakmice i bio je najsvjetlija točka Hrvatske, a ne Modrić – smatra Micah Richards, a u sličnom smjeru razmišlja i Martin Keown.

- Bio je izvanredan, razbijao je kanadske napade u vezi i nudio injekciju ritma kad god je zatrebalo.

Treći BBC-ev komentator, Matthew Upson, ustvrdio je kako Chelseajev veznjak bio "motor i pokretač preokreta".

image

Mateo Kovačić

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Daily Mail, nadalje, piše da se Hrvatska "posljednja smije" i da će kanadskom izborniku Herdmanu trebati "četiri javorova lista da sakrije svoju sramotu", dok Mirror smatra da su Dalićevi odabranici "nokautirali" Kanadu, naglašavajući pritom Kramarićeve "klinički“ precizne završnice.

Posebno je zanimljiv osvrt francuskog L‘Equipa, koji je nakon dvoboja s Marokom Kramarića proglasio "simbolom svih hrvatskih napadačkih problema". Ugledni list sada ga je proglasio igračem utakmice, dodajući kako je upravo zahvaljujući njemu, odnosno njegovom "dvojniku" (u odnosu na prvu utakmicu), Hrvatska "deklasirala i eliminirala" Kanadu.

Talijanska La Gazzetta dello Sport također je dobar dio svog izvještaja posvetila dvostrukom hrvatskom strijelcu.

"Hrvatska je cijeli studeni tražila centarfora, a pronašla ga je kad je Kramarića premjestila s centarfora na desno krilo. Njegovo samopouzdanje sada je u razini Aspire Towera, jednog od najviših nebodera u Dohi", pišu Talijani i dodaju kako je gol Alphonsa Daviesa bio "iluzija" budući da je Hrvatska "superiorna" za Kanadu, te u okršaj s Belgijom ulazi kao favorit.

Španjolska Marca također je izdvojila Kramarića i njegovu "spektakularnu kontrolu unutar šesnaesterca" istaknuvši u naslovu svog izvještaja kako je "viceprvak svijeta živ".‘


"Hrvatska je favorit protiv Belgije, oni nas nemaju čime iznenaditi". Tim je riječima Stjepan Tomas najavio utakmicu trećeg kola SP-a koje se igra četvrtak. Kako je Tomas analizirao utakmicu protiv Kanade, ali i druge teme pogledajte u današnjem Mundocastu:

Linker
14. travanj 2024 07:46