KHALED DESOUKI Afp
LUDE KVALIFIKACIJE

Totalni kaos na kraju! Salaha kamenovali, trener završio u suzama u 124. minuti, javio se i Dejan Lovren

Šokantna je bila i uzvratna utakmica Alžira i Kameruna, a posebno je upečatljiv bio jedan trenutak
Piše: SNObjavljeno: 30. ožujak 2022. 12:15

Svega je bilo u uzvratima završne runda afričkih kvalifikacija za SP. Senegal je nakon Gane postao drugi predstavnik Afrike na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Sadio Mane i društvo su ponovno nakon penala bili bolji od Egipta (3-1), a upravo je napadać Liverpoola opet presudio 'faraonima'.

Ipak, osim poraza Egipćana valja izdvojiti i ružne scene koje su se događale za vrijeme izvođenja jedanaesteraca, ali i nakon istih.

Naime, svi igrači kao i vratar Egipta konstantno su za vrijeme penala bili ometani laserima, ali sudac se nije oglasio niti u jednom trenutku. Prvi jedanaesterac za Egipćane izveo je Mohamed Salah, ali je pucao izrazito loše te je lopta otišla daleko iznad gola. U konačnici su Egipćani upisali poraz, a zvijezda Liverpoola na ružan je način ispraćen sa stadiona.

image
KHALED DESOUKI Afp

Salah je doslovno morao spašavati živu glavu. Prvo su ga se htjeli dočepati navijači koji su upali na teren, da bi ga potom dio njih s tribina počeo gađati raznim predmetima u trenutku kada je ulazio u tunel. U čitavoj priči u jednom se trenutku morao uplesti i njegov tjelohranitelj.

Podršku nakon ovih ružnih scena svojem je prijatelju dao i hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren koji je na svojem Twitter profilu napisao:

- Glavu gore, budi ponosan na sebe i svoju momčad. Dao si sve od sebe, Bog ima veće planove za tebe. Budi jak brate.

Dan nakon utakmice uslijedile su i optužbe na račun Senagalaca.

- Ono što su igrači iz Egipta morali proći u ovoj utakmici, a posebno prilikom izvođenja jedanaesteraca, bila je sramota. Ne bi bilo dopušteno u Europi, pa zašto je onda u Senegalu? To je prevara. Vrlo jednostavno - napisao je novinar Ewan MacKenna na Twitteru.

Šokantna je bila i uzvratna utakmica Alžira i Kameruna. Alžirci su u prvom susretu, kao gosti, slavili s 1-0, no Kamerunci su uzvratili te su 90-minutno nadmetanje ovog utorka dobili s 1-0 (pogodak Choupa-Motinga u 22. minuti).

U produžecima nije bilo golova sve do 118. minute kada je nastao delirij na stadionu uslijed gola Toube. Sekunde su Alžir dijelile od odlaska na SP, ali je šok uslijedio u 124. minuti kada je Toko-Ekambi zabio za 2-1 pobjedu gostiju i plasman Kameruna na Svjetsko prvenstvo.

Možda i najupečatljivija scena ovog susreta bila je ona kada je izbornik Alžira Djamel Belmadi po završetku utakmice pao na koljena i završio u suzama. Nakon napornih treninga, utakmica, putovanja, planiranja, mjeseci borbe, rada i odricanja, Alžir nije uspio, a Djamela je to jako pogodilo.

image
- Afp

Linker
13. svibanj 2024 02:29