ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DOČEK IZBORNIKA

Varaždin se naklonio Daliću: ‘Ne može mi nitko u Hrvatskoj zabraniti da kažem hvala braniteljima‘

Maestru s trenerske klupe brojni navijači došli su odati priznanje u njegov grad...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2022. 17:18

Baš kada su se hrvatski nogometni reprezentativci (Perišić, Vlašić, Pašalić...) penjali na pozornicu u Splitu, fenomenalan doček Zlatku Daliću priređen je u Varaždinu.

Izbornik Vatrenih stigao je u svoj grad, a od skandiranja mase jedva je mogao uzeti riječ...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix


- Osvojili smo brončanu medalju, ali ona je za mene kao zlatna jer zaista smo dali sve od sebe. Ovdje vidim puno mladih ljudi i mislim da njima naši igrači trebaju biti uzor i primjer kako treba živjeti i koje vrijednosti treba zastupati te da u životu nije ništa nemoguće. Oni su se borili, pokazali su odlučnost, poniznost, domoljublje i to im se na kraju vratilo i Bog ih je nagradio rezultatom. Ovo je naša i moja Hrvatska kakva želim da bude uvijek - zajedništvo, ljubav, poniznost, skromnost i ništa nije nemoguće. Mi te vrijednosti živimo.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Osvrnuo se i na neke kritike oko toga što je zahvaljivao posebnim grupacijama...

- Ne može nitko meni u Hrvatskoj zabraniti da kažem hvala braniteljima, oni su zaslužni što smo mi ovdje jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene, ni reprezentacije, niti nas. Veliko hvala tim ljudima. Ponosan sam i sretan što sam izbornik. U šestom mjesecu je finale Lige nacija i Hrvatska se tu ima pravo nadati velikom rezultatu. U devetom mjesecu igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo i evo mogu obećati svima da ću napraviti sve da reprezentacija u rujnu igra kvalifikacije u Varaždinu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Linker
19. travanj 2024 22:04