TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
OTVARANJE ŽDRIJEBA

Vatreni su mogli imati autoput do polufinala u Kataru! Za ovo je nedostajao samo jedan gol...

Hrvatska bi imala mnogo lakšeg potencijalnog suparnika među 8 najboljih na svijetu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2022. 23:19

S velikom se napetošću pratila završnica grupne faze ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Na kraju, Brazil je i unatoč iznenađujućem porazu od Kameruna ostao prvi u skupini G, Švicarska je pobjedom zacementirala drugo mjesto koje je i držala uoči početka zadnjeg kola. Kamerunci su na koncu završili kao treći, a Srbija se od natjecanja oprostila posramljena, s tek jednim osvojenim bodom.

No, bilo je tu svega. Jer, Srbija je vodila s 2:1 još u prvom poluvremenu, do 44. minute i švicarskog izjednačenja izabranici Dragana Stojkovića držali su poziciju koja bi ih vodila u osminu finala.

Švicarska je preokrenula i slavila s 3:2, a Kamerun je nanio minimalni poraz Brazilu. U konačnici dakle. Brazil je prvi sa šest bodova i s tek za jedan gol boljom ukupnom gol-razlikom od Švicarske.

Standings provided by Sofascore

Drugim riječima, da je Kamerun primjerice zabio još jedan pogodak Brazilu, ili da je Švicarska s dva razlike dobila Srbe, ona bi bila na prvom mjestu u skupini, a Brazil bi pao na drugo mjesto.

To bi značilo gotovo idealan put Hrvatskoj do polufinala! Jer, Brazil bi pao u "donji" dio ždrijeba, a pobjednik dvoboja Hrvatske i Japana koji se igra u ponedjeljak od 16 sati išao bi u četvrtfinalu (petak, 16 sati) na pobjednika između Švicarske i Južne Koreje...

No, ovako je ostalo jasno da će Hrvatsku u eventualnom četvrtfinalu čekati ili Koreja ili - Brazil.

image

Kostur nokaut-faze SP-a

SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Je li srpski izbornik Dragan Stojković genijalac ili blefer i kako je moguće da je Srbija pokazala toliko taktične nediscipline na Svjetskom prvenstvu? To je bila glavna tema današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio trener Ivica Landeka. S njim smo pričali i o Hrvatskoj, ali i utakmicama osmine finala Mundiala. Pogledajte Mundocast:

Linker
20. travanj 2024 10:32