ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Od prve minute startat će Bruno Petković u napadu, a jedan će igrač ispasti žrtva‘

‘Nema kalkulacija, moramo izaći s gardom. Druga smo reprezentacija svijeta, moramo se tako postaviti‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 26. studeni 2022. 08:56

Sve je manje vremena do utakmice između Hrvatske i Kanade na Svjetskom prvenstvu, a i dalje su prisutne velike dvojbe oko udarne postave Vatrenih. Najviše je priča oko pozicije napadača, a u anketi Sportskih novosti čitatelji nisu skloni da drugu utakmicu zaredom ‘devetka‘ bude Andrej Kramarić. Nije to ni Krunoslav rendulić koji je gostovao u našem današnjem Mundocastu.

"Mislim da će startati Livaja ili Petković. Ispast će da će žrtva biti Kramarić koji nije bio na nivou. Iako ne on, nego cijela reprezentacija. Mislim da će Petković početi", rekao je u uvodu Rendulić.

"Slažem se da će startati Petković ili Livaja, ali i ja vjerujem da će to biti Petković zbog iskustva. "Petković i Livaja su iznimno moćni. Oni mogu u bilo kojoj poziciji primiti loptu i zadržati ju", nadovezao se glavni urednik SN Robert Šola.

"Mene Kanada nije toliko iznenadila, ali me zanima mogu li odigrati dvije takve utakmice u četiri dana. Kanadski pojedinci su jako dobri, Davies, David...ali ono što ne prati ostatak momčadi su tri stopera koji igraju u njihovoj ligi. Protiv Belgije su primili naivan gol. A sudac je bio užasan", objašnjava Rendulić.

Upitan je Rendulić koga bi stavio na desno krilo?

"Možda Oršić, sposoban je, brz. Neka se mijenja s Perišićem na krilu."

"Nema kalkulacija, moramo izaći s jasnim gardom. Druga smo reprezentacija svijeta i moramo se tako postaviti", kaže Rendulić, a Šola dodaje:

"Ako ne možemo Kanadu dobiti onda se nemamo pravo nadati prolazu. Vjerujem da ćemo dobiti utakmicu."

Rendulić se složio:

"I ja vjerujem da ćemo pobijediti."

Komentirao je Rendulić i utakmicu Walesa i donedavno svog Irana.

"Jako me razočarao Ramsey, a Baleu bi bilo bolje da je ostao igrati golf. On nije ni sjena igrača kakav je nekad bio. Iran je puno toga promijenio protiv Walesa. Promijenili su sustav s četvoricom u liniji, a napadači su im bili dobri. Od prve minute su bili poduzetniji s jasnim stavom da idu na pobjedu", objašnjava Rendulić i najavljuje ogled Irana i SAD-a.

"Iranci više mrze Ameriku nego što vole nogomet, bit će zanimljivo".

Došlo je do osvrta na remi Nizozemske i Ekvadora (1:1).

"Nisam vjerovao u Nizozemsku ni ranije. Nisu oni reprezentacija kao nekad. Za mene je De Jong delux igrač, ali ne igra shodno talentu. Mislim da se dečko malo pogubio. Gakpo je veliki talent, ali tek se treba vidjeti kakav će biti kada se makne iz PSV-a. Puno je tu igrača koji su dobri, ali se nisu do kraja iskristalizirati kao neke klase. Valencia? Uvijek postoje igrači koji igraju fenomenalno za reprezentaciju.", objašnjava Šola.

Došlo je i do osvrta na remi Engleske i SAD-a (0:0).

"Ja često ne razumijem odluke izbornika. Nema smisla da je igrača poput Fodena engleski izbornik ignorirao. Pa Foden je u Manchester Cityju ispred Grealisha, a ovaj je igrao protiv Amerikanaca. Southgate je bio heroj nakon Irana, a sada ga razapinju", objašnjava Šola.

Za kraj smo se vratili na nedjeljnu utakmicu Hrvatske i Kanade

"Nadam se puno boljoj igri Hrvatske nego protiv Maroka i naravno pobjedi. Kanada je kvalitetna, ali mi imamo veću kvalitetu", zaključio je Rendulić.

Linker
24. travanj 2024 20:12