REUTERS
ODLUČIO SE JAVITI

ŠPANJOLAC KOJI JE VATRENIMA NAKON SVJETSKOG SREBRA ZADAO BOLAN ŠAMAR POZITIVAN JE NA KORONAVIRUS! 'Dužni smo odati priznanje našim herojima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2020. 09:42

Sportski svijet, napose nogometni, broji zaražene koronavirusom. Nisu se neka natjecanja prekinula na vrijeme, pa je prije opće stanke u gotovo čitavoj Europi nekoliko igrača postalo zaraženo. Među takvima su i neki nogometaši španjolskog sudionika u Ligi prvaka ove sezone. Valencia je objavila da je pet zaraženih igrača njenog kluba, a jedan od njih je Jose Luis Gaya, lijevi branič.

Iako iz kluba s Mestalle nisu objavili o kojim se točno igračima radi, oni su se sami odlučili javljati na njihovim profilima društvenih mreža. Nakon Ezequiela Garaya i Eliaquima Mangale, učinio je to i Gaya koji se javio podugačkom porukom.

- Iako je moj test pozitivan, nemam nikakvih simptoma virusa COVID-19. Naravno, bez obzira na to, nalazim se u izolaciji i to želim iskoristiti kako bi apelirao na sve u Španjolskoj da naprave sve što mogu kako nam zdravstveni sustav ne bi doživio kolaps zbog koronavirusa. Sada smo dužni pomoći našim starijima i onima koji su teško oboljeli, kako bi olakšali posao herojima naše zemlje, a to su naši zdravstveni djelatnici. Zahvaljujem se članovima baš svih njihovih grana - čistačicama, kuharicama, medicinskim sestrama, tehničarima, liječnicima, djelatnicima hitne pomoći i laborantima. Ne smijem i ne mogu zaboraviti ni sve pripadnike naših policijskih i vojnih snaga, kao i radnike u trgovinama zahvaljujući kojima nam čak ni u ovakvim situacijama ništa ne nedostaje. Oni su pravi heroji ove pandemije. Ne brinite se i ne mislite na mene, nego na njih. Pobijedit ćemo ovu pošast, ali jedino i samo ako budemo svi zajedno - napisao je Gaya.

View this post on Instagram

Ante las últimas noticias aparecidas en los medios de información, confirmó que he dado positivo en el test del coronavirus. Me encuentro aislado en mi casa y totalmente asintomático. Por eso, quiero aprovechar esta red social para que no colapsemos nuestra Sanidad. Ahora, son nuestros mayores los que más la necesitan y son los casos graves los que tienen que ser atendidos por nuestros héroes de la Sanidad. Desde aquí dar las gracias a todos los miembros de la Sanidad española (personal de limpieza, celadores, auxiliares, enfermeros, médicos, personal de ambulancias y personal de laboratorios). Tampoco quiero olvidarme de las todas las fuerzas de seguridad y de toda la gente que está haciendo posible que en estos momentos no nos falte de nada. Ellos son los verdaderos héroes de esta pandemia. Entre todos y junto a ellos saldremos victoriosos.

A post shared by Jose Luis Gayà (@jose_gaya) on

Njegov je reprezentativni debi stigao u pobjedi protiv Hrvatske u jesen 2018. godine kad je bio jedan od najboljih igrača Španjolske u visokoj pobjedi (6:0) u Elcheu. Iako je prošlog ljeta, pa i na zimu imao bogate ponude nekih jakih klubova, odlučio je ostati u Valenciji s kojom ima višegodišnji ugovovor i klauzulu od 100 milijuna eura.

Linker
17. travanj 2024 14:10