Laurence Griffiths/Getty Images
FANOVI 'REDSA' U STRAHU

SPREMA SE NAJCRNJI MOGUĆI SCENARIJ ZA SVE NAVIJAČE LIVERPOOLA!? Premierligaški klubovi traže poništavanje sezone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2020. 15:05

Neizvjesnost oko budućnosti aktualne premierligaške sezone sve je veća. Sve aktivnosti stopirane su najmanje do 30. travnja zbog pandemije koronavirusa, a mnogi dužnosnici u klubovima smatraju da sportu u ovim trenucima jednostavno nema mjesta.

Najviše su u strahu navijači Liverpoola koji se boje da bi sezona mogla biti poništena i da bi njihov voljeni klub mogao ostati bez prvog ligaškog naslova nakon 30 godina posta.

'Redsi' nakon 29 odigranih utakmica imaju 82 osvojena boda, 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja koji ima i utakmicu manje. Dvije pobjede Liverpoolu bi i matematički osigurale potvrdu toliko iščekivanog naslova, ali pitanje je hoće li do njih imati priliku doći i kada.

Da bi sezona bila proglašena ništavnom potrebno je da za takvu odluku glasuje 14 od ukupno 20 prvoligaša, piše The Athletic.

"Posve je jasno što će se dogoditi. Ovo je pandemija svjetskih razmjera. Treba početi novu premierligašku szeonu. Da, bit će nekoliko gubitnika poput Liverpoola, ali iskreno, to nije važno. U Britaniji će se situacija samo pogoršavati, ali ako se izoliramo na dva ili tri mjeseca proći ćemo kroz ovo", rekao je jedan visoki nogometni dužnosnik, koji je želio ostati anoniman.

On vjeruje da devet preostalih kola u sezoni neće biti moguće odigrati, čak i u rujnu, te se zalaže za odigravanje nove sezone.

Posljednja premierligaška utakmica koja je odigrana bila je ona između Leicestera i Aston Ville 9. ožujka, a novi sastanak premierligaških dioničara zakazan je za 3. travnja i tada bi moglo doći do nove odgode svih aktivnosti.

Nakon odluke o odgodi Eura otvorio se termin odigravanja utakmica tijekom ljeta, ali sve su glasnije priče o poništenju cijele sezone...

Linker
18. travanj 2024 13:22