Damir Krajac / CROPIX
PLANOVI ZA LJETO

'SRAMIMO SE KAKO TO IZGLEDA I ZNAMO DA ĆE DOĆI TRENUTAK KADA SE VIŠE NEĆEMO MOĆI PROVLAČITI' U Dinamu odgovorili na pitanje koje muči sve navijače

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. lipanj 2019. 13:23

Stadion ostaje u Maksimiru, pitanje je samo gradi li se novi ili se ovaj preuređuje? Saznali smo i da Dinamo ovog ljeta planira urediti sve terene osim glavnoga, Hitrec-Kacian i ostali travnjaci dobit će novi pokrov. No, što je novoga sa stadionom?

- Još uvijek možemo igrati na ovom stadionu. Sad smo dobili licencu od HNS-a za sljedeću sezonu. Međutim, UEFA ima takve standarde, svake godine kad se licenciramo moramo ispuniti puno uvjeta, a u tim infrastrukturnim uvjetima smo na uvijek na granici, jedva se provlačimo. Grad zna u kakvom stanju je stadion, UEFA nam daje do znanja da je on neadekvatan, pada kamenje, prozori. Došao nam je i delegat koji nam je sazvao inspekciju, neke stvari smo morali sanirati. Uložili smo dosad oko 85 milijuna kuna u zadnjih 10 godina u tuđu imovinu, a sve da bismo malo ušminkali stadion i zadovoljili kriterije, sramimo se kako to izgleda. Svjesni smo da će doći trenutak kad nećemo dobiti dozvole i kako nećemo moći igrati. Moramo razmišljati o tome - kaže Amra Peternel, dok je Krešimir Antolić otkrio:

Zagreb, 061117.
Stadion Maksimir.
Maksimirski travnjak pripremljen i sprema za utakmicu Hrvatska - Grcka.
Na fotografiji: travnjak u Maksimiru.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
 

- Imali smo zadnjih mjesec dana dva kvalitetna sastanka s Gradom i naša osnovna ideja je bila da Dinamo ostane na Maksimiru i tu smo se usuglasili. Unutar mjesec dana očekujemo još jedan sastanak koji bi trebao donijeti i prve operativne korake i odgovore hoće li se rušiti ili rekonstruirati te gdje će Dinamo za to vrijeme igrati. Nekakav okvir je da bi se igralo u Kranjčevićevoj, a prva opcija je rušenje i izgradnja ovog stadiona. Mi smo spremni participirati, imamo tu likvidnost i potencijal i interes kreditiranja, ali zadnji signali govore da bi Grad to samostalno gradio.

Linker
09. ožujak 2021 06:08