StoryEditor
Eros Grezda
 
 VLADO KOS/CROPIX
ANKETA: JE LI KAZNA PREBLAGA?

Stigla kazna za ‘Udarača s Rujevice!‘ Evo koliko će njega i klub koštati nezapamćeni napad u HR nogometu

Nogometaš Osijeka Eros Grezda saznao je kaznu za fizički nasrtaj na Antonija Čolaka
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 04. lipanj 2020. 14:44

Nogometaš Osijeka Eros Grezda saznao je kaznu za fizički nasrtaj na Antonija Čolaka nakon polufinalne utakmice Hrvatskog kupa između Rijeke i Osijeka na Rujevici.


Priča koja se dogodila u nedjelju nakon polufinala već danima, nažalost, okupira nogometnu javnost. Bijesni 25-godišnji albanski reprezentativac je nakon poraza Osijeka (3:2), na parkiralištu nasrnuo na Rijekinog igrača i pogodio ga šakom u glavu. Sve je snimila i kamera, a sada je stigla i kazna. 


Disciplinska komisija HNS-a odlučila da se Grezda kazni sa četiri utakmice neigranja. Mnogi će reći da je kazna preblaga s obzirom da je po disciplinskom pravilniku za ovakav prekršaj mogao dobiti od dvije do šest utakmica, a u težem slučaju do dvije godine. Tako naime, kaže članak 57. na koji se u kratkom priopćenju pozvala Disciplinska komisija.

"Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je, između ostalih, donijela odluku o kazni za igrača NK Osijek Erosa Grezdu. Disciplinska komisija odlučila je Erosu Grezdi izreći kaznu zabrane igranja na četiri prvenstvene ili kup utakmice. Kazna mu je izrečena zbog toga što je nakon utakmice polufinala Hrvatskog kupa između Rijeke i Osijeka izvan igrališta u prostoru stadiona HNK Rijeka fizički napao igrača Rijeke Antonija Mirka Čolaka, čime je počinio prekršaj iz članka 57. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Putem kluba, igraču je dostavljena ova odluka, čime ujedno počinje teći kazna", stoji u priopćenju.

Iz Osijeka zasad nisu komentirali sankciju svom igraču, a mi vas pitamo - što mislite o ovakvoj kazni?

 

Utakmicu je osim ovog incidenta u kojem je Grezda na parkiralištu stadiona na Rujevici nakon utakmice šakom udario Čolaka obilježilo i loše suđenje glavnog suca Igora Pajača i pomoćnog Frana Jovića zbog čega ih je Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a suspendirala do kraja ove sezone. 

Linker
17. lipanj 2020 02:27