Getty Images
LEGENDA SE PONUDILA

SUIGRAČ JEDNOG OD NAJVEĆIH PEHISTA HRVATSKOG NOGOMETA IZVEO PRAVI HUMANITARNI PODVIG Evo što će legendarni kapetan napraviti za svoj klub!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2020. 21:23

Kapetan i menadžer belgijskog nogometnog kluba Anderlecht i nekadašnji igrač Manchester Cityja, 33-godišnji stoper Vincent Kompany ponudio se klubu u teškim vremenima uzrokovanim pojavom koronavirusa. Naime, stožernik nekadašnjeg prvaka Belgije sam će pokriti mjesečne plaće onih igrača koji neće imati dovoljno nakon što klub primijeni metode rezanja kako bi se uštedjelo.

Oni igrači koji zarađuju malo i neće imati dovoljno za život nakon što klub skine dio primanja, e baš takve će Kompany "pokriti". Anderlecht je zamolio igrače da se odreknu dijela primanja, način je to kojeg u posljednjim danima prakticiraju mnogi klubovi kako bi se uštedjelo uslijed neigranja utakmica.

Nakon što su klubovi diljem Europe rezali plaće, prvi put se kao (kratkoročno) rješenje za one kojima ta mjera neće sjesti baš najbolje ponudio jedan igrač, i to legenda belgijskog nogometa i njegov zaštitni znak kroz više od posljednjih deset godina.

Podsjetimo, u Anderlechtu na posudbi iz Juventusa igra Marko Pjaca, a klub koji je čak 34 puta bio prvak Belgije trenutno se nalazi tek na osmoj poziciji domaćeg prvenstva.

Linker
24. travanj 2024 13:41