Ivan Perišić

 

 VOJKO BASIC Cropix
SADA JE I SLUŽBENO

Ivan Perišić predstavljen u novom klubu: ‘Čekao sam klub i sredinu u kojoj ću se osjećati dobro‘

Klub iz Eindhovena trenutačno je vodeći u nizozemskoj Eredivisie s maksimalnim učinkom
Piše: SN, Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. rujan 2024. 14:39

Ivan Perišić novi je igrač PSV-a!

Nakon što se šuškalo da će u srijedu pasti potpis, nizozemski velikan službeno je objavio dolazak 36-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

Uz fotografiju u novom dresu, klub je ostavio i zanimljiv tekst.

"Ivan Perišić. Igrač za velike utakmice. Osvajač trostruke krune. Dobrodošao u našu obitelj".

Perišić je u prvoj izjavi za klupsku stranicu rekao:

"Otkako sam slobodan igrač, čekao sam ovakvu jednu mogućnost - klub i sredinu u kojoj ću se osjećati dobro i gdje mogu osvajati trofeje. Tražio sam savjet od svog bivšeg suigrača Denzela Dumfriesa i to me uvjerilo da je ovo pravi korak. Jedva čekam početi, želim dati sve od sebe i osvajati trofeje", izjavio je Ivan.

Perišić je prošao Hajdukovu školu, a već sa 17 godina transferiran je u Sochaux za 360.000 eura. Nakon posudbe u Roeselareu u ljeto 2009. za 200.000 eura kupio ga je Club Brugge, da bi dvije godine kasnije uslijedio transfer u Borussiju Dortmund.

U ljeto 2013. Perišić odlazi u Wolfsburg za osam milijuna eura, potom ga u ljeto 2015. u svoje redove dovodi Inter uz odštetu od 19 milijuna eura.

Jednu je sezonu proveo na posudbi u Bayernu koji je to zadovoljstvo platio pet milijuna eura, da bi se vratio u Inter i na ljeto 2022. kao slobodan igrač prešao u Tottenham.

U siječnju 2024. Spursi ga posuđuju Hajduku, no 30. kolovoza raskida ugovor s Bijelima te je novi angažman pronašao u Nizozemskoj.

Osvojio je Ligu prvaka s Bayernom, bio je prvak Njemačke s Borussijom i Bayernom, dok je Kup Njemačke osvajao s Bayernom, Wolfsburgom i Borussijom, a Superkup s Wolfsburgom. U Italiji je s Interom osvojio prvenstvo, Kup i Superkup.

Najdublji trag ostavio je u Interu za kojeg je postigao 55 pogodaka te upisao 49 asistencija u 254 nastupa. Za reprezentaciju Hrvatske zabio je 33 gola u 136 nastupa, a s Vatrenima je osvojio svjetsko srebro i broncu, kao i srebro u Ligi nacija.

PSV Eindhoven je uz Ajax i Feyenoord član velike trojke koja dominira nizozemskim nogometom. Osvojio je 25 naslova prvaka, 11 Kupova i 14 Superkupova (Johan Cruyff Shield). Bio je europski prvak 1988. godine, dok je 1978. osvojio Kup UEFA-e.

Trener PSV-a je poznati nizozemski stručnjak Peter Bosz, a najvrjedniji igrači su desni krilni napadač Johan Bakayoko (21), koji je na Transfermarktu procijenjen na 45 milijuna eura, te veznjak Joey Veerman (25) čija je vrijednost 40 milijuna eura.

Klub iz Eindhovena trenutačno je vodeći u nizozemskoj Eredivisie s maksimalnim učinkom u prvih pet kola i gol-razlikom 20:3. U 1. kolu Lige prvaka poražen je na gostovanju kod Juventusa rezultatom 3:1.

Linker
18. rujan 2024 15:42