Andrej Kramarić

 Daniel Roland/AFP/Profimedia
UBOJITI NAPADAČ

Kramarića prate talijanski klubovi: ‘On može biti starter u bilo kojem klubu u Italiji, gol mu je u krvi‘

‘Tržište je nepredvidivo, ali Hoffenheim će ga htjeti sigurno zadržati‘, rekao je Kramarićev menadžer
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. prosinac 2023. 10:06

U današnje vrijeme, kad nogometaši prilično često mijenjaju klubove, raritet je da jedan igrač u istoj sredini ostane punih osam godina. Baš toliko proveo je Andrej Kramarić u Hoffenheimu.

Ostavio je Kramarić dubok trag u Bundesligi, za Hoffenheim je odigrao 267 utakmica i postigao 123 pogotka u svim natjecanjima, čime je postao najbolji strijelac u klupskoj povijesti.

Ugovor mu traje do ljeta 2025. godine, a njegov agent Vincenzo Cavaliere osvrnuo se na aktualna zbivanja oko njegovog štićenika. Novinare Sportitalie je zanimalo hoće li Kramarić predstavljati opasnost za Italiju.

- Andrej je sigurno jedan od najopasnijih igrača hrvatske reprezentacije. On je talentiran igrač kojemu je gol u krvi. Za Italiju će to sigurno biti opasnost broj 1. Nepredvidiv, izuzetno inteligentan, teško ga je cuvati jer uvijek stane između redova.

Prate li Kramatića neki talijanski klubovi?

- Naravno da je praćen u Italiji. On je igrač koji može biti starter u bilo kojem talijanskom klubu.

Bologna, Inter i Milan traže špicu. Hoće li ga Hoffenheim prodati već u siječnju?

- Tržište je nepredvidivo, ali Hoffenheim će ga htjeti sigurno zadržati. Bolognu ne vidim kao moguće rješenje. Jednostavno je preskup za njih.

Kramarić ima 32 godine, a tržišna vrijednost procijenjena mu je na šest milijuna eura. Karijeru je započeo u Dinamu, bio je na posudbi u Lokomotivi, a potom je preko Rijeke otišao u Leicester u kojem nikad nije dobio pravu priliku.

Za Vatrene je Krama zabio 27 golova u 89 utakmica.

Linker
02. svibanj 2024 16:20