Jovan Manev

 FLAVIU BUBOI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
TOTALNA OFENZIVA

Osijek dogovorio veliki transfer, stigla i legenda iz Ukrajine, očekuje se i dolazak bivšeg napadača Dinama

Bijelo-plavi su u finišu prijelaznog roka osigurali dva potpisa, na meti još tri pojačanja
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. rujan 2023. 19:20

Neplanirano se oduljilo jer u Ukrajini zbog ratnog stanja vladaju nova pravila, ali legenda kijevskog Dinama Denis Garmaš zadužit će opremu Osijeka.

Nekadašnji veznjak ukrajinske reprezentacije morao je prvo raskinuti ugovor s klubom za kojeg je odigrao čak 361 utakmicu, a onda zbog ratnog stanja u kojem se nalazi njegova domovina ishoditi papire potrebne za odlazak i napokon je čitava administracija okončana. Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor koji je trebao trajati još dvije sezone i ishodio sve dozvole Denis Garmaš stigao je u Osijek. Liječnički pregled zakazan je za srijedu nakon čega bi se odmah trebao priključiti novim suigračima u prvom treningu nakon derbija protiv Dinama.

image

Denis Garmaš

MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA

Sportski direktor Ivica Kulešević dogovorio je još jednog igrača. Novo pojačanje Bijelo-plavi su pronašli u redovima europskog rivala, Adana Demirspora. Turski mediji objavili su, a dan kasnije dobili smo i potvrdu s Opus Arene, kako je Osijek do kraja sezone na posudbu doveo makedonskog reprezentativca Jovana Maneva.

Makedonac je ove sezone odigrao četiri utakmice za turski klub, sve četiri u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, štoviše bio je starter za Demirspor i odigrao svih 90 minuta u prvoj utakmici protiv Osijeka igranoj u Adani. A dolazi na posudbu s opcijom otkupa. Makedonski mediji tvrde, pak, kako idućeg ljeta Osijek ima mogućnost mladog stopera potpisati za milijun i pol eura, no cifra je ipak manja. Manev će se, za razliku od ukrajinskog veznjaka, bijelo-plavima priključiti naknadno jer trenutno je u kadru reprezentacije kojoj slijede utakmice protiv Italije i Malte u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

S potpisom Garmaša i Maneva prijelazni rok na Opus Areni nije završio. Ni izbliza. U iduća tri dana bit će potvrđena još trojica - veznjak, napadač i lijevi bek. Špekulira se kako je jedna od meta Enis Cokaj, nekadašnji veznjak Lokomotive koji je prošlog ljeta za milijun eura transferiran u Panathinaikos. Klub iz Atene želio ga je poslati na posudbu u Asteras, no prema pisanju grčkih medija otprije nekoliko dana okaj nije zainteresiran za taj angažman što je Osijeku pružilo novu priliku. Traži se i napadač, a dva imena na popisu želja su poznata - Fran Brodić i Komnen Andrić. Osijek je još prije nekoliko tjedana poslao ponudu za Brodića, no Varaždin za svoga najboljeg strijelca, koji je inače u posljednjoj godini ugovora, zasad traži više nego što je Osijek spreman platiti. Navodno milijun i pol eura. Druga želja je bivši napadač zaprešićkog Intera i Dinama Andrić koji je pod ugovorom s francuskim Clermontom.

image

Komnen Andrić

OLIVIER CHASSIGNOLE/AFP/PROFIMEDIA

S druge strane rubrika "odlasci" trebala bi s transferom Žapera u Hajduk biti zaključena. Posljednjih desetak dana Dinamo je "pritiskao" Osijek za Ramona Miereza, no taj "presing" nije potkrijepljen ponudom o kojoj bi na Opus Areni uopće i razmišljali. Proširila se priča kako je Dinamova delegacija "kampirala" u hotelu Osijek dan nakon utakmice, čak se i sastala s Mierezom, ali reakcija s Opus Arene na te špekulacije bila je prilično hladna. Jer čak i ako se sastanak dogodio, bio bi to veliki kiks maksimirskog kluba pa otuda i prilično rezervirana reakcija stiže iz Osijeka.

"Ne želimo vjerovati da bi Dinamo bio toliko nekorektan i razgovarao s igračem bez dozvole kluba budući da je poznato kako FIFA takve stvari strogo kažnjava", poručeno nam je s Opus Arene.

Raniji dogovor Osijeka i igrača je da Ramon Mierez ostaje među bijelo-plavima najmanje do zime. A i cijena je odavno poznata, za ponude u startu niže od pet milijuna eura čelnici kluba s Opus arene neće ni sjesti za stol sa stranama zainteresiranima za angažman Argentinca.

U subotu protiv Puškaš Akademije

Za vrijeme reprezentativne stanke nogometaši Osijeka neće biti bez utakmica. U subotu u 19 sati na Opus Areni odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Puškaš Akademije. Ulaz na sve tribine bit će besplatan. Osim sjevera koji se niti neće otvarati za taj sraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 07:09