SN transferi

 SN
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: West Ham odbio 93 milijuna, svi žele dovesti stopera Napolija, Osijek riješio pitanje napada

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere možete pratiti uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: SN/HinaObjavljeno: 15. lipanj 2023. 22:33

UŽIVO:

ČETVRTAK 15. lipnja:

West Ham želi 100 milijuna

Declan Rice jedno je od imena koje se najčešće spominje u engleskim medijima. Ovaj sjajan veznjak gotovo sigurno će napustiti West Ham koji će ostvariti uvjerljivo najveći prihod od transfera u povijesti kluba. Ricea želi Arsenal, a Sky Sports javlja kako su ‘Topnici‘ poslali ponudu vrijednu 93 milijuna eura, ali su ‘Čekićari‘ to odbili. U igri su bili i bonusi, ali engleski mediji pišu kako bi West Ham želio dobiti fiksnih 100 milijuna eura. Ako se to dogodi, Rice bi postao tek 15. igrač u povijesti koji je kupljen za najmanje 100 milijuna eura. Što se tiče najvećeg dosadašnjeg izlaznog transfera u povijesti West Hama, to je bio onaj Dimitrija Payeta kojeg je Marseille svojedobno platio 29,3 milijuna eura.


Što je najbolje za Gvardiola?

Joško Gvardiol je jedan od najtraženijih nogometaša na svijetu, a vrlo je izgledno kako će on ovog ljeta napustiti Leipzig. Koji klub bi za njega bio najbolja opcija pročitajte OVDJE.


Garcia u Napoliju

Napoli je dobio novog trenera. Klub je preuzeo Rudi Garcia kojem je zadnji posao bio kao trener Cristiana Ronalda u Al Nassriju. Opširnije pročitajte OVDJE.


Stjepan Tomas ima napadače

Osijek je riješio pitanje napadača za sljedeću sezonu. Uz neprikosnovenog Ramona Miereza tu su dva povratnika u klub. O kome se radi pročitajte OVDJE.


Atalanta prodala Lammersa

Glasgow Rangers su doveli nizozemskog napadača Sama Lammersa iz talijanske Atalante. Škotski klub je za ovog 26-godišnjaka platio 3,5 milijuna eura, a Lammers je u netom završenoj sezoni postigao dva gola u Serie A i imao isto toliko asistencija. U Atalantu je došao prije tri godine iz PSV-a za 8 milijuna eura, a na kraju ipak vratila gotovo cijeli uloženi novac jer je svojedobno zaradila 3,6 milijuna eura od posudbe Lammersa Eintrachtu te 500 tisuća od Empolija kada je Nizozemac igrao tamo.


Svi su ludi za Kimom

Nakon što je Napoli napokon osvojio naslov prvaka Italije počela je pomama za njihovim igračima. Jedan od nogometaša koji pobuđuje veliki interes je 26-godišnji stoper Min-jae Kim. Ovaj južnokorejski reprezentativac je prošlog ljeta došao u Napoli iz Fenerbahčea za 18 milijuna eura, a talijanski klub bi na njemu mogao zaraditi veliki novac za samo godinu dana. Naime, za Kima su zainteresirani Newcastle, Manchester United i Bayern. Napoli ga ne bi želio prodati, ali Kim ima izlaznu klauzulu od 60 milijuna eura, a loša vijest za talijanski klub je da ta klauzula sljedećeg ljeta iznosi 45 milijuna. Dakle, ako ga ne prodaju sada, za 12 mjeseci će izgubiti 15 milijuna eura. No, s obzirom na to koliko su ga platili i koliko je bip važan kotačić u osvajanju naslova, ne vjerujemo da će se buniti.


Simeone potpisao za Napoli

Napoli je iskoristio opciju otkupa od 12 milijuna eura za Giovannija Simeonea, koji je bio na posudbi iz Hellas Verone. Novi ugovor argentinskog napadača vrijedit će do lipnja 2027. godine. Sin poznatog trenera Atletico Madrida u dresu Napolitanaca nastupio je u 25 utakmica te je pet puta tresao protivničke mreže. Potpisom ugovora, postao je prvo ovoljetno pojačanje u momčadi aktualnog prvaka Italije.


Salah u Pariz?

Kao prijelomnu vijest SPORTbible malo prije je objavio informaciju da se Mohamed Salah sastao s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem u Maroku kako bi diskutirali o njegovoj budućnosti uslijed nagađanja da se francuski prvak interesira za krilnog napadača Liverpoola. Salah s Redsima ima ugovor do 2025. godine, a njegova se vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje na 70 milijuna eura. Iza njega je još jedna briljantna sezona u kojoj je za Liverpool u Premier ligi postigao 19 golova i 12 asista u 38 nastupa.


Novi Hrvat u Bundesligi

Hrvatska će imati još jednog igrača u Bundesligi sljedeće sezone. Naime, Stuttgart je iskoristio opciju koju je imao te otkupio natrag 24-godišnjeg stopera Mateja Maglicu u svoje redove. Maglica je rođen u Slavonskom Brodu, a iz Marsonije je u Njemačku otišao kada je imao 17 godina. Nakon epizoda u Backnangu i Goppingeru, prije tri godine se priključuje drugoj momčadi Stuttgarta. No, u njoj se nije nametnuo pa je otišao u švicarski St.Gallen, prvo kao posuđeni igrač da bi ga prošlog ljeta Švicarci otkupili. No, Stuttgart je ostavio klauzulu po kojoj ga mogu vratiti natrag za 450 tisuća eura što su i iskoristili jer je Maglica igrao dobro u St.Gallenu pa bi sada mogao dobiti priliku i u Bundesligi.


Hajduk ima prvo pojačanje

Hajduk je predstavio prvo pojačanje za sljedeću sezonu. U splitski klub je stigao 26-godišnji stoper Zvonimir Šarlija koji je posljednje dvije godine igrao u Panathinaikosu. Više o tom transferu pročitajte OVDJE.


Nizozemac se predstavio u Koprivnici

Slaven Belupo je predstavio novog trenera, Nizozemca Ricarda Moniza koji je u Hrvatsku došao točno dan nakon što su Vatreni pobijedili Oranje u polufinalu Lige nacija. Moniz je komentirao tu utakmicu, ali je puno važnije ono što planira napraviti u Koprivnici. O svemu tome više pročitajte OVDJE.


Arsenal poslao prvu ponudu za Ricea, Manchester City u utrci

Londonski Arsenal poslao je prvu ponudu za Declana Ricea, javlja novinar Athletica David Ornstein. Rice je glavna meta Topnika u ljetnom prijelaznom roku i vjeruje se da pisana ponuda iznosi oko 100 milijuna eura. Manchester City se također uključio u utrku i ostaje vidjeti hoće li Pep Guardiola zagristi za talentiranog Engleza. Riceov ugovor s West Hamom istječe 2024. godine, s opcijom produljenja na godinu dana.


Galtier blizu odlaska, prelazi u Napoli?

Trener Paris Saint-Germaina Christophe Galtier uskoro će postati bivši. Fabrizio Romano navodi kako je dogovor o sporazumnom raskidu ugovora blizu, a izgleda da mu se ujedno smiješi i novi posao. Naime, Galtier je već od prošlog tjedna u pregovorima s upravom Napolija, te se čini izvjesnim da bi upravo Francuz mogao postati nasljednik Luciana Spallettija. Predsjednik kluba De Laurentiis rekao je da će konačna odluka o novom treneru biti donesena najkasnije do 27. lipnja.


Barella na meti Newcastlea

Najbogatiji klub na svijetu, engleski Newcastle, ozbiljno je zagrizao za jednog od najboljih igrača Intera Nicola Barellu. Kako navodi engleski Telegraph, Newcastle pritišće oko transfera s talijanskim klubom koji bi vrijedio nešto manje od 60 milijuna eura. Klub sa sjevera engleske odlučio je znatno pojačati svoj vezni red, te je osim Barelle na popisu pojačanja i igrač Leicester Cityja James Maddison. S potpisom Barelle klub bi dodatno potvrdio svoje visoke ambicije nakon što su sezonu završili na četvrtom mjestu i izborili plasman u Ligu prvaka. U slučaju transfera Barella bi postao najplaćeniji igrač Newcastlea.


Arsenal krenuo po Havertza

Prema pisanju engleskog Athletica, Arsenal je otvorio pregovore oko njemačkog reprezentativca i zvijezde Chelseaja Kaia Havertza. Topnici su spremni uložiti oko 70 milijuna eura za njegove usluge, a uz to mu planiraju ponuditi plaću od oko 200 000 funti na tjednoj bazi. Prema navodima Havertz ne bi imao ništa protiv zamijeniti plavi londonski dres s onim crvenim, ali se očekuje da se Chelsea neće puno cjenkati, nego će tražiti minimalno 80 milijuna eura za njegove usluge. Arsenalov trenutni fokus leži na dovršetku transfera Declana Ricea iz West Hama, nakon čega će se okrenuti Havertzu.



SRIJEDA, 14. lipnja:

Boehly nastavlja transfer ofenzivu

Vlasnik Chelseaja Todd Boehly bit će ponovno vrlo aktivan na tržištu. Nakon što je obilježio zadnja dva prijelazna roka, londoski klub želi na Stamford Bridge dovesti i Dušana Vlahovića, a za njega su spremni ponuditi čak pet igrača, uključujući i Romelua Lukakua.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Kustošija prodala igrača u Barcelonu

Dovršen je senzacionalan posao na relaciji Prva NL - La Liga. Mikayil Faye (18) novi je igrač Barcelone, koja je u ugovor stavila ‘ludu‘ otkupnu klauzulu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Pašalić ostaje u Njemačkoj

Od potpisa Marca Pašalića za Osijek ipak neće biti ništa. Razgovori koji su trajali neko vrijeme neće biti zaključeni s potpisom. Nekadašnji U-21 reprezentativac Hrvatske, kojemu ovog ljeta ističe ugovor s dortmundskom Borussijom, odlučio se kako će karijeru nastaviti u Njemačkoj. Ali, napravit će iskorak u rangu natjecanja koji će igrati. Nakon što je sezonu 2019./20. nastupao za B momčad Stuttgarta u petoj ligi, a onda godinu kasnije u četvrtoj, a potom prošlu sezonu proveo u drugoj momčadi Borussije, koja se natječe u trećem rangu natjecanja uz jedan nastup u Bundesligi, sada je pred potpisom za jednog drugoligaša. Špekulira se kako je u pitanju Braunschweig.


Slaven Belupo produljio ugovore s četvoricom igrača

Nove vijesti stižu iz Koprivnice. Slaven Belupo objavio je da su ugovore produljili Tomislav Božić, Antonio Bosec, Mario Marina i Ivan Šušak. Božić i Marina potpisali su jednogodišnje ugovore, a Bosec i Šušak višegodišnje.

- Sretni smo što smo produžili ugovore sa svom četvoricom važnih igrača. Božić je naš kapetan i primjer mladim igračima, baš kao i Marina koji ostavlja srce na terenu na svakom treningu i utakmici. S njima smo zadržali iskustvo koje je svakoj svlačionici potrebno. Bosecovu energiju i moć ponavljanja ne treba opet isticati, a Sušak je prije ozljede pokazao da na njega možemo računati. Kada prođe pripreme vjerujemo da će biti još bolji - rekao je koordinator za sportsku politiku Dejan Šomoci.


Lucas Hernandez želi u PSG

Branič Bayerna, i njihovo najskuplje pojačanje u povijesti (odšteta od 80 milijuna eura), želi iduće sezone igrati u PSG-u. Kako prenosi njemački Sky, bavarski velikan uskoro očekuje i službenu ponudu francuskog prvaka za Lucasa Hernandeza, koja bi trebala iznositi oko 60 milijuna eura s bonusima. Sam igrač je izrazio želju za odlaskom u Pariz, no i dalje ništa nije službeno.


Branič Kustošije na korak do potpisa za Barcelonu

Mikayil Faye, 18-godišnji Senegalac iz zagrebačkog drugoligaša, uskoro bi i službeno trebao postati igrač Barcelone. Danas je viđen u Kataloniji u društvu menadžera.
VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Slaven Belupo napustila osmorica igrača

Boje Slaven Belupa u idućoj sezoni neće braniti osmorica dosadašnjih prvotimaca. Po isteku ugovora klub će napustiti Ivan Krstanović, Nikola Jambor, Vinko Soldo, Antonio Perošević, Jakov Bašić, Nikola Turanjanin i Marko Žuljević, a iz Slavena odlazi i Giannis Christopoulos kojem je istekla posudba, stoji na službenoj stranici kluba.

Ime koje treba svakako istaknuti je Ivan Krstanović. On je u Koprivnicu stigao u siječnju 2019. godine i od tada je upisao 143 nastupa u dresu Slaven Belupa te 47 puta tresao protivničke mreže i 10 puta asistirao.

Ukupno je na terenu proveo 9304 minute te je dosegao treće mjesto najboljih strijelaca u povijesti HNL-a s ukupno 123 gola.


Čabraja potpisao za Rijeku

Rijeka ima novo pojačanje. Riječ je o Marijanu Čabraji, a na Rujevicu stiže iz redova škotskog Hiberniana. Čabraja igra na poziciji lijevog beka, a potpisao je dvogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja na dodatnu godinu.

Čabraja je rođen u Puli, počeo je karijeru u redovima Jadrana iz Poreča, nakon čega je prošao Školu nogometa Dinamo. Čabraja je zatim nosio dresove Gorice, Dinama, Ferencvarosa, te Olimpije. Čabraja je ujedno prošao mlađe uzrasne kategorije reprezentacije Hrvatske.

– Igrao sam HNL tri godine i znam koliko je dobar i kvalitetan, posebno Rijeka koja se uvijek bori za vrh i Europu. Ovo je sigurno pravi put za mene, rekao je Marijan po dolasku na Rujevicu, objavljeno je na službenoj web-stranici Rijeke.

– Izboriti skupinu Konferencijske lige i u HNL-u nastaviti s rezultatima kao drugi dio prošle sezone i ne bi smjelo biti nikakvih problema, ustvrdio je Marijan Čabraja.


Borjan napušta Crvenu zvezdu?

Prema napisima srpskog Kurira, Milan Borjan na izlaznim je vratima Crvene zvezde. Navodi se kako bi karijeru trebao nastaviti u redovima Slovana iz Bratislave na posudbi. Novi trener beogradskog kluba Barak Bakhar ne vidi navodno kapetana na mjestu prvog vratara, pa bi 35-godišnji kanadski reprezentativac trebao sreću okušati u novoj sredini. Kapetan Crvene zvezde je u Beogradu od 2017. godine, a klub iz Bratislave trebao bi plaćati 50% njegove plaće iz Crvene zvezde koja iznosi 800.000 eura po sezoni. Kao Borjanov nasljednik u Zvezdi spominje se Izraelac Omri Glazer, čuvar mreže Hapoel Be‘er Sheve.


Aston Villa pronašla napadača u Athleticu

Unai Emery želi dovesti pojačanja u Aston Villu ovog ljeta, a izgleda kako je glavnu metu pronašao u Athleticu iz Bilbaa. Naime, španjolska Marca piše kako je Emery odredio 20-godišnjeg Nica Williamsa kao svoju najveću želju. Ovaj krilni napadač već se etablirao kao jedan od najboljih igrača svoje momčadi, ima i osam nastupa za reprezentaciju Španjolske, a loša vijest za Athletic je činjenica kako mu aktualni ugovor istječe sljedećeg ljeta. Baskijski klub mu je ponudio produženje o kojem se on još nije izjasnio, a Aston Villa ga može dovesti za 50 milijuna eura. Nico je, inače, mlađi brat Inakija Williamsa koji nikada nije napustio Athletic.


Hernandez ne želi produžiti ugovor s Bayernom, hoće u PSG

Lionel Messi je već napustio PSG, Kylian Mbappé je obavijestio klub da neće aktivirati klauzulu oko produženja ugovora, a pitanje je što će biti s Neymarom. PSG napuštaju najveće zvijezde, ali Parižani su i dalje atraktivni mnogim igračima. Tako njemački Sky Sports piše kako je Lucas Hernandez obavijestio Bayern kako ovog ljeta želi napustiti München i to kako bi prešao upravo u PSG. Sky Sports ističe kako 27-godišnjem francuskom reprezentativcu ugovor istječe sljedećeg ljeta te kako on ne želi potpisati novi s Bayernom. To znači kako ga Bavarci trebaju prodati ovog ljeta ako ne žele ostati bez odštete. Njegova cijena je oko 60 milijuna eura plus bonusi, tvrde njemački novinari.


Mbappe otkrio svoju istinu

U razgovoru za Gazzettu dello Sport Kylian Mbappe otvoreno je progovorio o planovima za budućnost, hoće li ostati u PSG-u i navodnoj poruci koju je poslao čelnicima pariškog kluba. Više o svemu pročitajte OVDJE.


Ništa od produljenja s Džekom

Edin Džeko na izlaznim je vratima milanskog Intera. Ugovor mu istječe koncem mjeseca, a produljenje se ne nazire. Više o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru pročitajte OVDJE.


UTORAK, 13. lipnja:


Roma želi Verrattija

Talijanski mediji javljaju kako Roma pregovara s Paris Saint-Germainom o dovođenju veznjaka Marca Verrattija. Ovaj 30-godišnji talijanski reprezentativac s Parižanima ima ugovor do 2026. godine, no čini se da su na Parku prinčeva skloni razmišljanju o drugim opcijama u veznom redu.

Roma bi Verrattija dovela na posudbu s opcijom otkupa ugovora sljedećeg ljeta. Zanimljivo je da Verratti nikad nije zaigrao u Serie A, jer ga je PSG kupio od drugoligaša Pescare 2012. godine. U 416 utakmica za PSG Verratti je postigao 11 pogodaka uz 61 upisanu asistenciju.

Prošlog ljeta na posudbu u Romu iz Pariza je stigao Georginio Wijnaldum, no Roma nije otkupila njegov ugovor jer je veći dio sezone bio ozlijeđen...


Monchi u Premier ligi?

Predstavnici Aston Ville u utorak su stigli u Španjolsku kako bi realizirali angažman novog sportskog direktora. Ramon Rodriguez Verdejo, poznatiji kao Monchi, dokazao se sjajnim radom u dva mandata u Sevilli, a Villin menadžer Unai Emery označio ga je glavnom metom u ljetnom prijelaznom roku nakon što je Mateu Alemany odbacio ponudu iz Birminghama i odlučio ostati u Barceloni.

Villa bi za Monchija trebala platiti odštetu od 1,7 milijuna funti, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, no on smatra kako bi ga klub trebao pustiti besplatno i time iskazati gestu dobre volje...

Postoji i drugi problem, navodno u Monchijevom ugovoru postoji i odredba o tri mjeseca stanke nakon odlaska iz Seville. Monchi je u andaluzijskom klubu ukupno proveo 21 godinu.


Jordi Alba stiže u Miami?

Jordi Alba pregovara o mogućem transferu u Inter Miami. Kapetan Barcelone proveo je 11 godina u katalonskom velikanu, no prošle sezone izgubio je standardnu poziciju nakon što je trener Xavi Hernandez počeo forsirati Alejandra Baldea.

Vijest o potencijalnoj obnovi suradnje Albe i njegovog prijatelja Lionela Messija objavio je Fabrizio Romano. Talijanski novinar tvrdi kako Alba ima i dvije ponude iz Saudijske Arabije, a povezuje ga se i Atletico Madridom te milanskim Interom.

Inter Miami navodno želi dovesti još nekoliko Messijevih bivših suigrača iz Barcelone, a osim Albe spominju se i Sergio Busquets te Luis Suarez. Urugvajski napadač odmah je kazao kako ne namjerava napustiti Gremio, no Alba i Busquets mogli bi preseliti na Floridu.


Preokret u slučaju Cuadrado

Branič Juventusa Juan Cuadrado potvrdio je da mu je klub ponudio produljenje suradnje. Očekivalo se da će mu Stara dama na kraju sezone zahvaliti na suradnji, no dogodio se preokret.

- Dobio sam ponudu, ali ne razmišljam o tome. Rekao sam da ćemo razgovarati kasnije. Nadam se da ćemo se dogovoriti i da ću nastaviti igrati na visokoj razini – kazao je 35-godišnji kolumbijski reprezentativac.

Upućeni u situaciju tvrde kako mu je Juventus ponudio bitno manju plaću nego što ju je dosad imao. Prošle sezone je u 47 nastupa u svim natjecanjima Cuadrado postigao dva pogotka i upisao četiri asistencije.


Kocijan prema Kazahstanu?

Glavni prodajni aduti Slavena Belupa u ljetnom prijelaznom roku su krilni napadači Arbër Hoxha i Ante Crnac, no jedan bi igrač prije njih mogao ostvariti inozemni transfer. Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih klub, riječ je o 28-godišnjem veznjaku Mateu Kocijanu za kojeg postoji ozbiljan interes iz Kazahstana te su razgovori u tijeku.

Kocijan je u prošloj sezoni odigrao 27 prvenstvenih utakmica za Farmaceute i postigao dva pogotka za pobjede na gostovanjima kod Varaždina i Lokomotive u prvom dijelu sezone. Zanimljivo je da je kao mladić prošao Slavenovu nogometnu školu te potom igrao za niželigaše Mladost iz Sigeca, Borac iz Imbriovca i Tehničar iz Cvetkovca te je prije dvije godine iz Treće lige stigao u Prvu i ubrzo pokazao da ima kvalitetu za najviši nogometni rang.


N‘Dick u Romi

Branič Eintracht Frankfurta Evan N‘Dicka (23) bio je na radaru brojnih europskih velikana, Transfermarkt je njegovu vrijednost procjenio na 32 milijuna eura, a onda se pojavio Jose Mourinho i u Romu ga doveo potpuno besplatno.

Opširnije pročitajte OVDJE!


Brozović odlazi iz Intera?

U sportu se stvari mijenjaju velikom brzinom, a izgleda kako se promijenio i status Marcela Brozovića u Interu. Iako su iz milanskog kluba često stizale informacije kako nisu zainteresirani za prodaju hrvatskog veznjaka, izgleda kako bi ipak moglo doći do njegovog transfera. Naime, talijanski mediji pišu kako je prioritet čelnika Intera produžiti ugovor s Hakanom Çalhanoğluom i Alessandrom Bastonijem. A ako dođe do odlaska, tko će biti Brozovićeva zamjena? Opširnije pročitajte OVDJE.


Javljaju se klubovi koji žele Mbappea

Kylian Mbappe je obavijestio PSG kako neće produžiti ugovor pa će ga Parižani vjerojatno prodati ovog ljeta kako ne bi ostali bez odštete. Glavni kandidat za njegovu kupnju je Real, ali u utrku su se uključila još dva kluba. Opširnije pročitajte OVDJE.


Problemi za West Ham zbog Vlašića

Torino je zainteresiran za otkup Nikole Vlašića od West Hama, ali ne po cijeni koju je engleski klub odredio već gotovo upola manjoj. ‘Čekićari‘ na to ne pristaju, ali su u problemima zbog duga prema Vlašićevom bivšem klubu CSKA-u iz Moskve. Opširnije o cijelom slučaju pročitajte OVDJE.


Kante blizu potpisa

N‘Golo Kante novi je nogometaš koji će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. O tome se piše već neko vrijeme, a sada je talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio kako će stvar i službeno biti objavljena u sljedeća 24 sata. Igrač i klub su se sve dogovorili prošlog tjedna, odrađen je i prvi dio liječničkog pregleda, a ostaje samo da igrač potpiše ugovor te se priključi Al Ittihadu.


Kimmich odbio Barcelonu

Odlazak legende kluba Sergija Busquetsa nakon 15 godina, ostavio je poziciju zadnjeg veznog u Barceloni upražnjeno. Iako se po nekima, tako otvorila savršena prilika da Frenkie De Jong napokon zaigra na njegovom mjestu, Xavi je u nekoliko navrata znao za španjolske medije istaknuti kako je Joshua Kimmich njihov prioritet u nadolazećem prijelaznom roku. Nakon što pročita izjavu njemačkog reprezentativca, Xavi neće prštati od sreće. Kimmich je u razgovoru za BILD kazao kako je dobro upoznat s interesom katalonskog kluba, ali nije previše zainteresiran za takve glasine.

- Imam još dvije godine ugovora s Bayernom i imamo velike planove koje želimo ostvariti u tom periodu - kazao je 28-godišnjak.


Mbappe šokirao PSG

Kylian Mbappe obavijestio je PSG da neće aktivirati klauzulu o produljenju ugovora, što znači da će ga francuski prvak morati prodati ovog ljeta ako ga za godinu dana ne žele izgubiti bez odštete. Više o svemu pročitajte OVDJE.


Joselu stiže u Real?

Real Madrid na korak je do dovođenja novog pojačanja. Prema informacijama obično dobro upućenog Fabrizija Romana, Kraljevski klub rješava posljednje detalje u pregovorima oko napadača Joselua. Osobni uvjeti navodno su već dogovoreni, a 33-godišnji Španjolac rođen u Stuttgartu na Santiago Bernabeu bi stigao iz Espanyola za koji je u 38 utakmica upisao 17 pogodaka i četiri asistencije. Prema Transfermarktu njegova tržišna vrijednost iznosi šest milijuna eura.


PONEDJELJAK, 12. lipnja:


Vraća se Isco

Nije tako davno bilo, u prosincu 2018., kada je Isco vrijedio 90 milijuna eura i bio programiran da bude jedna od najvećih zvijezda Reala te španjolske reprezentacije za koju je prikupio 38 nastupa i 12 golova. No, nije sve išlo onako kako je sada već 31-godišnji nogometaš zamislio pa je on od prosinca prošle godine bez kluba. No, i to bi se trebalo brzo promijeniti. Mundo Deportivo piše kako je Isco blizu dogovora s Rayo Vallecanom te bi trebao postati njihov član. Tako se Isco neće morati seliti iz Madrida, a imat će i manji medijski pritisak nego dok je bio u Realu.


Lukaku se vraća, 12 igrača odlazi

Chelsea je odlučio, Romelu Lukaku se vraća na Stamford Bridge. Tako barem tvrdi engleski Daily Mail koji u istom tekstu donosi kako će londonski klub napustiti čak 12 igrača, a među njima i Mateo Kovačić. Opširnije pročitajte OVDJE.


I sportske direktore kupuju, zar ne?

Nisu samo igrači i treneri predmeti zanimanja klubova u prijelaznom roku. Tu su i drugi sportski djelatnici, među njima i sportski direktori, ali oni ipak u pravilu nisu u zanimanju javnosti. No, i tu postoje iznimke, a jedna od njih je Monchi. Ovaj Španjolac je svojedobno napravio čudo u Sevilli u čije je redove doveo mnoštvo odličnih igrača koji su prošli ispod radara, a sada bi se želio okušati u novom okruženju. Naime, engleski mediji pišu kako Aston Villa želi dovesti Monchija. Ni on nije imun na zov s Otoka, a Guardian piše kako bi Monchijev prvi posao u Aston Villi bilo imenovanje Unaija Emeryja za trenera. Sevilla će na ime odštete za Monchija dobiti 1,7 milijuna eura, a podsjetimo kako se on već okušao van Seville. Bilo je to u Romi, ali tamo nije imao uspjeha kao u Andaluziji.


Gvardiol kod Guardiole?

Sve se glasnije priča o transferu Joška Gvardiola u Manchester City. Zanimanje Pepa Guardiole potvrdio je i talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano. Opširnije pročitajte OVDJE.


Gündogan na radaru Arsenala

Jedan od najvažnijih nogometaša Manchester Cityja Ilkay Gündogan karijeru bi mogao nastaviti u Arsenalu, s kojim su ‘Građani‘ prošle sezone vodili bitku za naslov u Premiershipu. Više o temi pročitajte OVDJE.


Soudani potpisao za Maribor

Alžirski napadač El Arabi Hilal Soudani karijeru nastavlja u redovima Maribora kojeg s trenerske klupe vodi Damir Krznar. Više o svemu pročitajte OVDJE.


Čanađija otišao u Zrinjski

Hrvatski veznjak Dario Čanađija, donedavni član HNK Šibenika, pojačao je redove bosanskohercegovačkog prvaka Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara, objavili su u ponedjeljak iz kluba.

Čanađija (29) će se već danas priključiti pripremama mostarskoga kluba koji će uskoro doznati i protivnika u prvom pretkolu Lige europskih prvaka. Hrvatski veznjak je u posljednjoj sezoni branio boje HNK Šibenika koji je ispao iz Supersport Hrvatske nogometne lige. U prvoj 1. HNL igrao je još za NK Slaven Belupo, HNK Rijeka i HNK Gorica, dok je međunarodno iskustvo skupljao u Italiji (Spezia Calcio), Sloveniji (NK Olimpija), Rumunjskoj (Astra Giurgiu).

HŠK Zrinjski je u posljednjih tjedan dana pojačao i nekadašnji Hajdukov igrač Zvonimir Kožulj, Nikola Stanić je stigao iz redova Rijeke, a Nikola Marić iz trećeligaša Jadrana iz Ploča.

Mostarski klub je ove godine osvojio dvostruku krunu. Vodi ga hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić s kojim su osvojili rekordni osmi naslov prvaka Bosne i Hercegovine. (Hina)


Hoće li Carrasco u Barcelonu?

Barcelona mora uskoro odlučiti hoće li krenuti po krilnog igrača Atletico Madrida Yannicka Carrasca ovog ljeta, a kako stvari trenutačno stoje, to se čini malo vjerojatnim.

Katalonski dnevnik Mundo Derpotivo tvrdi da će Carrasco na Nou Camp stići jedino u slučaju da Ferran Torres napusti klub. U teoriji, to i nije toliko nemoguće, budući da ga je Barcelona spremna prodati, međutim, minimalna cijena koliko klub traži za spomenutog iznosi 40 milijuna eura.

Torres je za Barcu odigrao samo 18 utakmica ove sezone i bio prilično neuvjerljiv stoga je teško očekivati da će za njega stići neka ozbiljnija ponuda. Napadaču u prilog idu njegove godine i to je možda i ključ zbog kojeg mu vrijednost ne pada, ali otkako je stigao na Nou Camp nije opravdao uložen novac.


Pickford na meti Manchester Uniteda

Kako piše engleski Sun, u Manchester Unitedu su već polagano počeli tražiti zamjenu za Davida de Geu, a izbor je navodno pao na ‘jedinicu‘ Gordog Albiona Jordana Pickforda.

Bio bi to dobar potez za jednu i drugu stranu, jer, Evertonu je potreban novac kako bi se mogao pojačati za iduću sezonu, dok Pickfrod s druge strane želi zaigrati u Ligi prvaka.

Everton bi za Pickforda mogao tražiti oko 30-ak milijuna eura što ne bi trebao biti problem za velikane s Old Trafforda.


Saudijci mame trenerska imena

Nakon što su zagrizli za sve veće nogometne zvijezde, saudijska liga želi se pojačati i na trenerskim pozicijama. Tako su se medijima prenijele vijesti o interesu za dovođenjem Stevena Gerrarda i Josea Mourinha. Legendu Liverpoola rado bi doveo Al-Ettifaq, dok je za "Special Onea" zainteresiran Al-Hilal.


Bitka za veznjaka Leicestera

Nakon ispadanja u drugi rang engleskog nogometa, Leicester bi uskoro mogao ostati i bez svojih najvećih zvijezda. Prvi u redu za odlazak je James Maddison (26). Ofenzivni veznjak zasad je bliže Newcastleu nego Tottenhamu, s obzirom na to kako se oba kluba bore za njegov potpis. Engleski igrač, kojega Transfermarkt procjenjuje na čak 55 milijuna eura, mogao bi odabrati odlazak u Svrake jer će iduće sezone igrati Ligu prvaka.


Tottenham blizu potpisa novog vratara

Hugo Lloris u prosincu će proslaviti 37. rođendan, stoga su Spursi u potrazi za njegovom dugoročnom zamjenom. Izbor je pao na vratara Brentforda Davida Rayu (27). Prema informacijama Fabrizija Romana, Brentford traži odštetu između 45 i 50 milijuna eura za Španjolca, što će Tottenham nastojati spustiti. Što se tiče osobnih uvjeta, klub i vratar blizu su dogovora oko višegodišnjeg ugovora. Raya je u Brentford stigao prije četiri godine iz Blackburna za 3,35 milijuna eura.


Nacho ostaje u Realu

Jedan od najdugovječnijih igrača Real Madrida Nacho Fernandez je definitivno prelomio, te i sam najavio novi ugovor s ‘kraljevima‘ koji će vrijediti do kraja sezone 2023/2024.

- Odlučio sam ostati u Realu. Ponuda ima kao i uvijek, ali želim ostati još godinu dana. Tako sam sretan što ću i dalje biti tu.

Nacho je u nedavno završenoj sezoni odigrao 44 utakmice, uz jedan gol i jednu asistenciju. Nakon odlaska Karima Benzeme čak bi Nacho mogao dobiti kapetansku traku, iako se vjeruje da će ona na kraju ipak pripasti Luki Modriću.

image

Nacho i Luka Modrić

THOMAS COEX Afp


NEDJELJA, 11. lipnja:

Olympique Marseille blizu odluke o novome treneru

Talijanski ekspert za transfere Gianluca Di Marzio objavio je kako bi nasljednik Igora Tudora mogao biti Fabio Grosso, svjetski prvak 2006. s Italijom.

Više o tome pročitajte OVDJE.


Kökcü ima novi klub

Turski nogometaš Orkun Kökcü ima novi klub, to je Benfica u čije redove stiže iz Feyenoorda. Više o poslu pročitajte OVDJE.

Senzacionalan transfer hrvatskog drugoligaša

Kako javlja poznati stručnjak za transfere Fabrizio Romano, Barcelona je dogovorila transfer Mikayila Fayea (18) iz NK Kustošije. Romano javlja kako bi konačna cijena za mladog talenta trebala iznositi 5 milijuna eura, uz mogućnost dodatnih bonusa.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Neymar na meti Saudijaca

Nakon propalog pokušaja s Lionelom Messijem, saudijski Al Hilal pokušat će u svoje redove dovesti Neymara, javlja brazilski CBS Sports. Više o svemu pročitajte OVDJE.


Aouar iz Lyona u Romu

Houssem-Eddine Aouar, 24-godišnji francuski nogometaš i dosadašnji član Lyona, preselio je u talijanskog prvoligaša Romu s kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

Na isteku netom završene sezone Aouar je postao slobodan igrač nakon čega je uslijedila odluka i odlazak u Romu. Cijelu karijeru taj je vezni nogometaš proveo u Lyonu gdje je od 2015. do 2017. godine igrao za drugu momčad, dok je potom preselio u prvu momčad Lyona.

- Stvarno sam sretan jer nastavljam karijeru u Romi. To je veliki klub, bogate povijesti i, vjerujem, pravi projekt za mene. Znam da me u Rimu čekaju sjajni navijači, odlični novi suigrači i trener, rekao je povodom dolaska u Romu francuski nogometaš Aouar koji je u 233 nastupa za Lyon postigao 41 pogodak.


Modriću se sprema izdašna ponuda

Iako se već mjesecima šuška kako kapetan Vatrenih ima usmeni dogovor s Realom oko produženja ugovora, španjolski mediji prenose vijest kako se Luki Modriću sprema bogata ponuda iz Saudijske Arabije, što bi moglo promijeniti njegovo mišljenje oko ostanka u Madridu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Manchester United lovi novog vratara

David De Gea uskoro bi mogao postati rezervna ili bivša opcija na vratima Crvenih vragova. Prema pisanju engleskih medija, United želi dovesti Jordana Pickforda iz Evertona. Reprezentativna "jedinica" prvi je izbor, a portugalska A Bola piše kako su zainteresirani i za Dioga Costu, vratara Porta.


Newcastle želi suigrača Joška Gvardiola

Prema pisanju L‘Equipea, Newcastle priprema ponudu za 22-godišnjeg Dominika Szoboszlaija. Mađarski reprezentativac odigrao je vrlo dobru sezonu u Bundesligi u dresu RB Leipziga upisavši šest pogodaka i osam asistencija. Transfermarkt ga procjenjuje na 40 milijuna eura. Njemački klub doveo ga je prije dvije godine iz Salzburga za 22 milijuna eura.


Još jedna zvijezda bi mogla u Saudijsku Arabiju

Poznata nogometna imena posljednjih dana dovode se u vezu odlaska u Saudijsku Arabiju. Novo ime među njima je Mauro Icardi. Prema informacijama Fabrizija Romana, 30-godišnji Argentinac bi uskoro mogao dobiti ponudu Al-Taawouna. U svježe završenoj sezoni odradio je posudbu u Galatasarayu, a službeno je i dalje igrač PSG-a do idućeg ljeta. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 19 milijuna eura.

image

Sergio Ramos, Neymar i Mauro Icardi

JACK GUEZ/AFP/PROFIMEDIA Jack Guez/afp/profimedia


Onana prema Otoku

Prema pisanju dijela engleskih medija, Andre Onana uskoro bi mogao preseliti na Otok. Navodno, vratar Intera dogovorio je osobne uvjete s Chelseajem, koji ga vidi kao prvog vratara u idućoj sezoni, međutim dva kluba se još nisu dogovorila oko odštete. Kamerunac je u Milano stigao prošlog ljeta iz Ajaxa, nakon što je postao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do 2027. godine.


Tottenham zagrizao za Sancha

Jadon Sancho uskoro bi mogao napustiti Manchester United. Englez je na Old Trafford stigao prije dvije godine, međutim nije se uspio u potpunosti nametnuti, igrajući često u "toplo-hladnoj" formi. Za njegove usluge zainteresiran je Tottenham, koji bi ga rado doveo u London. Ugovor s Crvenim vragovima ima do 2026., a Spursi bi za njega trebali platiti oko 70 milijuna eura. United ga je kupio iz Borussije Dortmund za 85 milijuna eura.


Osijek prodao braniča

Nakon Mihreta Topčagića, svlačionica Osijeka ostala je “tanja” za još jedno ime. Jevhen Čeberko prvi je nogometaš koji je ovog ljeta transferiran iz Osijekove svlačionice, a potpisao je za američki Columbus Crew.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Rummenigge potvrdio dva pojačanja Bayerna

Karl-Heinz Rummenigge (67), član nadzornog odbora Bayerna, potvrdio je uoči finala Lige prvaka u Istanbulu da će momčad njemačkog prvaka uskoro biti bogatija za dva pojačanja. Kako prenosi Bild, Rummenigge je za DAZN najavio dolazak Raphaëla Guerreira i Konrada Laimera. Potonjeg je veznjaka minhenski klub službeno već potvrdio, dok je trogodišnji ugovor s 29-godišnjim Guerreirom pred finalizacijom.

- Obojica su dobri igrači. Laimer mi se jako sviđa, donijet će Bayernu neke nove karakteristike poput vrlo snažne i agresivne igre. Dobro će se uklopiti u naš vezni red - izjavio je Rummenigge.

image

Konrad Laimer

Gabor Krieg/Imago Sportfotodienst/Profimedia


SUBOTA, 10. lipnja:

Odbio engleske velikane da bi otišao u Benficu

Orkun Kökcü je glavni junak zanimljivog transfera. Ovaj 22-godišnji veznjak je za 25 milijuna eura napustio Feyenoord i priključio se Benfici. Transfer je čudan jer su za Kökcüa bili zainteresirani Liverpool i Arsenal, ali turski reprezentativac nije želio otići u redove jednog od engleskih velikana već se odlučio za portugalski klub. Tri su razloga za to - prvi je činjenica da je Benfica u posljednje dvije sezone igrala u Ligi prvaka, a drugi dojam da Kökcü smatra kako će u Benfici cijelo vrijeme igrati dok bi u Premiershipu bio dio rotacije. Uz to, u Lisabon ga je privukla i ideja ponovnog igranja s Fredrikom Aursnesom koji je u ljeto prošle godine za 13 milijuna eura otišao iz Feyenoorda u Benficu.


Tielemans odabrao Aston Villu

Aston Villa je dovela veliko pojačanje za sljedeću sezonu. Klub iz Birminghama je objavio kako je dogovorio uvjete dolaska belgijskog reprezentativca Yourija Tielemansa koji dolazi iz Leicestera. Aston Villa je veznjaka dovela besplatno jer je njemu istekao ugovor s ‘Lisicama‘ u čije je redove stigao u zimu 2019. Prvih šest mjeseci je igrao kao posuđen igrač Monaca da bi ga Leicester kasnije otkupio za 45 milijuna eura. Tielemansa je željelo nekoliko klubova, on se na kraju odlučio za Aston Villu.


I Pukki u MLS-u

Najbolji strijelac u povijesti finske nogometne reprezentacije Teemu Pukki (33) po svemu sudeći karijeru će nastaviti u redovima Minnesota Uniteda u sjevernoameričkom Major League Socceru (MLS). Pukki je trenutačno slobodan igrač nakon što je posljednjih pet godina igrao za Norwich City postigavši 88 golova uz 29 asistencija u 210 nastupa.

Prije toga igrao je za Brondby, Celtic, Schalke 04, Sevillu, te finske klubove HJK i KTP. Za finsku reprezentaciju je upisao 110 nastupa i postigao rekordnih 37 golova. Pet golova manje zabio je Jari Litmanen, a treći je Mikael Forssell sa 29 golova. Prijelazni rok u MLS-u počinje 5. srpnja kada se očekuje i službena objava. (Hina)


Diaz se vraća u Real

Brahim Diaz se vraća u Real. Madridski klub je objavio kako će 23-godišnji ofenzivni veznjak sljedeće godine biti u svlačionici ‘Kraljevskog kluba‘ i to nakon što je pune tri sezone kao posuđen igrač bio u Milanu. Diaz je u Real došao u siječnju 2019. iz Manchester Cityja za 17 milijuna eura, a od ljeta 2020. je član Rossonera koji su Realu za tu posudbu ukupno platili 3,2 milijuna eura. Diaz je ove godine za Milan postigao 7 golova i imao 7 asistencija.


Juventus prodaje najveće zvijezde

Navijači Juventusa ovog bi ljeta mogli biti jako razočarani onim što će njihov klub raditi u prijelaznom roku. Naime, zbog činjenice kako je ‘Stara dama‘ ostala bez Lige prvaka, klub će se koncentrirati više na prodaju nego kupovinu igrača. Corriere dello Sport donosi kako klub na ‘mercatu‘ treba nadoknaditi najmanje 80 milijuna eura koliko je posljednjih godina zarađivao u elitnom europskom natjecanju. Ugledni talijanski list tvrdi kako u takvom raspletu neće biti nedodirljivih pa bi klub mogli napustiti Dušan Vlahović, Federico Chiesa i Wojciech Szczesny. Prodajom srpskog napadača mogli bi zaraditi oko 80 milijuna eura, a najviše interesa je za njega pokazao Bayern. Chiesu bi, pak, u svojim redovima željeli vidjeti Newcastle i Aston Villa, a Transfermarkt ga procjenjuje na 50 milijuna eura dok je Szczesny procijenjen na 13 milijuna.

Opširnije pročitajte OVDJE.


Al-Ahli spremio 100 milijuna eura za zvijezdu Manchester Cityja

Saudijci ne štede novac u želji da naprave spektakularnu nogometnu ligu. Nakon što su bogatim ugovorima privukli Cristiana Ronalda i Karima Benzemu, a blizu su da "slome" i N‘Golo Kantea, okrenuli su se novim metama. Idući na popisu želja je Riyad Mahrez.

Prema tvrdnjama otočkih medija, Mahrez je od čelnika Al-Ahlija na stol dobio ponudu "tešku" 100 milijuna eura, odnosno 50 milijuna eura po sezoni na dvije godine uz opciju produljenja suradnje pod istim uvjetima na još godinu dana. Naravno, uz fiksnu plaću podrazumijevaju se i bogati bonusi. Sa natjecateljske strane 32-godišnji Mahrez bi odlaskom u Arabiju napravio prvi korak prema nogometnom umirovljenju, međutim s financijske zaradio bi samo za godinu dana koliko vjerojatno nije u čitavoj karijeri.


Arsenalu pronašao način kako da dođe do skupocjenog Engleza

West Ham je spreman na dogovor s Arsenalom oko transfera Declana Ricea, ali pod svojim uvjetima. Prema pisanju otočkih medija, spremni su prihvatiti dogovor prema kojem će osim lukrativne odštete dio paketa biti i Emile Smith Rowe. Perspektivni veznjak nije se ove sezone previše naigrao među Topnicima, zabilježio je svega 162 premierligaške minute raspoređene u 11 utakmica u kojima je upisao dvije asistencije. Takav dogovor smanjio bi iznos odštete što zapravo i odgovara Arsenalu koji će navodno pokušati potpisati i Kaija Havertza.


Bernardo Silva zamjena za Messija u PSG-u

Nakon odlaska Lionela Messija na Parku prinčeva traže novu zvijezdu u momčadi, a kocka je pala na - Bernarda Silvu. Le Parisien tvrdi kako je glavna meta PSG-a u ljetnom prijelaznom roku biti veznjak Manchester Cityja! Međutim, do realizacije potpisa stoji puno prepreka. Za početak, Portugalac je vezan ugovorom do 2025. što znači kako na Etihadu mogu postaviti visoki odštetni zahtjev, a s druge strane Pep Guardiola iznimno cijeni Silvu.

- Imao sam sreću trenirati neke sjajne igrače, ali Silva je sigurno jedan od najboljih koje sam vodio u trenerskoj karijeri. On ima nešto posebno - nije Guardiola nedavno "škrtario" s pohvalama na račun svoga igrača.

Inače, Transfermarkt je tržišnu vrijednost Bernarda Silve procijenio na 80 milijuna eura.


Kamo ide Livaković?

Nakon što se za reprezentativnog vratara raspituju iz raznih djelova svijeta, posebno iz Fenerbahčea i Villarreala koji su već razgovarali s igračevim agentom, šuška se o interesu iz Saudijske Arabije. Dominik Livaković ima još godinu dana ugovora s Modrima, ali teško će ga zadržati ako na Maksimir stigne bogata ponuda kao što se nagađa. Opširnije pročitajte OVDJE.


Otamendi u Benfici do 2025.

Portugalski nogometni prvak Benfica objavio je kako je produžio ugovor s argentinskim reprezentativnim stoperom, iskusnim 35-godišnjim Nicolasom Otamendijem na još dvije godine, odnosno do ljeta 2025.

Otamendi je u Benficu stigao u rujnu 2020. godine iz Manchester Cityja te je dosada upisao 127 nastupa u službenim utakmicama za "orlove".

Uz produženje ugovora s Otamendijem, Benfica bi svoje redove za sljedeću sezonu trebala ojačati i turskim veznjakom Orkunom Kokcuom, prema navodima portugalskih medija dogovoren je njegov transfer iz nizozemskog prvaka Feyenoorda u vrijednosti od 30 milijuna eura.


Jedan od najtraženijih veznjaka dolazi kod Petra Muse

Orkun Kökçü ime je turskog reprezentativca koje se i prije ljeta protezalo po novinarskim kuloarima i nagađalo gdje bi mogao nastaviti svoju karijeri. Veliki interes pokazivao je Liverpool koji je 22-godišnjeg kapetana Feyenoorda pod svaku cijenu htio dovesti u svoje redove. Međutim, čini se kako će se Redsi pojačati iz Brightona odakle bi im trebao doći osvajač Svjetskog prvenstva s Argentinom, Alexis Mac Allister dok je Kökçü doputovao u Lisabon gdje će u transferu vrijednom 30 milijuna eura postati novi igrač Benfice. Ugovorom će uz momčad za koju nastupa Petar Musa biti vezan do 2028. godine, a otpusna klauzula iznosi mu nevjerojatnih 120 miljuna.


PETAK, 9. lipnja:

Teklić na pragu odlaska

Veznjak Varaždina Tonio Teklić mogao bi nakon impresivne sezone u dresu Varaždina, isti napustiti već ovog ljeta. Navodno je za 23-godišnjeg veznjaka zainteresiran klub s Otoka. Još je sve u fazi nagađanja, sudbina bivšeg igrača Hajduka još uvijek nije poznata. Opširnije pročitajte OVDJE.


Inter odbio Chelsea dan prije finala Lige prvaka

Dan uoči finala Lige prvaka milanski Inter je odbio ponudu za svojeg vratara Andrea Onanu. Njega želi Chelsea, a Tuttomercatoweb tvrdi kako su sa Stamford Bridgea poslali ponudu vrijednu 40 milijuna eura što je Inter odmah odbio. No, talijanski medij tvrdi kako pregovori nisu završeni nego će se nastaviti nakon finala Lige prvaka pa bi Onana mogao napustiti Inter nakon samo jedne godine. Naime, on je lani u Nerazzurre stigao iz Ajaxa kao slobodan igrač.


Roma besplatno dovodi pojačanje

Jose Mourinho bi uskoro mogao dobiti novo pojačanje za Romu. Naime, talijanski mediji pišu kako su se pregovori s 23-godišnjim stoperom Evanom Ndickom približili kraju. Ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano tvrdi kako je Ndicka dobio ponudu plaće od 4 milijuna eura godišnje te bonus za potpisani ugovor na pet godina. Pregovori su jako blizu kraja, Romano tvrdi kako je sve jako blizu konačnog dogovora, a Ndicka će u Romu doći kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Eintrachtom iz Frankfurta.


Prometno u Osijeku: Jedan igrač otišao, drugi na pragu dolaska

Jevhen Čeberko je napustio Osijek. Ukrajinac je došao iz LASK-a u zimu 2021. godine, a sada je otišao u SAD, točnije i Columbus Crew. Detalji ugovora još nisu obznanjeni, ali za Bijelo-plave je najbitnije kako u tom poslu neće završiti u minusu. Za ukrajinskog braniča će, naime, dobiti otprilike onoliko koliko su za njega platili austrijskom LASK-u, možda i nešto malo iznad tog iznos, a Austrijancima je on tada plaćen 500 tisuća eura.

U isto vrijeme u Osijeku rade i na prvom pojačanju i to onom iz Bundeslige. Opširnije pročitajte OVDJE.


Torino želi uštedjeti na Vlašiću

Hoće li Nikola Vlašić ostati u Torinu? Sve bi trebalo biti odlučeno u sljedećih nekoliko dana, piše talijanski Footballnews. Talijanski klub ima opciju otkupa njegovog ugovora od West Hama za 13 milijuna eura, ali Torino bi taj iznos želio smanjiti. Tehnički direktor Torina Davide Vagnati i trener Ivan Jurić rade punom parom kako bi snizili otkupnu cijenu na oko 9 milijuna eura, plus eventualni bonusi. Vremena nema puno, s obzirom na to da pravo Vlašićeva otkupa istječe 10. lipnja.

Opširnije o cijelom slučaju pročitajte OVDJE.


Turci su umiješali u botku za Félixa

João Félix je u ljeto 2019. za 127,2 milijuna eura prešao iz Benfice u Atletico Madrid, a to je peti najveći transfer u povijesti, ali Portugalac do sada nije opravdao sva očekivanja. U Atleticu se nije nametnuo pa ga je Diego Simeone na zimu poslao na posudbu u Chelsea. No, ni na Stamford Bridgeu se neće zadržati pa se za Félixa traži novi klub, a najveće zanimanje za njega su pokazali Tottenham i Aston Villa. No, turski Fanatik tvrdi kako bi i Galatasaray želio dovesti Portugalca, ali samo na posudbu jer oni ne mogu platiti iznos kojeg će Atletico tražiti. Neće Madriđani ni približno dobiti natrag iznos kojeg su u njega uložili, ali engleski mediji špekuliraju kako bi Tottenham i Aston Villa mogli platiti oko 90 milijuna eura. Ako do tog transfera ne dođe, tek bi onda Turci mogli doći u opciju.


Rice transferom ruši sve rekorde, West Ham našao zamjenu

West Ham će ovog ljeta vjerojatno ostati bez jednog od svojih najboljih igrača jer je klub dopustio Declanu Riceu da promijeni sredinu, a on će karijeru vjerojatno nastaviti u Arsenalu koji je za njega spreman platiti, prema pisanju engleskih medija, 92 milijuna funti, odnosno oko 107 milijuna eura. To će biti apsolutni rekord po zaradi na jednom izlaznom transferu za West Ham, ali ‘Čekićari‘ će veći dio tog novca potrošiti na njegovu zamjenu. To bio trebao biti Edson Alvarez, meksički nogometaš koji igra u Ajaxu. Nizozemski klub za njega traži 45 milijuna funti, odnosno oko 52,5 milijuna eura.


Real potvrdio još jedno pojačanje

Real Madrid C. F. i Rayo Vallecano dogovorili su transfer igrača Frana Garcíe, koji se uz klub veže sljedeće četiri sezone. Fran García je od 2013. pripadao omladinskoj školi Real Madrida, u koju je stigao s 14 godina, do 2020. Igrao je dvije sezone u Castilli, a 2018. je debitirao s prvom momčadi Real Madrida. U ponedjeljak, 12. lipnja od 12.00 sati. u Ciudad Real Madridu održat će se predstavljanje Frana Garcíe kao novog igrača Real Madrida - piše u službenom prioćenju kluba.


Keita iz Liverpoola prema Werderu

Službeno je da će dosadašnji veznjak s Anfielda, Naby Keita od ljeta igrati za njemačkog bundesligaša iz Bremena. Potvrdio je to i klub na svojim službenim stranicama, Ovaj je 28-godišnji reprezentativac Gvineje stigao kao slobodan igrač, bez odštete.


Roma neće produljiti ugovor bivšem dinamovcu

Prema pisanju talijanskog portala Tuttomercatoweb, nekadašnjoj velikoj nadi hrvatskog nogometa Anti Ćoriću neće biti produljen ugovor u Romi. 30. lipnja bivši će dinamovac morati potražiti novi klub nakon pet godina provedenih u prijestolnici Italije. U tom periodu upisao je svega tri utakmice za ‘Vučicu‘.


Bayern povrdio transfer Laimera

Njemački prvak Bayern München potvrdio je transfer austrijskog reprezentativca Konrada Laimera (26). Laimer je potpisao ugovor do 30. srpnja 2027. godine, nakon što je postao slobodan igrač. U klub je prešao iz redova RB Leipziga s kojim je ove sezone osvojio DFB Kup.


Ante Rebić na izlaznim vratima

Transfer hrvatskog napadača Ante Rebića pitanje je vremena. Ove se sezone u Milanu nije naigrao te su već u siječnju njegovi predstavnici sjeli s čelnicima kluba i raspravljali o daljnjim koracima. Kao moguća destinacija spominje se Turska (u nekim se kombinacijama recimo spominje Besiktas), no čini se da je Rebić zagrizao za povratak u Njemačku (navodno su već otvoreni pregovori s Wolfsburgom, u kojem je trener bivši hrvatski izbornik Niko Kovač). U svim tim planovima kao najveći problem ističe se njegova plaća. Bivši golgeter Vatrenih, naime, u Milanu je zarađivao oko 4 milijuna eura godišnje što je, prema svemu sudeći, svota koju će morati reducirati.


Mateo Kovačić sve dogovorio s Manchester Cityjem!

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić dogovorio je sve osobne uvjete ugovora s Manchester Cityjem. Dogovori su trajali čitav prošli tjedan, a talijanski transfer-guru Fabrizio Romano javlja da će se klubovi oko visine odštete dogovarati nakon finala Lige prvaka koje je na rasporedu u subotu.


Real neće davati ogroman novac za Nijemca

Iako Carlo Ancelotti preferira njegov dolazak, čini se da Real neće zavući ruke u lisnicu kako bi iz Chelseaja doveo Kaija Havertza. Nijemac bi ih, po sadašnjim traženjima iz Londona mogao koštati 60 milijuna eura uz bonuse, a to u Madridu ne žele platiti.


ČETVRTAK, 8. lipnja:

Al-Ahli zainteresiran za dva poznata imena

Sergio Ramos uskoro bi mogao krenuti putem Cristiana Ronalda i Karima Benzeme. Prema pisanju Mundo Deportiva, 37-godišnji Ramos mogao bi postati novi igrač Al-Ahlija, koji mu nudi oko 20 milijuna eura po sezoni. Španjolac više neće igrati za PSG, s kojim mu istječe ugovor koncem lipnja, a novi klub mogao bi pronaći upravo u Saudijskoj Arabiji. Ujedno, Fabrizio Romano prenosi kako je isti klub zainteresiran i za dovođenjem Riyada Mahreza iz Manchester Cityja.


Bivši branič Bayerna i Uniteda na putu prema Gironi

Daley Blind uskoro bi mogao postati novi igrač Girone. Branič Bayerna, ali i bivši igrač Ajaxa i Manchester Uniteda, ugovor s bavarskim klubom ima do kraja lipnja, pa bi tako u Španjolsku stigao kao slobodan igrač. Iako ima 33 godine, Nizozemac bi mogao biti dobro pojačanje za španjolskog prvoligaša, koji je sezonu završio na 10. mjestu.


Veliki talent se vraća u Rijeku

Nakon sjajne sezone u Zrinjskom i osvajanja dvostruke krune u BiH, 20-godišnji vezni igrač Silvio Ilinković ostvario je svoj san. Potvrdio je nogometni dar i pokazao kvalitetu u najjačoj momčadi u BiH, Zrinjskom, te izborio povratnu kartu za Rujevicu, s koje je otišao prije dvije godine, prvo na posudbu u Posušje, a onda u Zrinjski, gdje je ispunio sve zahtjeve koje je pred njega postavio na početku sezone trener Sergej Jakirović.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Turski velikan kreće po Edina Džeku

La Repubblica je danas lansirala vijest kako je Fenerbahçe 37-godišnjem Edinu Džeki ponudio dvogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao četiri milijuna eura po sezoni u istanbulskom klubu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Kapetan mlade reprezentacije Slovačke potpisao za Istru

Sebastian Nebyla prvo je novo ime Istre 1961! Standardni vezist DAC Dunajska streda, kluba koji je za dva boda ostao kratak u borbi za naslov prvaka, nije želio produžiti ugovor sa viceprvakom Slovačke i prihvatio je poziv pulskog prvoligaša.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE


Bellingham prošao liječniki pregled u Realu

Više nema zapreka transferu Jude Bellinghama u Real. Engleski veznjak prošao je liječničke preglede i u idućih nekoliko dana bit će promoviran kao novi nogometaš "kraljevskog kluba". Fabrizio Romano objavio je kako će ugovor biti potpisan na šest godina, odnosno do ljeta 2029. Službene potvrde oko iznosa transfera još uvijek nema, a Borussija će navodno biti obeštećena sa 100 milijuna eura.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Josip Šutalo ide u Francusku?

Dinamov branič Josip Šutalo (23) je zanimljiv Lyonu. Šutala je primijetio Lyonov skaut Bruno Cheyrou koji ga je odmah preporučio treneru Laurentu Blancu, a dvojcu je vrijednost hrvatskog braniča potvrdio i njegov sunarodnjak Dejan Lovren koji već brani boje kluba.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.


Liverpool potvrdio dolazak Mac Allistera

Liverpool je na službenim stranicama kluba potvrdio prvo ljetno pojačanje. Redove Redsa pojačao je Alexis Mac Allister, argentinski osvajač svjetskog prvenstva u Kataru i donedavni igrač Brightona.

- Osjećaj je nevjerojatan. To je ostvarenje sna, nevjerojatno je biti ovdje i jedva čekam da počnem - rekao je Argentinac za službene kanale kluba. Mac Allister će u Liverpoolu nositi dres s brojem 10, a Redsi su za njegov potpis izdvojili 42 milijuna eura, što je nevjerojatno povoljna cifra u današnjem nogometu.


Xavi odbacio Neymarov transfer

Trener Barcelone Xavi vrlo brzo je odgovorio na transfer špekulacije vezane uz povratak Neymara.

- Iznenađen sam... on nije u našim planovima. Neymar mi je stvarno drag prijatelj, ali trenutno imamo druge prioritete - rekao je Xavi. Barcelona nije u najboljoj financijskoj situaciji, te je to i glavni razlog zbog kojeg nisu uspjeli režirati povratak Lionela Messija, a izgleda da neće biti ništa niti od njegovog dobrog prijatelja.


Rice službeno odlazi iz West Hama

Direktor West Hama David Sullivan potvrdio je kako će klub ovog ljeta prodati engleskog reprezentativca Declana Ricea.

- Obećali smo mu da može ići. Odlučio je da ide. To nije nešto što smo htjeli da se dogodi, ponudili smo mu 200.000 funti tjedno prije 18 mjeseci, ali on je to odbio - rekao je Sullivan. Prema engleskom Daily Mailu, glavni kandidat za njegov potpis je Arsenal, koji je spreman isprsiti rekordno veliku brojku od 105 milijuna eura za njegove usluge. Ponuda bi trebala biti poslana kroz par dana. Zainteresirani su još Manchester United i Bayern München.

image
MICHAL CIZEK Afp


Bayern ponovno skuplja po Bundesligi

Prema talijanskom stručnjaku za transfere Fabriziju Romanu, Bayern je zaključio prvi ljetni posao. Nova prinova u prvaku njemačke bit će bivši igrač najvećeg rivala Borussije Dortmund, Raphaël Guerrero, koji će potpisati kao slobodan igrač. Portugalac se s Bayernom dogovorio za ugovor do 2026. godine, a sljedećeg tjedna bi trebao odraditi liječnički pregled i potpisati ugovor.


Napoli snizio cijenu za Osimhena

Napoli će sada prihvatiti ponude od 120 milijuna eura (103 milijuna funti) za napadača Victora Osimhena, prema Gazzetti dello Sport. Osimhen je jedno od imena na listi želja premierligaških velikana Manchester Uniteda i Chealseaja, dok je iznimno zainteresiran i PSG. Prethodno je objavljeno da će Napoli prihvatiti samo ponude od 150 milijuna eura (129 milijuna funti) ili više za nigerijskog napadača. Mladi 24-godišnjak je ranije ove sezone rekao da mu je san igrati u Premier ligi. Ove je sezone za Napoli zabio 31 gol u 39 utakmica u svim natjecanjima.


Neymar se nudi Barceloni

Barcelonin pokušaj dovođenja Lea Messija možda je propao, ali u time otvorena vrata za neke druge pridošlice. Prema španjolskom Sportu, bivši igraš Bracelone i svjetski superstar Neymar ponudio je svoje usluge katalonskom klubu. Neymar će sigurno ovo ljeto napustiti PSG - ali pitanje je koliko bi takva operacija bila isplativa za Barcelonu, koja nije u najboljoj financijskoj situaciji. Katalonci će sigurno potpisati jednog napadača, a ostaje za vidjeti tko će biti sretan dobitnik.


SRIJEDA, 7. lipnja:

Turci objavili: Dinamo prodao Brunu Petkovića

Turski mediji donose vijest kako je sada definitivno stigao kraj ljubavi između Dinama i Petkovića te kako će špica Vatrenih karijeru nastaviti u Trabzonsporu kod Nenada Bjelice.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE


Real Madrid odustao od Kanea

Zahtjevi odštete Harryja Kanea su previsoki, Kraljevski klub više ga ne vidi kao glavnu metu, čak nije ni ime u užem krugu nasljednika Karima Benzeme. AS piše da je Real odustao od engleskog velemajstora nakon što je obznanjeno da ga ne mogu dovesti ispod 116 milijuna eura. Carlo Ancelotti preferirao je Kanea, ali Florentino Perez očito je rekao ne, pogotovo uzevši u obzir da je Jude Bellingham doveden za "papren iznos".


Manchester United kupuje u Monacu

Francuski L‘Equipe piše da su u tijeku pregovori između Manchester Uniteda i Monaca po pitanju Alexa Disasija. Ovaj 25-godišnji stoper već se neko vrijeme povezivao s Old Traffordom, a spomenuti medij tvrdi da je prihvatio premierligašku opciju. Igrač je pristao na zasad neotkrivene uvjete, no United još treba pregovarati s klubom. Monaco će tražiti između 40 i 50 milijuna eura odštete.


Messi je tek početak

Transfer Lionela Messija u Inter Miami nije službeno objavljen, no većina svjetskih medija, uključujući "transfer-gurua" Fabrizija Romana, tvrdi da je stvar riješena. I nije to kraj - klub pod vlasništvom Davida Beckhama kreće u veliki lov. Gaston Edul, novinar koji je prvi objavio Messijev posao u Americi, tvrdi da Inter Miami radi na dovođenju još trojice - Jordi Alba, Sergio Busquets i Luis Suarez na radaru su kluba.

Prvi dvojac oprostio se od Barcelone završetkom ligaške sezone, a Suarez je trenutno član Gremija, s ugovorom do ljeta 2024. godine. Interu je u planu što prije započeti pregovore. Po svemu sudeći, Busquets je najbliže transferu, jer i ranije je izjavio da karijeru sigurno neće nastaviti u Europi. Pitanje je samo hoće li izabrati MLS ili Saudijsku Arabiju.


Nakon Benzeme u Al Ittihad dolazi i Kante

Sve je pripremljeno za dolazak francuskog reprezentativca i nogometaša Chelseaja N‘Golo Kantea u Al Ittihad, prvaka Saudijske Arabije, navode tamošnji, ali i brojni europski mediji.

Kante bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja na još jednu godinu, a time će ovaj klub u jednom tjednu kompletirati dva velika transfera i u oba su vezani francuski nogometaši. Prije 32-godišnjeg Kantea ugovor s Al Ittihadom je potpisao Karim Benzema, dosadašnja napadačka zvijezda madridskog Reala.

Nakon igranja u francuskim klubovima Boulogneu i Caenu tijekom 2015. i 2016. godine vezni nogometaš Kante je nosio dres Leicestera. Potom je od 2016. do danas bio jedan od najboljih igrača Chelseaja.

Za francusku reprezentaciju je skupio 53 nastupa, a 2018. godine je bio svjetski prvak s francuskom generacijom koja je u finalu svladala Hrvatsku.


Bellingham u Realu

Kako prenosi španjolski Mundo Deportivo, Real Madrid je uspio završiti veliki posao i u jednom od najvećih tranfera u klupskoj povijesti osigurati usluge mladog engleskog reprezentativca Judea Bellinghama.

Više o svemu možete pročitati: OVDJE!


Totalni zaokret u transferu o kojem priča čitavi svijet

Čini se da Katalonci bajkovitu priču ipak neće gledati. Lionel Messi odabrao je iduću destinaciju, a bit će to američki Inter Miami, prenosi BBC. Nije to službena informacija, no spomenuti medij tvrdi da je to epilog velike priče Messijevog odlaska iz Paris Saint-Germaina. Više o svemu možete pročitati OVDJE.


Gaf na predstavljanju Benzeme

Francuski napadač Karim Benzema potpisao je i službeno ugovor za Al-Ittihad, a saudijski klub napravio je pogrešku kod predstavljanja koja nije prošla nezapaženo. Više o svemu možete pročitati OVDJE.


Saudijci žele i kapetana Manchester Cityja

Karim Benzema, N‘Golo Kante, Wilfried Zaha, Iago Aspas... Popis nogometaša koji su već potpisali ugovor s klubovima iz Saudijske Arabije ili se očekuje da će to napraviti u sljedećim danima je sve veća i veća, a sada je na nju došao i Ilkay Gündogan. Kapetanu Manchester Cityja ugovor istječe sljedećeg ljeta, a kako nije potpisao novi izgledno je kako će ovog ljeta napustiti redove ‘Građana‘ u koje je došao u ljeto 2016. iz Borussije Dortmund. Proteklih dana su engleski mediji pisali kako je za njega zainteresiran Arsenal te bi karijeru trebao nastaviti među ‘Topnicima‘, ali danas Standard donosi kako je londonski klub dobio ozbiljnu konkurenciju. Naime, Gündogan je dobio ponudu iz Saudijske Arabije s kojom se Arsenal ne može boriti pa je samo pitanje hoće li njemački veznjak željeti još odigrati poneku sezonu u Premiershipu. Standard ne donosi ime saudijskog kluba koji bi želio Gündogana tek tvrdi da je to jedan od tri kluba (Al-Ittihad, Al-Nassr ili Al-Hilal) kojeg je ovog tjedna preuzeo tamošnji investicijski fond s ciljem dovođenja velikih svjetskih zvijezda u saudijsku ligu.


Di Maria napušta Juventus

Argentinski nogometaš 35-godišnji Angel Di Maria objavio je na svom Instagram profilu da napušta torinski Juventus nakon samo jedne sezone.

Di Maria je u Juventus stigao nakon sedam sezona u PSG-u i za torinski je klub odigrao 40 utakmica i zabio osam golova.

"Odlazim s mirom jer sam dao sve od sebe da pomognem klubu da nastavi osvajati naslove, ali to nije bilo moguće", napisao je na Instagramu.

Kao i njegov sunarodnjak Lionel Messi, Di Maria je na meti Saudijske Arabije da se pridruži u tamošnjem prvenstvu Cristianu Ronaldu, koji je krajem 2022. stigao u Al-Nassr, i Karimu Benzemi, koji je u utorak potpisao s Al-Ittihadom.

Di Maria je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka 2014. i španjolsku ligu 2012. Bio je prvak Francuske pet puta s PSG-om između 2016. i 2022., a prvak Portugala 2010. s Benficom.


Barcelona dogovorila dolazak pojačanja

Xavi Martinez uskoro će na raspolaganju imati novog igrača. Riječ je o stoperu Athletic Bilbaa Inigu Martinezu, a više o svemu pročitajte OVDJE.


Hrvat se vraća u Bayern?

Bivši Bayernov trener vratara Toni Tapalović mogao bi se uskoro vratiti u klub, a njemački Sport Bild otkrio je planove Bavaraca na tržištu ovoga ljeta. Više o svemu pročitajte OVDJE.


Saudijci ne posustaju, u lovu su na španjolsku ikonu

Saudijski klubovi su u velikoj ofenzivi. Nakon što je Karim Benzema potpisao ogroman ugovor za Al Ittihad u kojem bi mu se trebao priključiti i N‘Golo Kante, veliko strano pojačanje lovi i Al Fareh. Ovaj klub je završio šesti u saudijskom prvenstvu ove sezone, a oni bi u svoje redove željeli dovesti Iaga Aspasa. Ikona Celte koja se ove godine vratila u krug španjolske nogometne reprezentacije ima važeći ugovor sa svojim aktualnim klubom do 2025. godine, ali to ne predstavlja nikakav problem Saudijcima. Španjolska Marca tvrdi kako će Celta pustiti Aspasa ako on dogovori osobne detalje sa zainteresiranim kupcima.


Mourinho dovodi veliko pojačanje

Youri Tielemans je jedan od zanimljivijih nogometaša koji bi u statusu slobodnog igrača mogli promijeniti klub ovog ljeta, a izgleda kako će 26-godišnji belgijski reprezentativac karijeru nastaviti u Serie A. Poznati talijanski novinar Gianluca Di Marzio donosi kako je Jose Mourinho jako zainteresiran za Tielemansa koji je u Leicester došao prije četiri godine za 45 milijuna eura, a sada će ga ‘Lisice‘ izgubiti besplatno. Nogometaš s 58 nastupa za Belgiju definitivno će biti pojačanje za Romu.


Talijanski velikani u lovu na Pulisica

Christian Pulisic je jedan od igrača o kojem se puno priča u kontekstu ovoljetnog transfera. Američki reprezentativac nije dogovorio produženje ugovora a Chelseajem i puno je klubova koji bi ga željeli vidjeti u svojim redovima, a među njima se ističu dva talijanske velikana. Proteklih dana se puno pisalo o interesu Juventusa za Pulisica, a sada Fabrizio Romano piše kako se u utrku uključio i Milan. Vidjet ćemo tko će na kraju ostvariti transfer nogometaša hrvatskih korijena kojem je vrijednost na Transfermarktu procijenjena na 32 milijuna eura, a Chelsea ga je svojedobno platio dvostruko više, 64 milijuna.

UTORAK, 6. lipnja:

Benzema dobio ugledno društvo

Krenulo je i ne staje! Al Ittihad ima novog člana uglednog europskog društva nakon službenog potpisa Karima Benzeme, prenosi engleski Goal.com. N‘Golo Kante potpisao je za aktualnog prvaka Saudijske Arabije, prema prvim informacijama radi se o dvogodišnjem ugovoru, a zarađivat će 100 milijuna eura po sezoni. Čeka se službena potvrda transfera.

Francuski veznjak Chelsea napušta bez odštete pod istekom ugovora. Kante je na Stamford Bridge stigao u ljeto 2016. nakon slavne epizode u Leicesteru, a ove sezone upisao je tek devet nastupa, da bi ga kasnije ozljeda spriječila za nastavak akcije.


Svjetski prvak na korak od Anfielda

Engleski mediji izvještavaju da je Alexis Mac Allister nadomak potpisa za Liverpool, kako se prethodnih dana i najavljivalo. Argentinski reprezentativac zakazao je liječničke preglede i napustit će Brighton godinu dana ranije nego što predviđa ugovor s premierligaškim klubom. Ovaj 24-godišnjak za Brighton je odigrao 112 utakmica te upisao 12 golova i 9 asistencija, a moment karijere svakako mu je Svjetsko prvenstvo u Kataru.


Službeno: Karim Benzema u SA

Formalnosti su riješene, Karim Benzema novi je igrač Al Ittihada. Sada bivši napadač Real Madrida zarađivat će 200 milijuna eura po sezoni uključimo li i komercijalne stavke ugovora, a potpisao je do ljeta 2026. godine, s trećom sezonom kao opcionalnom.

- Veselim se što ću vas vidjeti u Džedi - poručio je aktualni vlasnik Zlatne lopte u video uratku priloženom na društvenim mrežama saudijskog kluba.


Neymar na radaru Chelseaja

Francuski medij Le10Sport iznosi ekskluzivu - Neymar je na radaru Chelseaja! Navode da je londonski klub već otvorio prve pregovore s Paris Saint-Germainom. Aktualni prvak Ligue 1 primio je informacije o interesu Chelseaja i moguća je opcija prodaje po dobroj cijeni. Ni sportski direktor Luis Campos nije protiv čistke u PSG-u, koji je već ostao bez Lionela Messija i Sergija Ramosa.

Spomenuto glasilo navodi i da na Parku Prinčeva već ciljaju zamjenu za Brazilca. Uskoro kreće ofenziva na Bernarda Silvu, sjajnog veznjaka Manchester Cityja, koji se u posljednje vrijeme spominjao i u kontekstu Barcelone. PSG će poslati prvu ponudu za Guardiolinog igrača odmah nakon završetka Lige prvaka.


RB Salzburg se i službeno oprostio od slovenskog golgetera

Još je u kolovozu prošle godine sklopljen posao prema kojemu će talentirani Slovenac Benjamin Šeško (20) na ljeto 2023. godine iz RB Salzburga preći u Leipzig u transferu vrijednom 24 milijuna eura, a sada su se iz Austrije i službeno oprostili od svog bivšeg centarfora.

"RB Leipzig je među najboljim klubovima u Njemačkoj i postepeno se uspostavlja kao jedna od najboljih momčadi u Europi. Ovdje će se za nekoliko godina napisati posebna priča o uspjehu, a ja bih želio pomoći u njenom oblikovanju u budućnosti", rekao je Šeško novinarima Leipziga. Ugovorom je za novu sredinu vezan do 2028. godine.


Angel di Maria je slobodan igrač

Kako se i najavljivalo, Angel di Maria neće produžiti ugovor s Juventusom. Argentinski napadač i svjetski prvak iz 2022. godine od ovog je ljeta slobodan igrač, a već se spominju i prve moguće destinacije, među kojima se ističe portugalska Benfica ili prekooceanski odabir u američki Major Soccer League.

"Došao sam do kraja teške i komplicirane faze. Odlazim mirne duše, ali i s okusom neuspjeha. Srećom sam bio dobro prihvaćen u svlačionici, hvala svim mojim suputnicama na ljubavi koju su mi iskazivali od prvog dana. Veliki pozdrav svim igračima Juventusa", objavio je Di Maria na društvenim mrežama. Argentinac je za Staru damu upisao 40 nastupa, te postigao osam golova uz sedam asistencija. Stigao je kao slobodan igrač iz PSG-a 2022., a kao takav će i napustiti torinski klub.


Real Madrid u potrazi za nasljednikom Karima Benzeme

Kai Havertz jedna je od glavnih meta Real Madrida u potrazi za zamjenom Karima Benzeme, koji se večeras i službeno pozdravio s Kraljevskim klubom. Španjolski AS iznosi da je Chelsea upoznat s interesom Madriđana, no probat će iskoristiti situaciju i postaviti "paprenu" cijenu za njemačkog reprezentativca. Više pročitajte OVDJE.


Čileanac potpisuje za Osijek?

Čileanski mediji tvrde da je Clemente Montes pred vratima Osijeka! Krilni napadač povremeni je reprezentativac Čilea i član jednog od najtrofejnijih tamošnjih klubova Universidad Católice. No, Osijek tvrde da Montes nije dio planova, ali svakako će unijeti zamjetnu dozu svježe krvi. Više o Clementu Montesu i transferu u Osijek pročitajte OVDJE.


Službeno: Trener Postecoglou četiri godine u Tottenhamu

Engleski nogometni prvoligaš Tottenham u utorak je službeno obznanio kako je novi menadžer kluba Australac Ange Postecoglou koji je potpisao četverogodišnji ugovor.

Određeno je već vrijeme poznato da će Postecoglou biti trener londonskog kluba koji je još tijekom ožujka prekinuo suradnju s Talijanom Antoniom Conteom, nakon čega je imao prijelazna rješenja na trenerskoj klupi.

"Ange donosi u klub pozitivan način razmišljanja te napadački, moderan i brz nogomet. Ima bogato iskustvo u razvoju nogometaša, a i važna je poveznica s našom akademijom što znamo da će dobro odraditi“, rekao je o novom menadžeru Daniel Levy, predsjednik Tottenhama, kluba u kojem igra i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

U karijeri je Postecoglou, nakon što je vodio mlađe reprezentativne uzraste Australije, bio izbornik te A reprezentacije od 2013. do 2017. godine. Potom je vodio japanskog prvoligaša Yokohamu, a uspjehe je nizao i kao trener škotskog Celtica gdje je boravio od 2021. godine do trenutka dok nije preselio u Tottenham.

U netom završenoj sezoni Tottenham je zauzeo osmo mjesto na ljestvici Premier lige, dok je u Ligi prvaka, u osmini finala, ispao od Milana. (Hina)


N‘Golo Kante pred transferom vrijednim 100 milijuna dolara

Fabrizio Romano tvrdi kako se francuski veznjak u Londonu sastao s emisarima iz Saudijske Arabije koji su mu na stol stavili ponudu od 100 milijuna eura godišnje!?

Kanteu ugovor s Chelseajem završava koncem lipnja, prije nekoliko mjeseci činilo se kako će dogovoriti produžetak suradnje, no to se nije dogodilo. Kante je ove sezone odigrao svega devet utakmica, zbog ozljede koljena nije ga bilo od kolovoza do travnja, propustio je i Svjetsko prvenstvo, a tek što se vratio stradale su mu prepone zbog čega je bio izvan stroja i u završnici sezone.(gđ)


Bayern ponovno ‘krade‘ igrača najvećem konkurentu?

Bayern ne želi propustiti priliku koja se ukazala da pojača konkurenciju na lijevom boku. Bavarci su na putu da bez odštete potpišu Raphaëla Guerreira iza kojeg je sjajna sezona u Dortmundu (šest golova i čak 14 asistencija). Sjajnom Portugalcu završava ugovor s Borussijom i uskoro će biti čistih papira.

Predstavnici Bayerna su, prema tvrdnjama njemačkih medija, brzo našli zajednički jezik sa zastupnicima portugalskog nogometaša i dogovor bi trebao biti konačan u idućih nekoliko dana. (gđ)


Sprema se mega ponuda za Roberta Lewandowskog

Njemački Sky javlja kako je bivša Bayernova zvijezda na popisu želja bogatih vlasnika sudijskih klubova i da bi lako mogao krenuti stopama Cristiana Ronalda i Karima Benzeme.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE


Benzema potpisao trogodišnji ugovor s Al Ittihadom

Francuska novinska agencija AFP obznanila je u utorak kako je francuski nogometaš Karim Benzema potpisao trogodišnji ugovor s Al Ittihadom, klubom iz Saudijske Arabije.

Danima je poznato da će Benzema u tom klubu nastaviti karijeru nakon što je ispisao povijesne stranice noseći dres madridskog Reala od kojeg se oprostio tijekom vikenda pa je i u posljednjoj utakmici za Real postigao pogodak protiv Athletica.

Al Ittihad će biti tek treći klub u karijeri 35-godišnjeg francuskog napadača koji je počeo kao igrač Lyona, a u Realu je bio od 2009. godine. Ukupno je za Real postigao čak 354 pogotka te je drugi strijelac u povijesti madridskog kluba. Prvi je Cristiano Ronaldo s 450 golova, a Portugalc je nešto ranije stigao u Saudijsku Arabiju te nosi dres Al Nassra.

Benzema je aktualni osvajač Zlatne lopte, a s Realom je osvojio pet puta Ligu prvaka, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo. Osvojio je i četiri naslova prvaka španjolske La Lige.

AFP ne iznosi financijske detalje ugovora kojeg je Benzema potpisao s Al Ittihadom.


SN doznaju: Dinamo kupio prvog igrača ovoga ljeta

Hrvatski je prvak potencijalno pojačanje pronašao u francuskoj drugoj ligi, a radi se o 24-godišnjem braniču Pariza Maximeu Bernaueru.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE


Real na gospodski potez Hazarda odgovorio velikom, rijetko viđenom gestom

Nekoć jedan od najboljih nogometaša svijeta Eden Hazard u 32. godini nema puno izbora. Najskuplji promašaj u povijesti madridskog Reala za čiji je transfer prije samo četiri godine izdvojeno 115 milijuna eura što je najveći iznos kojeg je kraljevski klub isplatio za nekog igrača pred sobom ima dvije opcije - ili prijevremena mirovina ili odlazak u Vancouver, kanadski klub osnovan prije samo sedam mjeseci!?

image

Eden Hazard

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Belgijski nogometaš izuzev kluba koji čak i u MLS-u ima skromnu povijest trenutno nema drugih ponuda za nastavak karijere. Prijevremeni razlaz s Realom na nogometašev prijedlog bio je, prema pisanju španjolske Marce, gospodski. Iako je Hazard navodno bio spreman otići bez otpremnnine madridski klub mu je isplatio trećinu iznosa koji mu je trebao slijediti do konca ugovorne obveze koja je završavala idućeg ljeta (otprilike pet milijuna eura neto). (gđ)


Bayern napuštaju petorica igrača

Gotovo je sigurno da će biti velikih promjena, četvorica ili petorica igrača će ovog ljeta napustiti Bayern, a možda postoji i netko koga nitko ne očekuje, da i igrači iz reprezentacije - riječi su ovo Lothara Mattheusa, legende njemačkog nogometa i bivšeg nogometaša Bayerna koji danas radi kao nogometni analitičar.

image
CHRISTOF STACHE/AFP/PROFIMEDIA Christof Stache/afp/profimedia

- Većinu nogometaša koji su trenutačno u momčadi doveo je Julian Nagelsmann koji je imao podršku Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna. Ali, sada je stiglo Tuchelovo doba i pitanje što on želi. Ova momčad je solidna, ali drugu godinu zaredom daleko je od naslova u Ligi prvaka i sigurno je da će biti promjena.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE


Raspad momčadi Leicestera nakon ispadanja u drugu ligu

Nakon što je Leicester ispao u Championship samo je bilo pitanje trenutka kada će igrači početi napuštati klub. U ponedjeljak je pak potvrđeno da je sedam igrača odlučilo otići, a razlog je taj što ne žele produžiti ugovore koji su istekli.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE


Brozović pred izborom kakav bi poželio svaki nogometaš svijeta

Je li moguće, kako navode kroničari Intera, da je Marcelo Brozović u Torinu odigrao 261. utakmicu, ujedno i posljednju u Serie A?

Glasine mercata generiraju dojam kako će Brozović ovog ljeta, nakon osam i pol godina, napustiti Italiju.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE



PONEDJELJAK, 5. lipnja:

Leo Messi na korak do povratka u Barcelonu?

Engleski Goal.com objavio je da je Messi zamolio udvarače iz Saudijske Arabije da pričekaju s ponudom još godinu dana...

VIŠE PROČITAJTE OVDJE


Real želi Bayernov dvojac

Njemački mediji pišu o mogućnosti da Real dovede Alphonsa Daviesa i Benjamina Pavarda u svoje redove. Otvorilo bi to priliku za Josipa Stanišića da zaigra više u dresu Bavaraca.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE


Zvonimir Šarlija napustio Panathinaikos

Hrvatski stoper Zvonimir Šarlija (26) nakon dvije sezone oprostio se od atenskog Panathinaikosa, s kojim je u prošloj sezoni osvojio Kup Grčke, dok je u netom završenoj ostvario plasman na drugo mjesto grčkog prvenstva.

Nakon isteka ugovora, nogometaš iz Koprivnice može bez odštete pronaći novu sredinu. Ponude postoje, no zasad još nije donio odluku.

Više pročitajte OVDJE.


Perišić saznao ime novog trenera

Engleski velikan Tottenham će za novog glavnog trenera angažirati Angea Postecogloua iz Celtica, objavili su otočki mediji.

Postecoglou je navodno dogovorio dvogodišnji ugovor sa svojim novim poslodavcem nakon što je ove sezone doveo Celtic do trostruke krune u Škotskoj.

Više o angažmanu Postecogloua pročitajte ovdje.


Messijev otac: Leo se želi vratiti u Barcelonu

Hoće li se Lionel Messi vratiti u Barcelonu? O toj opciji puno se priča posljednjih tjedana, posebno nakon što navijači PSG-a iz utakmice u utakmicu zvižducima dočekuju slavnog Argentinca. Navijači Barcelone bi ga sigurno željeli ponovo vidjeti na Camp Nou, a iako je predsjednik kluba Joan Laporta jučer izjavio kako je taj transfer iznimno teško ostvariti, danas se susreo s Lionelovim ocem Jorgeom koji je nakon tog sastanka kratko rekao:

- Leo se želi vratiti u Barcelonu i ja bih volio da se to dogodi. To je sigurno mogućnost za ovo ljeto.

Problem u cijeloj priči bi moglo biti nepoštivanje financijskog fair-playa La Lige, ali sigurni smo da će čelnici kluba uspjeti to riješiti ako bi se dogovorili s fantastičnim nogometašem.

Više pročitajte OVDJE.

image
FRANCK FIFE/Afp


Bjelica: Neke hrvatske nogometaše je nemoguće dovesti

Nenad Bjelica je uoči posljednjeg kola turske Super lige najavio kako će Trabzonspor za sljedeću sezonu angažirati Dimitriosa Kourbelisa. Odgovarao je i na pitanja o angažmanu Mislava Oršića i Brune Petkovića:

- Otkako sam došao, od prvoga dana, vidim da nam stiže ‘25 hrvatskih igrača‘. Neke od njih je nemoguće dovesti, a puno se imena spominje.

Što je još Bjelica rekao o Hrvatima pročitajte ovdje.


Liverpool ovog tjedna dobiva prvo pojačanje

Nakon ove sezone jasno je kako će Liverpool ovog ljeta dovesti nekoliko pojačanja kako bi ponovo konkurirali borbi za sam vrh Premiershipa, a prvo ime na radaru je argentinski reprezentativac Alexis MacAllister. O njegovom dolasku na Anfield intenzivno se u engleskim medijima piše posljednjih tjedana, a danas Daily Mail donosi kako bi se taj transfer službeno trebao objaviti ovog tjedna.

Brighton bi na ima odštete trebao dobiti oko 60 milijuna funti, a MacAllistera je želio i Manchester United, ali on se ipak odlučio za Liverpool. On bi trebao biti prvo pojačanje Liverpoola za sljedeću sezonu, a Jürgen Klopp bi još želio dovesti Khéphrena Thurama, Manua Konea i Romea Laviju, piše Daily Mail.


Nacho napušta Real

Karim Benzema, Marco Asensio, Eden Hazard, Mariano Diaz... Tko je sljedeći u nizu? Ako je vjerovati španjolskoj Marci, to bi mogao biti Nacho Fernandez. Već se neko vrijeme priča o tome da je 33-godišnji branič na izlaznim vratima Madrida, a čini se kako nikad nije bio bliže tome da napusti klub u kojem je proveo čitavu karijeru.

Ovdje pročitajte više!


Ugarte prema Parizu

Iako se povezivao s dolaskom u Chelsea, prema svemu sudeći urugvajski nogometaš Manuel Ugarte ipak će krenuti put Pariza.

Ovu vijest na svojim je društvenim medijima podijelio i Fabrizio Romano koji tvrdi kako je nogometaš već stigao na liječnički pregled u PSG.

Pretpostavlja se da bi Urugvajac u PSG iz Sportinga trebao stići u transferu vrijednom 60 milijuna eura.

image

Manuel Ugarte (desno)

PATRICIA DE MELO MOREIRA/Afp

Linker
18. travanj 2024 19:40