FRANCK FIFE / AFP
VELIKI PROBLEMI NA POMOLU

U ZEMLJI SVJETSKIH PRVAKA KLUBOVI BI MOGLI OSTATI BEZ 40 POSTO PRORAČUNA Francuska kuća odbija im uplatiti dio ogromnog novca od televizijskih prava

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2020. 12:09

Nema nogometa na televizijskim programima, a to će sve njegove dionike puno koštati. U prvom redu klubove najjačih europskih nogometnih liga. Istina, nečeg će se morati odreći i TV-kuće, ali novac od televizijskih prava pokriva značajan dio proračuna engleskih ili, za ovaj slučaj važnije, francuskih klubova u prvom rangu.

U zemlji aktualnih svjetskih prvaka klubovi koji se natječu u Ligue 1 mogli bi imati velikih problema, ako im francuska televizijska postaja Canal + ne isplati jednu ratu na račun prava. Francuski mediji javljaju da bi Canal + po klubovima trebao raspodjeliti cifru od 110 milijuna eura, a uplata bi trebala biti izvršena do 5. travnja.

Čelnik Canal + postaje Maxime Saada izjavio je da njegova kuća neće to uplatiti. To znači da bi pojedini klubovi mogli ostati bez gotovo četrdeset posto njihovih ukupnih sezonskih prihoda. Naravno, to će biti strašan udarac za njih, ukoliko se to dogodi.

Ukupno, Canal + godišnje klubovima prve i druge francuske lige isplaćuje 541 milijun eura, a postaja beIN Sports pridodaje još 201 milijun eura za ime svog paketa prava. Čak iako se sezona nastavi, TV-postaje vjerojatno neće uplatiti čitav iznos od 749 milijuna eura - piše L'Equipe.

Linker
24. travanj 2024 16:04